• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: mBank jako hlavní, FIO jako vedlejší (de facto neaktivní, jednou za půl roku na přijetí peněz ze Slovenska), AXA na placení v zah. e-shopech (nebo teď na Islandu - nechtěli nikde PIN, jen podpis, což se hodilo, protože PIN jsem zapomněl) a neaktivní u Moravského peněžního ústavu. do 2008 jsem měl KB, to už jsem zrušil.

VXP: to mě netankuje, nemám teď moc přebytečné hotovosti ;)
    VXP
    VXP --- ---
    ADAMM: ale maji terminak na pul roku s 3,5% (sice jenom ted akce, ale za pul roku muzou jit penize jinam ;-))
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Článek od Dalicha:

Zuno Bank. Odlehčená "Rajfka" pro nenáročné - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/zuno-bank-odlehcena-rajfka-pro-nenarocne/

Už jsem si požádal o založení účtu, otestuju to, ale zatím nevidím důvod, proč se tam přesouvat na trvalo... Splnit podmínku pro PLUS účet zdarma by asi nebyl problém (útraty kartou), ale jen bankomaty RB zdarma - i když kolik chci - to pro mě není výhodné :)
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    VERONIKA22: no me taky nabidla PS uver, ale kdyz jsem prisel na pobocku "to podepsat", vybafli na me s tim danovym priznanim...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SAMGARR: my to udělali naopak - čekali jsme. jakmile manželovi začli na bank.účet chodit solidní platby tak si toho banka všimla a hned nám sama od sebe cpala úvěry.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Zítra se spustí ZUNO: http://www.facebook.com/zuno.cz
    zde tweetující ředitel: http://twitter.com/#!/mirekstrihavka
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Zdravim, snad nejsem moc OT. Jsem cerstve OSVC a potrebuju pujcku. Muzete mi doporucit nejakou spolehlivou instituci? Pohorel jsem u Reiffeisen a postovni sporitelne, protoze tam chteji potvrzeni o zaplaceni dani a to jeste nemam, jelikoz jsem zacal podnikat tento rok. Diky.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NELDE: ja jen doufam, ze si timhle nevystrileli naboje toho jejich "zcela revolucniho" reseni.. jakoze to nestoji na tom, ze maji designove zidlicky, zesi muzu sednout kde chcu, ze podpis udelam elektronickym perem, nebo ze hotovost vlozim pres automat..

mmch tohle bez zbytecneho povyku zkousne "moderni clovek" ktery paradoxne do banky vubec nechce. a moji rodice, kteri kazdou pakarnu resi tak, ze jdou osobne do banky, by se toho asi dost lekli (prakticky vseho, co jsem zminil).. tzn nevim, jestli nevymysleji neco, co nikdo nechce (zatim to tak trochu vypada). ale az ukazou cilsla a ne zidlicky, mozna budu spokojene mlcet..
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SHADOWALKER: Mně to připomíná prodejnu Apple...
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    NELDE: Moje dcerka mi koukala přes rameno na fotku Zuno banky a povídá: "To má být nějaká koupelna?". Myslím, že to docela vystihla. ;)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Nová internetová banka vstoupí na trh už příští týden - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/finance/penize/clanek.phtml?id=707090#utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_content=C

Koukám, že hlavně chtějí mit Zuno i Air "trendy" pobočky. I když lákají lidi, kteří nechtějí na pobočky chodit (-;
    NELDE
    NELDE --- ---
    Kellnerova banka: designové pobočky bez pokladny a bankéři v džínách - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/kellnerova-banka-novy-koncept-italsky-design-fa2-/ekoakcie.aspx?c=A110713_124424_ekoakcie_vem

Ta zelená je fakt hnusná.
    Bankomaty (včetně vkladomatů) na pobočkách je něco, co mBank už dlouho chybí. Hádám ale, že je to docela drahá sranda a docela by mě zajímalo jako dlouho bude AirB ve ztrátě, aby to zaplatila (-;
    VANEK
    VANEK --- ---
    2ND: 10 výběrů kartou v banomatech Pharro je taky zdarma ;-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELDE: o tohle fakt strach nemam, rekneme, ze by to byl vic nez privatni banker ;)
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: Mně nabízeli KB "v podstatě" zdarma. Tím v podstatě mysleli, že mi dají nějaký drahý balíček a nad jeho rámec bych to stejně platil. Takže trochu pozor, co všechno bude od UC zdarma. Co je od FIO nebo mBank zdarma se všeobecně ví.
    CROSS
    CROSS --- ---
    CMLKA: mam u unicredit bezny ucet, zbyl mi po hypotece. Moc ho nepouzivam, kdyz, tak vyhradne pres internetove bankovnictvi. To se vizualne nekdy pred rokem dvema zmenilo k lepsimu, prijde mi prehledny a funkcni. Backend pochopitelne neznam, ale "verim tomu".

Autorizace osobnim klicem - takova srandovni "kalkulacka", klic to mam od kdysi eBanky nyni RB i klic k uctu v UBS mi prijde mnohem sofistikovanejsi (co se tyka autorizace) a uzivatelsky prijemnejsi, ale to mohli mezitim zmenit.

Asi dvakrat se mi netove bankovnictvi zablokovalo - po dele nez 3 mesicich od posledniho prihlaseni, da se to odblokovat pres klientskou linku nebo pres osobniho bankere.

Zkusenost s osobnim bankerem dobra, samo lidsky faktor - clovek nevi, na koho narazi. Ten "muj" je fajn, reaguje rychle a kdyz jsem neco resil, vzdycky pomohl / poradil. Parkrat mi zkouseli volat nebo i osobni banker poslal mejl, ze se jim nezda operace na karte (nemam kartu k uctu, ale "historickou" kreditku), abych se k tomu vyjadril (obvykle kdyz kupuju nejakej software).

Celkove vzato nikdy jsem s nimi nemel nejaky problem. Nekomentuju poplatky, nemam z hlavy prehled.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    2ND: no kazdopadne ty mi nepomuzes...
    2ND
    2ND --- ---
    CMLKA: a unicredit je zadarmo pro vsechny, nebo tam mas tlacenku? :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    2ND: jasny, to ja vim, spis mi jde o praktickou zkusenost s UC bankou, elektronickym bankovnictvim, whatever celkove, tudiz kdyz budu brat, ze obe dve banky jsou pro me tak nejak stejne drahe...
    2ND
    2ND --- ---
    CMLKA: ucet ve FIO je take uplne zdarma (nepocitam-li vyber hotovosti kartou, nebo 25 korun mesicne, chces li embos)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    mate nekdo zkusenosti s Unicredit Bank? Ponechte stranou poplatky....Rozhodne hodlam odejit co nejdriv od CS, myslela jsem Fio, ale nabizi se mi mozna Unicredit ucet v podstate zdrama...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam