• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    DJFRACTAL: Pokud se jedná o technologie, tak bych asi šel do leasingu, tam jsou nižší úroky. Jenže tam obvykle není možnost předčasné splátky.

Ad splácení delší než rok - jak chceš splatit ten zbytek. Imho musíš jít do delší doby splátek a doufat, že za rok vyděláš dost peněz na okamžité splacení zbytku. A jsou banky, které předčasné splacení garantují, problém je, že s nízkým přijmem jsi rizikový klient a nepůjčí ti tolik.

Zkoušel jsi Den D? Pokud je to dostatečně šílené, tak Tomio do toho půjde. Jen to nesmí být něco jako web na zprostředkování dotací. Třeba do té cestovky pro plyšáky fakt šel. Budu se muset zeptat, jak prosperují.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DJFRACTAL: asi delam neco spatne žeby počty?
    HARALD
    HARALD --- ---
    DJFRACTAL: Nevím, jestli jsi četl, co ti tu psali ostatní. Pokud jsi schopen spácet měsíčně 5500 Kč, pak jsi schopen za rok splatit 66000 Kč. Z toho si ale banka vezme ještě úrok a poplatky, takže částka větší než cca 60 000 Kč je při tvé schopnosti splácet a podmíénce jednoho roku do splacení, naprosto nedosažitelná.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    NELDE: resp. chci splacet pouze rok, delsi splatky jsou imho sebevrazda, musim mit zaruku bezplatneho drivejsiho splaceni, nikdo mi ale stejne tak vysoky uver neda, protoze musim vykazovat fixni prijem v rozmezi nejakeho casoveho useku, je to na nic
    zkusim to uhrat alespon na tech 70000, najit investora se mi nepovedlo, asi delam neco spatne
    PULKA
    PULKA --- ---
    Možná je trochu pozdě, ale kdybych chtěla uzavřít stavební spoření, tak by bylo lepší letos než příští rok, co? Neměl byste někdo tip o čem a kde uvažovat? Díky předem za radu.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    jde o investice do technologie, diky za .nfo
    NELDE
    NELDE --- ---
    DJFRACTAL: To budeš těch 250k splácet aspoň 5 let. A pokud to bude na něco neúčelového, tak i více. Můžeš si to přibližně spočítat sám. Z 66k dáš při 10% úroku (a to ještě není jistý, jestli na něj došáhneš) 25k za úroky, tedy splatíš 41k a budeš dlužit 210k. Další rok splatíš 45k a budeš dlužit 165k. Třetí rok splatíš 50k a budeš dlužit 115k, čtvrtý splatíš 55k a budeš dlužit 60k. Pokud chceš konkrétní věc, tak je lepší jít do speciální půjčky - hypo, spotřební úvěr, leasing, atd, kde jsou nižší úroky.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ATAN: chybej ti tam uroky takze +- 50000
    ATAN
    ATAN --- ---
    DJFRACTAL: 5500*12=66000
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    muzu si dovolit splacet 5500/mes.
    YNZA
    YNZA --- ---
    DJFRACTAL: zkus banku s organama spis
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SKAFF: tak asi ty pujcene penize hodla nejak neskutecne efektivne zhodnotit :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SKAFF: to je ta Kalouskova finanční gramotnost :-D
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    premyslel jsem o KB, unicredit, volksbank, GE money
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    muzete mi pomoct najit banku na male investice (resp. na pujcku)?
    splatnost 1rok
    castka: 250 tis
    fyzicka osoba, student, vlastni byt, bez vetsich prijmu (do 15tis/mes.)
    TRISH
    TRISH --- ---
    SKAFF: + 500 za ctyri vybery z bankomatu, muzes si tu vybrat max 1 500 000Rp, never mind. kdyby to nebylo pred Vanoci,...dobre ze se to vyresilo.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MUNIN: Ten dolarový šek (případně cestovní šek) bude asi nejlepší volba. Asi nejlépe nějakou banku, která je i v ČR. Citi, ING, HSBC,...

SKAFF: Nejjednodušší je, aby si půjčila od někoho v ČR, kdo ti to může dát a komu to ona dá po návratu.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    SKAFF: SWIFT transfer pro neklienta prakticky žádná rozumná banka neprovede. Zbývá Western Union, ale je to svinsky drahé. Další možnost je najít co nejserióznější banku v Thajsku - ideálně pobočku nějaké nadnárodní, nechat si vystavit cashiers chech a ten poslat EMS do ČR.
    ADAM
    ADAM --- ---
    jedině western union - a nebude to levné.

(v thajsku se platí bathy, rupie jsou v indii :-)
    YNZA
    YNZA --- ---
    program vyhoď
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NELDE: jo, vedet tak, ze se to jmenuje program vyhod, tak se chytam :) diky
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    FINSON: vazan vazan.. to je tezko. zazadal jsem, zadost odmitli. resil jsem to v dobe, kdy jsem tam lital s papirama. hypo stara 2roky. hodne driv nez hypo jsem mel konto, v dobe reseni hypa jsem prechazel k mbank.
    a bez pojisteni nemovitosti mi rekli, ze mi hypo taky neschvali asi nenutili vylozene svoji pojistku, ale resil jsem to dost narychlo. byla rozbehla rezervace u realitky na tyden a byla to doba, kdy ty byty sly docela rychle..
    NELDE: o te sleve neco nekde najdu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam