• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    TRISSIE: Kazdopadne pokud vis ze ti neco konci urcite neni na skodu se v bance zastavit na kus reci a zjistit co se bude dit dal. Netvrdim ze banky jsou ztelesnenim filantropie, ale clovek se musi taky trosku starat sam o sebe a necekat ze se to vsechno nejak vyresi samo tak aby to odpovidalo jeho potrebam.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    OTAVA: tyhle věci nejsou ve smlouvě, ale v sazebníku, který banka pravidelně mění a tebe na jeho změnu maximálně, při dobré vůli upozorní na výpise.

třeba když jsem podepisovala studentskou smlouvu já, tak to bylo s IPB, produktové balíčky neexistovaly, a jaké podmínky mi dá o 9 let později ČSOB, tak na to bych byla potřebovala hodně dobrou křišťálovou kouli...
    LUCIANA
    LUCIANA --- ---
    tak samozřejmě, že jsem všechny detaily nestudovala a je dost dobře možný, že se to tam někde drobným písmem píše - trvalo mi sehnat potvrzení o studiu moc dlouho prostě, tak jsem to takhle projela, zkusím se s nima nějak domluvit a uvidim :(
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    LUCIANA:
    CASTER: Pokud to maji ve smlouve kterou jsi podepsal(a) tak je to tvoje chyba ze jsi se nezajimal(a) co se stane az ti skonci studentske vyhody. Pokud to tam nemaji, je to banda zmrdu a melo by to jit vyreklamovat.
    CASTER
    CASTER --- ---
    LUCIANA: pokud tohle nemaji v sazebniku (o cemz pochybuju) a nevarovali te predem pri prevadeni toho uctu tak si nemaj co uctovat, IMHO
    CASTER
    CASTER --- ---
    wtf, 900 za papir s cislem?
    LUCIANA
    LUCIANA --- ---
    vrrr komerčka! měla jsem studentskej účet a k tomu virtuální kartu a oni mi to převedli na dospěláckej, jenže na typ, u kterýho ta karta není a prý za ni mám doplatit 900 Kč, tak to se fakt pos...
    TMA
    TMA --- ---
    V podminkach jsem nekde nasel, ze pokud do mesice od zalozeni neprijde ten minimalni vklad, tak to cele zrusej. Cili pokud to chtej v hotovosti tak nemaji podle vlastnich podminek pravdu. Ale nebyla by to prvni bota, podle tychz podminek meli pripsat unorovy urok uz v unoru a taky se jim to "nepovedlo." Po me ale 200 v hotovosti nechteli.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    VANEK: Mají v tom bordel. Po mě skládat 200 nechtěli, po známé v jiné pobočce ano.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Dnes jsem si založil GEnius+ v pobočce v Opletalce. Tvrdili mi, že těch 200 hotově by se skládat mělo, ale když pošlu převod brzy, tak to není nutné. Chtěli podepsat, že si smějí oxeroxovat občanku, ale to holt bude standard.
    FIO mi dopoledně po přihlášení psalo "CHYBA Při zpracováni Vašeho pokynu, došlo k chybě. Pokuste se pokyn zadat znovu.", ale po přechodu na IE začlo fungovat, tak snad to byla jen dočasná chybka.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    http://www.mdmproofing.com/iym/weblog/2009/03/bank-with-no-bad-loans-bad-bank.html

a pak to nemá u těch amíků vypadat tak, jak vypadá...
    HARALD
    HARALD --- ---
    NELDE: hotovo
    NELDE
    NELDE --- ---
    HARALD: Tady v záhlaví to ale musíš udělat ty (-;
    HARALD
    HARALD --- ---
    ADAMM: To už musíš udělat ty. Co jsem ti klub předal, nemám na to práva.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    HARALD: pls - jen to oprav na "mBank". přes urputnou snahu mnoha novinářů i některých mých kolegů (včetně generálního) nejsme mBanka, ale mBank :)
    HARALD
    HARALD --- ---
    Tady je klub [ mBanka ] . Prosím přesunout hotline mBank do tohoto nového klubu. Tenhle klub ponecháme obecné debatě na téma bank a bankovnictví.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Jinak pro info - s Haraldem jsme se domluvili, že budu mít na mBank samostatný klub. Rád bych mu poděkoval za kultivované vedení tohoto klubu (a odsud neodcházím) a i ostatním za zajímavou diskusi na úrovni.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MUNIN: Záleží na variantě kreditky a počtu dní. A na částce. Pro 50000 na 14 dní půjdeš do výběru navíc, pro 5000 na dva dny (23,8 v nejvyšší sazbě dělá 1200 ročně, 100 měsíčně a 7 za dva dny) asi do kreditky.

A samozřejmě varianta 4 Plusy a případne emax na konec měsíce to také řeší.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: :-)
    MUNIN: přesně tak. Ale jednou se možná dočkáme kontokorentu :-) Když už teď bude zbytečný ten dlouho avizovaný bilanční mechanismus.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    NELDE: Kreditka na výběry hotovosti je myšlenka, kterou každá banka bezpochyby srdečně vítá. Drobný zádrhel pro zákazníka je v tom, že na hotovostní operace se nevztahuje grace period. Takže mít třeba 14 dní vytažených 50,000 z mKreditky zadarmo přijde na úroku a poplatku za výběr cca na 500 korun.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: Jojo, tady na to taky bylo hrozné nadávání, že ani nejsou označeny povinné položky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam