• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: nabídnou mu víc než 3% :-) Sorry, ale známému a příbuznému bych peníze za tímto účelem nesvěřil.

FIN: Axa? Trocha adrenalinu do světa financí ne? :-D
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZONICEK: Najdi si někoho známého/příbuzného s bilančním účtem.
    FINSON
    FINSON --- ---
    STEPNI_VLK: No vida, kvůli takovýmhle věcem jsem se ptal - člověk nikdy neví. Díky, okouknu to. Jinak kartu opravdu myslím kreditní, nicméně s debetní bych to přinejhorším zvládl taky...
    PULKA
    PULKA --- ---
    ZONICEK: jestli je chceš mít někde pořád dostupné tak ING / AXA, na mBank zapomeň, úrok 1 % je směšný ...
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Potřeboval bych poradit ...
    Potřebuju někde v bance nechat na 2 roky 230 000,- Přemýšlel jsem o Mbank (nejsou poplatky) nemáte někdo nějaký lepší návrh ? Nechci nikam investovat ( riskovat ), ale za 2 roky je využít ... díky
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    FIN: Nerad bych se mýlil, ale Postžiro zadarmo, které využívám já, je určitě také vhodným adeptem (byť se s ním po hříchu Poštovní spořitelna vůbec nechlubí). Všechny pohyby zadarmo, výběry zadarmo a síť bankomatů víc než bohatá, kartou můžu platit i na netu (akorát tam holt není možné dělat ty šachy s limitem jako u mBnak), a internetové bankovnictví po upgrade na opravdu hodně dobré úrovni. Akorát s tou kreditní kartou nemám zkušenost (i když tady si nejsem jist, jestli Finson neměl na mysli debetní).

Takže bych na něj zase až tak přísný nebyl. ;)
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    ADAMM: JJ, díky za link, tuhle jsem to udělal úplně stejně...
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    KY_109: ING má teď pokud vim 2.25 p.a.
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    KY_109: ing kleslo na 2.25... porad ale solidni a neni to takovej bordel jako axa podle ohlasu :)
    KY_109
    KY_109 --- ---
    jak je na tom AXA versus ING Konto, ktery ma 2.5pct?
    FIN
    FIN --- ---
    FINSON: já nechápu, jak tuhle otázku může člověk po dlouhodobém sledování takovýchto klubů na nyxu položit... mbanka, fio.

ADAMM: a taky úplně nechápu to přetrvávající nadšení axou. začli průserem, pokračovali jiným, nekvalita a low úroveň od počátku, jak tomu pořád můžete, lidi, věřit?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FINSON: já mám kombinaci mBank + FIO a jsem velmi spokojený. ale udělám si k tomu teď i AXA spořák - je taky zadarmo a vypadá to (první pokusy, o kterých mám reálné informace - ze dneška), že má i velmi dobré kurzy při platbě v cizích měnách (konkrétně dolary), to a vyšší úrok na spořáku jsou poslední dva dílky do skládačky, co mi aktuálně chyběly.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    FINSON: no to ti už nezbude nic jinýho než jít k mBank nebo Fio. On si není moc z čeho vybrat.
    FINSON
    FINSON --- ---
    ADAMM: Áááá, doprdele, tak k jaké bance mám jít, když chci mít co nejlevnější běžný účet se sipem, inkasy, trvaláky, dvěma výběry hotovosti měsíčně a s kreditní kartou na placení v obchodech (pokud možno i v zahraničí) i po netu?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NELDE: mozna neco jako snizit splatku na ukoc casu treba?
    NELDE
    NELDE --- ---
    MISHUGE: Pokud vím, po dobu fixace jsou pevné. Na jakém základu bys chtěl ty splátky snížit? Něco jako bilanční účet.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    a přidám ještě zábavné historky od martina malého aka arthura denta (zakladatel bloguje.cz) - http://strucny.misantrop.info/halo-tady-zase-banka (tentokrát s GE Money, předtím psal poutavě i o RB).
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    prosím, lze si u české spořitelny snížit měsíční splátky u hypo.úvěru? máte někdo zkušenosti?
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    ADAMM: RB sem dneska pro jistotu zrušil... musel jsem na ně na pobočce 20 minut řvát, než byla ta ultraschopná slečna na recepci schopná mi sehnat někoho, kdo prej umí zrušit účet... vychcánci jedni...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    tak RB zdražuje transakce a oddělává poplatek za vklad... chytře zabalené. budou pro vás uvedené změny znamenat slevu nebo zdražení služeb?
    http://www.mesec.cz/aktuality/ekonto-raiffeisenbank-cekaji-letni-zmeny/
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    SUCZKER: Vědět dám, ale bude to ještě zajímavé. Kartu mi na infolince aktivovali, ale v internetovém bankovnictví se nikde neukazuje a transakce s ní taky ne. (Zatím - až to zaúčtují na vrub účtu, budu vědět víc.) Jestli to není chyba, ale normální stav, je to pěkně pitomé.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam