• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    SKORZ, ADAMM: ok.
    Mě unavuje reklama pořád dokola na "výšší úrok" a nikdo se nezkusí odlišit v možnosti moderního operativního přístupu přes chytrý telefon? Je tu zatím jediný plnohodnotný nástroj.. být v mark.oddělení (FIO) tak cpu festovně prachy do internetové reklamy, mají pro sebe ideální cílovku. Z toho co psal ADAMM plyne, že app mBank nebude ze začátku tak sofistikovaná.. sem zvědav.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RIMRR: mBank bude mít aplikaci pro iPhone i Android, ale v první verzi to bude bez aktivních operací.
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    Většina bank nereaguje na současné trendy, to je škoda. Na druhou stranu to usnadní rozhodování:) Pouze FIO investuje do vývoje plnohodnotné app.
    KB umí najít bankomat ale nelze přistoupit na účet. ZUNO má optimalizaci přes web.prohlížeč mobilu. V tomto ohledu sem zvědavej na AIR BANK; ostatní banky se v tomhle asi nepotřebují odlišit.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    RIMRR: nemám osobní zkušenost, ale četl jsem na ní chválu :-) Asi ji vyzkouším až bude čas.
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    Které banky nabízejí bankovní aplikaci speciálně pro smartphony na platformě android?
    Narazil sem na FIO; má s app někdo zkušenost?
    VANEK
    VANEK --- ---
    MRTVY_KENNY: Ale za logo břichem vzhůru dávám bod.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    tak spadle zuno mluvi slovensky a odkaz na facebook miri na fb zuno.sk...

NELDE
    NELDE --- ---
    BOSSORKA: A co ti vadí to pak z Axy převést na Airbank (a zpátky, až skončí náborová akce)?
    Vůbec mi přijde, že tyhle spořící účty s vysokým úročením jsou forma marketingu na druhou - nejprve mají s čím jít do reklamy a získat klienty a pak po poklesu, vzhledem k tomu, že jsou základní poplatky zdarma, budou mít spoustu klientů (což mohou propagovat a hlavně to je cíl matinky) ovšem s hodně nízkým zůstatkem ("přeci to nezruším, když to nic nestojí, třeba bude zase akce, že")
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    A co spořící účet o AXI, někdo mi radil Wustenrot, že má nejlepší úrok, ale já bohužel nemám na ten vklad 30 000 :), budu tan pro začátek posílat 1000 :) nebo si počkat na airbank? :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOM_HOST: Ono se to pomalejší splácení prodraží skoro všude. Nicméně u stavebka jsou ty úroky docela slušné. Musíš ale mít existující smlouvu (alespoň dva roky), abys dosáhl na překlenovák a pak šel na regulérní úvěr (s nižsím úroky).

I když, pokud to není kritické, tak bych si na stavebním raději těch 100k ušetřil (-;
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    NELDE: prave ze radsi pomalejc ... ale stavebni sporka me vubec nenapadla ... dik
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOM_HOST: Stavební spořitelna. Na hypo je to málo, navíc musíš ručit majetkem.
    Ale záleží na tom, jak rychle jsi schopen splácet, pokud hodně rychle, tak by se mohl vyplatit nějaký splátkový režim na materiál + kontokorent/kreditka na práci.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    kdyby jste sli pro pujcku na rekonstrukci 100.000 ... kam by jste sli?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    YMLADRIS: doporučil bych se mrknout na Měšec nebo na mFórum, kde se o tom baví lidi, co tomu rozumí víc než já. ale asi ano, MSD nebo využít bonus u Zuno, co aktuálně nabízejí (podle toho, jaký máš na mysli vklad, MSD má minimum 100k, pokud se nepletu).
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ADAMM: a s terminovanym vkladem bys doporucil to same, MSD?
    VANEK
    VANEK --- ---
    My o vlku, a zrovna dnes v HN:
    Úroky na spořicích účtech začaly růst :: Účty | Zprávy :: ZLATÁ KORUNA
    http://www.zlatakoruna.info/clanky/15-1-ucty/26315-uroky-na-sporicich-uctech-zacaly-rust
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    EFESH: aktuálně třeba Zuno. Jinak z bank Wuestenrot, Axa a i to ING.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    EFESH: dobrý tip je AXA, je k tomu karta s velmi dobrým kurzem pro placení v cizině... ING je taková klasika. Pokud jsi v Praze, Brně, či Olomouci (mám dojem, že nově Ostrava), tak třeba taky Metropolitní spořitelní družstvo. http://www.mesec.cz/produkty/sporici-ucty/2430/
    EFESH
    EFESH --- ---
    BUNDA: kde ho doporucis - ING?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam