• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: bohužel limity jen přes telefon. Ale když jsem to zkoušel tak se změna projevila prakticky okamžitě ještě během hovoru s operátorem.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ADAMM: a jak bys nastavil tu výši kurzu? reps. jak bys to udělal tak, aby ti spotřebitel věřil, že pro něj kurz stále zůstane výhodný?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    STARDAY: ty e-shopy jsou až druhotná věc - pro mě by bylo podstatné to, kdybych měl oproti průměru na trhu třeba o x halířů lepší kurz Eura, nic víc. tím se ti poplatek za vedení vrátí - pokud tedy nakupuješ často v zahraničí. samozřejmě by to muselo být v nějaké rovnováze, aby se to nevyplatilo až při ročních nákupech za 100k CZK :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ADAMM: nějak v tom moc nevidím ty výhody pro spotřebitele. kdo je cílovka? co by byly ty programy s eshopy?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: no... třeba to někdo jiný ocení - já mám k GE nějaký iracionální odpor, takže asi nevyzkouším. Btw. on-line nastavování limitů to má? To je ještě jedna z mála věcí, které bych konkrétně u téhle karty požadoval...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: není tam žádný níže zmíněný příplatek, kurzy GE najdeš tu a když odpočítáš 1% které se vrátí na kartu tak to není tak špatné. Cetelem bude pokud jde o kurzy výhodnější, ale je tam moc těch ale. A jako bonus si za 10,- můžeš poslat libovolnou část úvěrového rámce zhodnotit jinam :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: jak vypadá nejlepší kurz, ideálně máš-li srovnání?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: používám bene+ a ta se tvým představám téměř blíží :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Účastnil jsem se teď jednoho marketingového průzkumu na téma "Ideální banka" a napadlo mě při té souvislosti, že by byl podle mě relativně velmi zajímavý následující produkt: Kreditní karta vydávaná klidně za roční poplatek v rozmezí 500-1000 Kč, jejíž hlavní výhodou by byly jednak nějaké programy s e-shopy, ale hlavně nejlepší kurz EUR/USD/GBP na trhu. Úroky by byly vysoké (cca 22%), výběry ještě horší, ale s touhle killer feature by to šlo propagovat čistě v on-linu (např. na službách typu shipto.cz) a myslím, že by to mělo velký úspěch. Sám bych si ji pořídil :)

Říkal jsem to bývalému kolegovi z mBank, který bude rozjíždět onu novou banku, co vznikne transformací Banco Popolare (koupila je anglická investiční společnost AnaCap), sice se na to nekoukal nějak přesvědčeně, ale zkusím ho zlomit :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    EXCITE: ano také mBank má (u všech karet) 2% navíc mimo eurozónu.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Kreditka - máte nekdo zkusenosti, ze by banka uctovala k platbe prez zahranicni internetovy shop nejaky zvlastni poplatek?

Jde mi to,ze casto platim do zahranici kreditkou a ted mi zacla Citina uctovat poplatek +2% ke kurzu,aby z ty transkace mela ten svuj baksis.. cim se samozrejme nakupy prez net trochu prodrazujou..

Takze hledam alternativu..
    ADAM
    ADAM --- ---
    kartu tam nemam a raděj bych ji tam nedaval. použivam to jako světovej BÚ.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAM: tam šlo o podezření na únik části údajů z jejich databáze. nikdy nepotvrzeno, ale taky nikdy úplně nevyvráceno (těch lidí bylo víc a mezi jedním z mála společných znaků byla registrace na PayPay, šlo o karty různých bank)... ale nemám v ruce jediný konkrétní důkaz. já osobně tam mám kartu taky registrovanou a nic se mi nestalo. mohla to být shoda náhod.
    ADAM
    ADAM --- ---
    CASTER: nevim, ale z puvodniho paypay mi nic nezmyzelo, vše funguje dal. posilal jsem několik plateb i přijmal od te doby a vše ok. pro male částky OK..
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Teď už chápu proč jsou poplatky tak vysoké. Když musí sponzorovat podobné kraviny (-; Před krátkým časem spolkli a zintegrovali eBanku, aby ji teď resuscitovali?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Jinak HSBC to tady balí, ale můžeme příští rok čekat nové banky... Britská společnost AnaCap (vlastník Credomy, nebankovního poskytovatele hypoték) koupila českou část Banco Popolare: http://www.mesec.cz/aktuality/ceska-banco-popolare-ma-noveho-majitele/
    Rajfka zase bude rozjíždět středoevropský projekt, ve kterém chce dělat něco mezi mBank a eBankou - což je vzhledem k předchozím krokům docela (přinejmenším na českém trhu) zvláštní věc (mimochodem, část lidí ze slovenské mBank přešla právě na tento projekt a slyšel jsem i spekulace, že tam míří Marek Duban, do konce roku stále generální ředitel mBank.sk)... http://www.lupa.cz/zpravicky/raiffeisen-planuje-vytvoreni-internetove-banky/
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SVANC: není třeba se dívat ani na FIO na Slovensku - český účet funguje "jako" slovenský, stačí změnit kód banky na konci, číslo zůstává stejné. funguje to pro příjmání výborně a odchozí platby do eurozóny jsou taky za nejlepší poměr cena/výkon.
    KY_109
    KY_109 --- ---
    Britská banka HSBC omezuje aktivity v ČR. Ruší účty běžným klientům | FinWeb.iHNed.cz -
    http://finweb.ihned.cz/c1-39446440-britska-banka-hsbc-omezuje-aktivity-v-cr-rusi-ucty-beznym-klientum
    CASTER
    CASTER --- ---
    ADAM: neni ted paypay trochu nebezpecny? nebo uz se to vyresilo kdo je teda ten pravy provozovatel? :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    fio, paypay
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam