• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    JPI: Ne. Zuno a Citina mají příchozí zahraniční platby úplně zdarma.
    JPI
    JPI --- ---
    Pochopil jsem správně, že na příjem euro plateb je momentálně nejlevnější v ČR FIO?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CMLKA: obvykle jde, nevim, delal jsem to tesne po pulnoci.. zkousel jsem to 3x. rano uz to proslo normalne.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MRTVY_KENNY: me to vcera slo uplne normalne...penize tam hned byly a hned sem zadala prikaz k uhrade a bez problemu sel...
    VANEK
    VANEK --- ---
    E2E4: Heh, infolinka rotuje mezi pobočkovými pracovníky :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    E2E4: podívej se na Equa - vedení účtu v USD a EUR není zdarma, ale karta je hybridní, takže jde přepínat mezi CZK/EUR/USD podle toho, kde jsi. nemají to na webu moc popsané, ale nevypadá to úplně zle. http://equa.cz/produkty/bezny-ucet/bezny-ucet/devizove-ucty/#submenu - to o kartách je víc popsané v sazebníku.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    VANEK: kdepak, heh infolinka :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    E2E4: Heh, pobočkoví pracovníci :-)

MRTVY_KENNY: Na rozdíl od ADAM jsem stihl peníze do Zuna poslat tak, že 30. přišly, i založil jsem si tu jejich akci. Pak jsem dostal měsíční výpis: běžný ÚČET + Přijatá domácí platba, - Převod základního vkladu, zůstatek 0,00; na druhé stránce SPOŘENÍ s jiným číslem účtu bez pohybu... co? Až po přihlášení do IB jsem zjistil, že peníze mám na VKLADu a o tom mi neposlali nic.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ADAM: Hm, mně ve FIO říkali, že jen USD a EUR.. Každopádně díky.
    ADAM
    ADAM --- ---
    E2E4: moneybookers se nabíjí normálně českým money transferem.

fio umí: EUR, USD, GBP, PLN a HUF
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ADAM: Tak FIO umí jen USD a EUR, a k USD neumí kartu. U ČSOB je to 20 Kč / měs plus 45 / kartu a asi 10 měn na výběr..

ad moneybrokers.. to jde i u nás? a jak se to bude "nabíjet" - mezinárodním wire transferem nebo co?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    hm, zuno se chova divne, ze sporaku na ucet jde prevest ihned (ala mbank), ale kdyz chcu tu prevedenou castku pustit mimo banku, tak hlasi, ze tam penize vlastne nejsou.
    ADAM
    ADAM --- ---
    tak jednoduše to fio.

případně třeba moneybookers prepaid card může být šikovná (tuším jen eur/gbp)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ADAM: díky.. a ne, řeším kurzové riziko při pobytu v cizině.. :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    E2E4: fio.
    ale pokud to máš jen na platby v zahraničí či na internetu, tak zvaž axu - má tak výhodné kurzy, že to je asi lepší než devizový účet.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    V jaké bance se dá nějak bezbolestně a bezpoplatkově založit devizový účet s platební kartou?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Tak si mnou FIO zahrálo vtipnou hru vyzvedni si svou kartu :-)

Účet i kartu jsem kdysi získal na Senovážným, kde chodím občas okolo. Přišla mi výzva na vyzvednutí obnovené karty, ale nevím proč na Ječnou co sem nějak ve zprávě přehlédl a dovalil se na Senovážný. Tam po chvilce hledání mi maník dohledal, že si mám skočit do Ječný. Ok tak jsem tam dorazil, ale protože jsem neměl u sebe starou kartu tak jsem novou nedostal :-D Prý to bez ní nemohou vydat. Tak jsem je požádal o přesun karty na Senovážné a za pár týdnů si dám repete.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Mimochodem, tak jsem si dnes přidal do svého portfolia účtů Equa bank. Na první pohled vypadá Internet banking docela fajn, založení konta rychlovka (imho i lepší než mBank nebo Zuno). Uvidíme. Zatím líbí, protočit 15k nebude problém... Asi si z toho udělám aktuální spořák :) jen ty kurzy mají prý ještě horší než mBank :( tím se výhoda výběru kdekoliv na světě za 9 Kč relativně nuluje ;]
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: To jako, když mi nabídnou účtovat platbu v CZK, tak si to mám vybrat? Protože horší to nebude? V bankomatech mi to přišlo naopak.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    GOR: no já si rozhodně nestěžuju, kurz je to v tomhle případě naprosto libovej :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam