• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    KRONDOL
    KRONDOL --- ---
    SOWA_VYPALENA: Tak otevres ucet v UK tam jsou vsechny zadarmo otevres si ucet v CR u nejake banky zadarmo a neni co resit. Jinak UK banky maji specialni konta kde jsou vyhodne prevody penez do zahranici, ale detaily neznam je nutno u kazde banky nastudovat u HSBC se to jmenuje HSBC passport ale myslim ze se tam plati 8GBP mesicne poplatek, takze asi se moc velke slevy na prevodech do zahranici nevyplati :-). Ale to uz je mimo diskuzi.
    SOWA_VYPALENA
    SOWA_VYPALENA --- ---
    KRONDOL: dik, no chystám se do anglie cca na rok a musim tu bohužel něco splatit
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ULTRAMARINE:
    MUNIN: nejlepší je prodat ho Dalichovi (šéfredaktor Měšec.cz), viz: http://forum.mesec.cz/index.php?topic=1219.0 - spořka už to neklientům nedělá, ale jde to ošulit vkladní knížkou :)
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    ULTRAMARINE: Donést do banky a předložit k inkasu. Komerčka a Spořka tuším za poplatek umí inkaso i pro neklienty.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    zdravím, vyznáte se někdo v šecích?

Přišel mi šek od Ryanair, vydáno Bank of Ireland a nejsem si jistej co s tim. Kde to můžu tady v ČR uplatnit? To mám prostě naklusat do nejbližší banky a už si s tím poradí? Nebo musím do Bank of Ireland?
    CROSS
    CROSS --- ---
    U RB jeden nikdy nevi, posledni hit je, ze me kasirujou za osobni klic 2x, protoze mam prece 2 ucty, beznej a sporici... OMG, porad je to jedna plastova krabicka.
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    ADAMM: To je nějaký šum, ne? Vždyť přece jedna z podmínek e-konta "zdarma" je i mít úvěr v nějaké výši a tam se hypo s přehledem vejde
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    #smfinance - Twitter Search
    http://search.twitter.com/search?had_popular=true&q=%23smfinance&result_type=recent

Na to konto zábavné sledovat Twitter a hashtag #fail :)

http://twitter.com/#!/MichalKrause/status/80899968260505600

RB začala vybírat poplatky 230 Kč u povinného eKonta k hypotéce. Holt banka inspirovaná klienty. Ruším všechny produkty nevázané smlouvou.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Tak jsem dneska na konferenci Sociální média ve finančních službách...
    Tweetuje o tom id BARD... kdo chce, sledujte hashtag #smfinance na Twitteru :)

Ve svete 35% C-Levelu (CEO, CIO etc) na intranetu bloguje. Z nich ale jen polovina osobne. Tretina z nich umoznuje komentovat #smfinance
    KRONDOL
    KRONDOL --- ---
    ADAM: jojo tam mela pobocku IPB ale jestli to prevzala CSOB?
    SOWA_VYPALENA: Jinak ale asi mimo nicmene napriklad HSBC ti umozni kdyz se stehujes otevrit do predu konto v jakekoliv zemi kde maji pobocku, spravni jednorazovy poplatek je 100 GBP,
    ADAM
    ADAM --- ---
    csob by pobočku v londýně měla mít ještě od totality.
    KRONDOL
    KRONDOL --- ---
    SOWA_VYPALENA: Tak na odpovedi jsem zvedav "nase" jako pusobici na uzemi Cr, ja vim jenom o HSBC ale u te si v CR ucet asi neotevres pokud jsem nepodcenil tvoji financni situaci a potom RBS, pak ING ale to nevim jak presne funguje v CR a pak jiste rada dalsich nadnarodnich firem. Mozna jsou dalsi. Nicmene pokud myslis "nase" jako ceska tak asi zadna. Jinak k cemu to potrebujes?
    SOWA_VYPALENA
    SOWA_VYPALENA --- ---
    Nevite nekdo, ktera nase banka ma pobocky ve Velke Britanii? Jsem z toho jelen:-P
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    VIDOCQ: Tak ještě zkusit toho finančního arbitra: http://www.finarbitr.cz/ nebo i ten se nějak vyjádřil?
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    Před pár měsícema jsem slíbil, že napíšu jak dopadlo to vykradení bankovního účtu [ VIDOCQ @ Banky, bankovnictví, bankovní operace ] Takže bylo vybíráno(vykradeno) ze dvou bankomatů. Z jednoho v Mostě a z druhého, o pár hodin později, v Děčíně. Ten mostecký nemá žádnou kameru (ČSOB), ten v Děčíně (KB tuším) sice kameru má ale v tu chvíli byla mimo provoz. Takže pachatel neznámý, případ se odročuje a Komerční banka samozřejmě peníze nevrátí :( Táta si založil účet u jiné banky, to je asi tak jediné co na svou obranu může udělat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    LEDOFREDO: Musím přiznat, že pokud budou bankéřky v plavkách, tak asi nakouknu do pobočky, ale bude o důvod méně si tam otevřít účet (-;
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    HARALD: musim rict ze pokud srovnam dojem z tohohle rozhovoru (cetl sem teda jen zacatek) s tema velkohubejma recma z twiteru tak to je nebe a dudy - tohle na me pusobi dostatecne profesionalne na to abych byl alespon zvedavy co se z toho vyvine
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    WITTGENSTEIN: Věř tomu, že Erich jo.
    NELDE
    NELDE --- ---
    WITTGENSTEIN: Je hezké, že mBank nepovažují za konkurenci. Jenže klienti to srovnávat budou (-;
    HARALD
    HARALD --- ---
    WITTGENSTEIN: Neznám nikoho, kdo by pozitivně reagoval na dosavadní projevy Air Bank. Můj dosavadní dojem je "jsme nafoukaní, arogantní a nepříjemně familierní hajzlíci a vy si z nás koukejte sednout na zadek".
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Šéf Kellnerovy Air Bank: Chceme být osinou v zadku velkých bank | byznys.ihned.cz - Lidé
    http://byznys.ihned.cz/lide/c1-52052620-sef-kellnerovy-air-bank-chceme-byt-osinou-v-zadku-velkych-bank

Na to mě napadá jen: "You talk the talk, but can you walk the walk?"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam