• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    LAMICZKA: A řekla to pro to, že to pro neklienty nedělají (ještě před pár lety to nebyl problém) nebo proto, že je na tom šeku poznámka "for deposit only"?
    LAMICZKA
    LAMICZKA --- ---
    ADAMM:
    NELDE: byla jsem již v české spořitelně, tam mi paní na pokladně řekla, že mi to může proplatit jen když budu klientem .. byla to malá pobočka, mám tedy zkusit ještě jinou? nebo ještě tu RB? jsem kousek od Václaváku, takže v podstatě mám všechny banky po ruce ..

díky za rady .. to mi byl čert dlužen, jedná se o vyřízení reklamace ..
    NELDE
    NELDE --- ---
    HARALD: Kdysi jsem měl šek z Řecka ve FRF. KB to zvládla za docela dlouho a to ještě jsem si u nich kvůli tomu založil devizový účet.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Ten můj link je od něj (-; A je tam popsána, jak měl problém, že na konec mu pomohla ČS.
    HARALD
    HARALD --- ---
    LAMICZKA, NELDE: Pozor, těch pár dní může být klidně měsíc. RB trvalo v mém případě inkaso šeku trvalo 3 týdny a to jsem klient.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    LAMICZKA: imho by to mělo pro ne-klienty zvládat RB. nebo si najdi na Měšci Patrika Chrze a napiš mu, vím, že to řešil a určitě rád pomůže (má rád pocit, že ho lidi berou jako experta).
    NELDE
    NELDE --- ---
    LAMICZKA: Zkus jakoukoli velkou banku, třeba KB nebo ČSOB. Jen bude možná větší poplatek. A počítej s tím, že to bude trvat několik dní.
    Koukám teď na web, obě se tváří, že proplácí jen svým klientům. Nicméně bych to zkusil na nějaké velké pobočce.

Tady jsou nějaké detaily a srovnání: http://www.mesec.cz/clanky/jak-prijmout-platbu-ze-zahranici/
    LAMICZKA
    LAMICZKA --- ---
    ahoj, mám docela konkrétní dotaz - dostala jsem šek z Ameriky, je v dolarech a potřebovala bych ho tady u nás vybrat; účet mám u mBank, která tuto službu samozřejmě neposkytuje a ani operátoři nejsou schopní poradit co s tím .. můžete mi prosím někdo poradit? děkuji moc
    PES
    PES --- ---
    PELLVY: navíc s podúčty (a dost možná i s jedním účtem používaným k takovému účelu) tě posléze vyf...je i ta konkrétní banka, protože bys za jedny peníze jim (1x účet) vlastně přeprodal účet mnohokrát a to by se jim asi nelíbilo, že z toho nemají svoje paušální poplatky za vedení účtu...
    DARJUSHKA
    DARJUSHKA --- ---
    SUCZKER, MRTVY_KENNY, HARALD: díky, tak jsem to tam naklofala...
    HARALD
    HARALD --- ---
    DARJUSHKA: je to běžné, dělá se to tak
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    DARJUSHKA: pri platbach chcou obvykle jmeno, cislo, typ, expiraci a cislo z druhe strany, takze bez toho cisla to dostatecne neni

ale je dulezite pochopit, ze karta jako takova neni nic neprustrelneho a vetsina veci s kartou se deje na bazi duvery a pripadne se resi reklamaci. donedavna se kartou (alespon v mem pripade) platilo jen za podpis, ktery nikdo nekontroloval.. pin tukas pred desitkama lidi kazdy den ve fronte v obchode.. o nejakych unicich databazi klientu nemluve..

je fakt, ze jako system overeni, ze jsi duveryhodna, je zvlastni, ale asi v dnesni dobe nejjednodussi..
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    DARJUSHKA: booking.com to dela uplne stejne, jestli te to uklidni
    DARJUSHKA
    DARJUSHKA --- ---
    Zdravím,

na stránce berlin.de si chci zabookovat pobyt; chtějí po mně typ karty, datum vypršení platnosti, její číslo (!) a moje jméno s adresou vyplňuji již v dřívějším odstavci; údajně to má sloužit jen jakože garance toho zabookování, platba se uskuteční až na místě... je to běžná praxe? přijde mi, že zbývá jen kolonka "Vaše heslo na PayPal" a mají o mně veškeré bankovní info, nevím, nakolik je ta stránka zabezpečená...
    PELLVY
    PELLVY --- ---
    ADAMM: Není to hurá akce. Zatím sondáž.
    NELDE: Díky za tip
    NELDE
    NELDE --- ---
    PELLVY: Já to chápu. Nicméně to, co požaduješ je služba na úrovni banky, protože ty chceš dát lidem jejich "účty". Jediné jak se můžeš chovat, je cesta uživatelských účtů a la saldokonto. Ty výpisy z účtu jim musíš posílat sám. Účet u banky bude jen sběrný účet - využij VS a SS. Zkusil bych se podívat jak funguje internetové sázení u Fortuny, Sazby aspol. Ty vlastně mají něco podobného - máš u nich účet, se kterým nějak manipuluješ. Můžeš na něj vkládat a z něj vybírat výhry. Pochybuji, ale že každý zákazník na to má samostatný účet u banky.
    Co se týče licence, tak bude otázka, co budeš mít ve smlouvách.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    PELLVY: Nad P2P jsem premyslel a dospel jsem k nazoru, ze pokud nebudu alespon kampelicka, tak mam dost velkyho smolika pacholika... a bez dobryho komercniho pravnika bych do toho nesel...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PELLVY: tak to už je úplně jiná hra - a imho tady vstupuješ na hodně tenký led. tohle odvětví je relativně regulované, máš to opravdu pořádně pořešené s právníky nebo je to hurá akce? abys pak nesplakal nad (ne)výdělkem...
    PELLVY
    PELLVY --- ---
    NELDE: Já nechci mít problémy s tím, že začnu "přijímat vklady" od lidí, a pak by mě mohl někdo napadnout, že neoprávněně podnikám jako banka. To je ten problém. Potřebuju nastavit systém pro P2P lending.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PELLVY: To ti podle mě žádná banka nenabídne. Proč nepoužiješ variabilní symbol jako identifikátor podúčtu. A když si dáš transparentní účet, tak to tvoji zákazníci mohou vidět sami na internetu (pod svým VS).
    Podúčty jak je popisuješ, mají smysl, pokud chceš dát různým lidem práva s těmi penězi manipulovat.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ADAMM: ja jsem se párkrát s někým domlouval, ale taky to nikdy nevyšlo.

navíc na nyxu směníš tak 10tis, zajimavá úspora je přitom až tak od 100tis....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam