• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    LEFTY: u reifky umožňuje systém najít volný číslo účtu, který se bude klientovi líbit, kámoška, co tam dělala, si udělala číslo účtu něco jako 111222333.
    Do čísla účtu je v určitý modifikaci nějak zakomponovaná ta dělitelnost 11, stejně jako u rodnýho čísla, takže je to asi možný. Nějaký podrobnosti zde:

http://www.penize.cz/bezne-ucty/15470-tajemstvi-cisla-uctu
    KUA
    KUA --- ---
    KUA: jestli se nepletu, tak treba mBank vyber z bankomatu v zahranici zdarma ma, ale samozrejme ne uz tu konverzi a kurz maj jeden z nejhorsich.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    KUA: Výběry v zahraničí zdarma jsem nikde neviděl, ale pořídil jsem si prepaid mastercard MoneyBookers, která mi umožňuje vybírat v EuroZahraniční za 1.80 Eur bez dalších poplatků, při konverzi do jiné měny je tam konverzní poplatek 2%, což už taková láce neni.
    KUA
    KUA --- ---
    existuje nejaka banka u nas, u ktere si muzu zalozit ucet v EURech, mit k nemu platebni kartu a tou vybirat z bankomatu v zahranici zdarma? :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Velký test platebních karet: nejlepší a nejhorší kurzy v eurech - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/velky-test-platebnich-karet-nejlepsi-a-nejhorsi-kurzy-v-eurech/
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Zaregistroval jste někdo u reiffky to, že by dávali číslo účtu na přání? Tchýně si přinesla číslo účtu - ve tvaru vlastního rodného čísla (což navrhla samotná bankéřka).
    Z toho mi vstávají vlasy hrůzou na hlavě. Je to anomálie, nebo se to stává běžně?
    FTN
    FTN --- ---
    Díky :-)
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    FTN: Deset čísel zprava je číslo účtu. Zbytek je předčíslí.
    FTN
    FTN --- ---
    Lama dotaz: Potřebuju někomu poslat peníze a on mi napsal celé číslo účtu a já musím zadat odděleně předčíslí... Může mít dvě až pět číslic, jak to poznám? :-) Díky...
    ADAM
    ADAM --- ---
    zkusim, snad jim to bude stačit.
    TMA
    TMA --- ---
    ADAM: Tak si ho vytiskni z internetoveho bankovnictvi.
    ADAM
    ADAM --- ---
    kua maji tam docela pekelenou podmínku k otevření - výpis z účtu ne starší než 3 měsíce. a mě přitom z fia chodí výpis jen 1x ročně, možná vůbec ne..
    ADAM
    ADAM --- ---
    díky za ten tip na axu, asi si k fiu doplním - kurzy mají opravdu skvělé
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MAJDA123456789: já si i nadále stojím za kombinací mBank+FIO (případně +AXA, máš-li co spořit nebo pokud hodně nakupuješ v zahraničí - lepší kurzy) :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    FIN: Máš tam něco lepšího?
    FIN
    FIN --- ---
    FINSON: tváří v tvář vlkem postovanému článku mš tvůj optimismus zaráží
    FINSON
    FINSON --- ---
    MAJDA123456789: Student nestudent, já mám u Poštovní spořitelny Osobní účet zadarmo a zatím jsem spokojený. Dalším řešením je Fio. Oba tyto účty jsou (zatím) bez poplatků.
    MAJDA123456789
    MAJDA123456789 --- ---
    Můžete mi někdo poradit jaký je nejvýhodnější bankovní účet pro studenty? Jsem u Český Spořitelny, ale dost mi vadí jak si účtují za převody a za bankovní položky...děkuju moc
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Bankovní účty zadarmo končí. Ubývá jim konkurence a banky chtějí vydělávat - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/bankovni-ucty-zadarmo-konci-ubyva-jim-konkurence/
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    LEGBA: kdyby bylo špatně, tak doporučuju obrátit se na lidi z bankovnipoplatky.com - umí podobné věci relativně slušně rozmáznout a zrovna v RB mají dobré kontakty, takže by ti imho mohli pomoct. detail ti posílám jako PM.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam