• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAM: zkoušel jsem to tehdy na nyxu, ale nikdo se nenašel :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    chtělo by to nějaké veřejné poptávkové forum, kam by se podobné nabídky mohli dávat a párovaly by se.

ovšem provozovatel by asi chtěl zisk a nakonec by to vyšlo asi nastejno, jako směnárna s malým spreadem, takže nic...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAM: měl jsem v PL lidi, co potřebovali poslat peníze do CZ. takže já jsem poslal peníze CZ-CZ (ze svého na jejich) a oni PL-PL (z jejich na konto mého kamaráda) :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    ADAMM: mimochodem, jakým způsobem se ti podařilo vyměnit za CNB střed? 
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    to je ovšem masakr to půlprocento :D :D jsem neměla moc čas tuhle problematiku sledovat a vzhledem k nedostatku peněz ani nebyl důvod, ale jakmile splatim kompletně kreditku, potřebuju začít spořit (potřebuju za rok mít aspoň 100 000 naspořeno) takže určitě budu hledat, kam s tím.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    FINSON: mně to bylo úplně fuk, jelikož na všech účtech dohromady mám asi 3,60 a na kreditní kartě mám -32 000. (pro rejpaly, průběžně to tam vracim, tento údaj není součástí diskuze).
    ADAM
    ADAM --- ---
    aha, tak beru zpět, min. bylo 5.75. pokud se ti to podařilo vyměnit tehdy, tak klobouk dolu.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ADAMM: počkej počkej, ale zlotý byl na historickém minimu cca tak před 1.5 rokem - 2ma lety, okolo 6.15, pokud se nemýlím. dneska jsme někde okolo 6.22, což je kurzový zisk nula nula nic.

mimochodem, ten spořící účet u alior bank s efektivním úrokem cca 7% pro velikost částky 9tis zlotých je pouze pro živnostníky - nikoli firmy, takže mi ho tam nakonec neotevřeli :-(
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Úroky tam teď taky jsou lepší, ne?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: pár peněz mám v Polsku, hlavní výnos byl na kurzovém rozdílu (přesunul jsem tam peníze kurzem ČNB střed v okamžiku, kdy byl zlotý proti koruně v podstatě na historickém minimu), ale obecně jsem se rozhodl nespořit, nýbrž utrácet :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Dobrá, chytnu se: kde tedy spoříš?
    PELLVY
    PELLVY --- ---
    Bude to v řádech stovek až tisíců a ten počet podúčtů by se měnil jednou denně
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    PELLVY: a o jak velké částky se zhruba tak jedná? a budeš potřebovat měnit ten počet účtů dynamicky jak často?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RETESKA: odklik z jakékoliv stránky webu na Úrokový lístek (v patičce)? http://www.mbank.cz/pruvodce/urokovy_listek/
    0.4% eMAX, 0.5% eMAX Plus

ano, je to smutné, ale aktuálně je mi to naštěstí úplně jedno, v ČR už nespořím :)
    PELLVY
    PELLVY --- ---
    NELDE: Ne. Když vyberu od někoho peníze, chci je dát na svůj účet, ale tak, aby mi "nesplynuli" s ostatními penězi na účtu, ale abych mohl přípdně dotyčenému ukázat, že jeho peníze jsou na podúčtu u mého "zastřešujícího" účtu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PELLVY: Čemu říkáš podúčty? Myslíš samostatné účty se samostatným číslem? Asi trochu hádám, ale pokud to chceš pro firmu, tak se to dělá mimo banku v účetním SW. Například formou nákladových/výnosových středisek či jiných kódů. Banku nezajímá, jak jsou peníze na tvém účtě strukturovány.
    PELLVY
    PELLVY --- ---
    Nepoučený dotaz, možná se ptám na jasnou věc, ale bankovní služby znám jen jako drobý střadatel:

Potřeboval bych zjistit, zda jsou banky schopné poskytovat službu spočívající v tom, aby mi zřizovali každý den podúčty k mému účtu a já každý den podával pokdyny o přesunu částek mezi jednotlivými podúčty. To vše ovšem v řádech desítek pokynů za den.

Jestli se ptám blbě, omlouvám se.
    FINSON
    FINSON --- ---
    RETESKA: Tos zjistila až teď? No tak to tě čeká hezké překvápko :-)
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    jiště vám mBankářům taky přišla zprávička o možnosti vylepšení úroku na emaxu plus na dvě procenta. proboha to už je tam tak málo že to zvyšují na dvě procenta? nechci tim trávit den, ale nějak se nemůžu ani dopátrat, kolik je to "normální" procento na emaxu plus.
    ADAM
    ADAM --- ---
    VDFLAT: děkuji za info, asi to zkusím s nějakou menší částkou pro začátek, a pak bych převedl zbytek - kdyby náhodou...
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    ADAM: Peníze z Paypalu na Fio už jdou poslat, viz http://www.czemoney.com/forum/fio-druzstevni-zalozna-vt37790.html (hledej cca ve spodní třetině)

Prostě si ze svýho čísla účtu spočítáš jeho IBAN tvar a ten zadáš v Paypalu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam