• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    VXP
    VXP --- ---
    ADAMM: co presne se ti na tom libi? :) me to nicim zajimavy neprijde... tak na co chteji nalakat lidi? :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Zajímavé je za 150 všechny výběry (-; A 200 za zahraniční platby (skoro se vyplatí si založit ten účet jen pro účely zahraničních plateb v Eurech). Otázka je ale jaký kurz bude užitý.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VÍME PRVNÍ, JAK VYPADÁ SAZEBNÍK AIRBANK – tarif Malý a Velký | Bankovní poplatky
    http://www.bankovnipoplatky.com/vime-prvni-jak-vypada-sazebnik-airbank--tarif-maly-a-velky-15245.html

za sebe můžu říct, že se mi to líbí, i když to nevyužiju. cena 5 Kč za odchozí platbu imho přestřelená, ale zase to pak můžou snížit třeba na 2,50 a machrovat ;)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CMLKA: jeden sporak je udelany automaticky, vklad (terminak) se dela rucne (jinak to ani nejde, pac se otvira vlozenim penez, ktere nikde pri zalozeni zuna nemas)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    JUCAKE: jj u nich si nic jineho nez bezny ucet, ke kteremu je zaroven automaticky sporici ucet a vklad (i kdyz ted si nejsem jista, jestli je fakt automaticky, nebo sem v zadosti musela neco zaskrtnout) otevrit nelze
    JUCAKE
    JUCAKE --- ---
    Jednomu nerozumím. V obchodních podmínkách k produktům ZUNO se píše toto: " Vklad je základní službou, která je na základě těchto VOP k dostání ke každému vašemu ÚČTU ...atd. atd." (s tím, že ÚČET je další jejich produkt). Mám to chápat tak, že pokud chci službu VKLAD, musím mít u nich vedený běžný účet? Nebo to slouží jako klasický terminovaný vklad?
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    ZUNO bank: aplikace pro smartphony je ve vývoji; podrobnosti nejsou.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ABE: Mně odepisoval nějaký Ivan snad ještě česky nebo nerozlišitelně, ale volala mi pak Slovenka.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    tentokrat uz uplne bez upozorneni, na vypisu sporaku unibonu za minuly mesic proste sviti 0.8, misto 1.5. to mam za to
    ABE
    ABE --- ---
    MRTVY_KENNY: ja jsem mluvil po chatu s podporou a jak myslis ze mi odepisovala slecna.... po slovensky :)
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    SKORZ, ADAMM: ok.
    Mě unavuje reklama pořád dokola na "výšší úrok" a nikdo se nezkusí odlišit v možnosti moderního operativního přístupu přes chytrý telefon? Je tu zatím jediný plnohodnotný nástroj.. být v mark.oddělení (FIO) tak cpu festovně prachy do internetové reklamy, mají pro sebe ideální cílovku. Z toho co psal ADAMM plyne, že app mBank nebude ze začátku tak sofistikovaná.. sem zvědav.
    SKORZ
    SKORZ --- ---
    RIMRR: Air Bank taky slibuje app pro iPhone i Android
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RIMRR: mBank bude mít aplikaci pro iPhone i Android, ale v první verzi to bude bez aktivních operací.
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    Většina bank nereaguje na současné trendy, to je škoda. Na druhou stranu to usnadní rozhodování:) Pouze FIO investuje do vývoje plnohodnotné app.
    KB umí najít bankomat ale nelze přistoupit na účet. ZUNO má optimalizaci přes web.prohlížeč mobilu. V tomto ohledu sem zvědavej na AIR BANK; ostatní banky se v tomhle asi nepotřebují odlišit.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    RIMRR: nemám osobní zkušenost, ale četl jsem na ní chválu :-) Asi ji vyzkouším až bude čas.
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    Které banky nabízejí bankovní aplikaci speciálně pro smartphony na platformě android?
    Narazil sem na FIO; má s app někdo zkušenost?
    VANEK
    VANEK --- ---
    MRTVY_KENNY: Ale za logo břichem vzhůru dávám bod.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    tak spadle zuno mluvi slovensky a odkaz na facebook miri na fb zuno.sk...

NELDE
    NELDE --- ---
    BOSSORKA: A co ti vadí to pak z Axy převést na Airbank (a zpátky, až skončí náborová akce)?
    Vůbec mi přijde, že tyhle spořící účty s vysokým úročením jsou forma marketingu na druhou - nejprve mají s čím jít do reklamy a získat klienty a pak po poklesu, vzhledem k tomu, že jsou základní poplatky zdarma, budou mít spoustu klientů (což mohou propagovat a hlavně to je cíl matinky) ovšem s hodně nízkým zůstatkem ("přeci to nezruším, když to nic nestojí, třeba bude zase akce, že")
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    A co spořící účet o AXI, někdo mi radil Wustenrot, že má nejlepší úrok, ale já bohužel nemám na ten vklad 30 000 :), budu tan pro začátek posílat 1000 :) nebo si počkat na airbank? :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOM_HOST: Ono se to pomalejší splácení prodraží skoro všude. Nicméně u stavebka jsou ty úroky docela slušné. Musíš ale mít existující smlouvu (alespoň dva roky), abys dosáhl na překlenovák a pak šel na regulérní úvěr (s nižsím úroky).

I když, pokud to není kritické, tak bych si na stavebním raději těch 100k ušetřil (-;
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    NELDE: prave ze radsi pomalejc ... ale stavebni sporka me vubec nenapadla ... dik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam