• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NAVARA: O tom jsem také přemýšlel. Jenže to je placená linka. A dovedu si živě představit, že než se něčeho doberu, tak provolám minimálně dalších 50 Kč, což opravdu nemám zapotřebí. A pokud by to ve finále k ničemu nevedlo, tak mě to bude štvát ještě o to víc..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    STEPNI_VLK: co zavolat na helpdesk?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Poštovka a účet zadarmo. Celý minulý měsíc jsem byl v zůstatku zcela určitě v průměru nad 15 litry a přesto před koncem měsíce strhnutí 50 Kč. Nechápu. Na pobočku jsem se zatím kvůli pracovnímu vytížení, bohužel, nedostal, ale určitě to jen tak nenechám. Má tu někdo obdobnou zkušenost, resp. má tu někdo vůbec tenhle účet?
    HARALD
    HARALD --- ---
    NELDE: Nemáš pro platby Eurech mnohem výhodnější FIO?
    NELDE
    NELDE --- ---
    VXP: "Plnohodnotný" účet zadarmo s výběry a vklady u AB zadarmo a dvěmi kartami. Jedině vlastně platíš 5,- za odchozí platbu (což ADAMM právem kritizoval - konkurence schopné by bylo do 2,-). Za 150,- all inclusive také není špatný - přeci jen těch vyběrů a odeslaných peněz pár uděláš. Osobně mi chybí něco mezi, ale chápu, že nechtějí nechat klienta počítat. Navíc je to příprava na přístup - cena za transakci by měla být známá před provedením transakce. Nicméně mi není jasné, jaké bude to hlavní lákadlo pro desetitisíce klientů.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    NELDE: 200 Kč / cca $11 za libovolný SWIFT, to by opravdu bylo slovo do pranice. Tak počkejme, kde jsou ty háčky.
    VXP
    VXP --- ---
    ADAMM: co presne se ti na tom libi? :) me to nicim zajimavy neprijde... tak na co chteji nalakat lidi? :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Zajímavé je za 150 všechny výběry (-; A 200 za zahraniční platby (skoro se vyplatí si založit ten účet jen pro účely zahraničních plateb v Eurech). Otázka je ale jaký kurz bude užitý.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VÍME PRVNÍ, JAK VYPADÁ SAZEBNÍK AIRBANK – tarif Malý a Velký | Bankovní poplatky
    http://www.bankovnipoplatky.com/vime-prvni-jak-vypada-sazebnik-airbank--tarif-maly-a-velky-15245.html

za sebe můžu říct, že se mi to líbí, i když to nevyužiju. cena 5 Kč za odchozí platbu imho přestřelená, ale zase to pak můžou snížit třeba na 2,50 a machrovat ;)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CMLKA: jeden sporak je udelany automaticky, vklad (terminak) se dela rucne (jinak to ani nejde, pac se otvira vlozenim penez, ktere nikde pri zalozeni zuna nemas)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    JUCAKE: jj u nich si nic jineho nez bezny ucet, ke kteremu je zaroven automaticky sporici ucet a vklad (i kdyz ted si nejsem jista, jestli je fakt automaticky, nebo sem v zadosti musela neco zaskrtnout) otevrit nelze
    JUCAKE
    JUCAKE --- ---
    Jednomu nerozumím. V obchodních podmínkách k produktům ZUNO se píše toto: " Vklad je základní službou, která je na základě těchto VOP k dostání ke každému vašemu ÚČTU ...atd. atd." (s tím, že ÚČET je další jejich produkt). Mám to chápat tak, že pokud chci službu VKLAD, musím mít u nich vedený běžný účet? Nebo to slouží jako klasický terminovaný vklad?
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    ZUNO bank: aplikace pro smartphony je ve vývoji; podrobnosti nejsou.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ABE: Mně odepisoval nějaký Ivan snad ještě česky nebo nerozlišitelně, ale volala mi pak Slovenka.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    tentokrat uz uplne bez upozorneni, na vypisu sporaku unibonu za minuly mesic proste sviti 0.8, misto 1.5. to mam za to
    ABE
    ABE --- ---
    MRTVY_KENNY: ja jsem mluvil po chatu s podporou a jak myslis ze mi odepisovala slecna.... po slovensky :)
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    SKORZ, ADAMM: ok.
    Mě unavuje reklama pořád dokola na "výšší úrok" a nikdo se nezkusí odlišit v možnosti moderního operativního přístupu přes chytrý telefon? Je tu zatím jediný plnohodnotný nástroj.. být v mark.oddělení (FIO) tak cpu festovně prachy do internetové reklamy, mají pro sebe ideální cílovku. Z toho co psal ADAMM plyne, že app mBank nebude ze začátku tak sofistikovaná.. sem zvědav.
    SKORZ
    SKORZ --- ---
    RIMRR: Air Bank taky slibuje app pro iPhone i Android
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RIMRR: mBank bude mít aplikaci pro iPhone i Android, ale v první verzi to bude bez aktivních operací.
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    Většina bank nereaguje na současné trendy, to je škoda. Na druhou stranu to usnadní rozhodování:) Pouze FIO investuje do vývoje plnohodnotné app.
    KB umí najít bankomat ale nelze přistoupit na účet. ZUNO má optimalizaci přes web.prohlížeč mobilu. V tomto ohledu sem zvědavej na AIR BANK; ostatní banky se v tomhle asi nepotřebují odlišit.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    RIMRR: nemám osobní zkušenost, ale četl jsem na ní chválu :-) Asi ji vyzkouším až bude čas.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam