• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    DYNK
    DYNK --- ---
    Ja kdyz uz k tomu bankomatu jdu, vyberu tolik, abych k nemu zas nejakou dobu nemusel.. obvykle mi vyjedou dvoutisicovky, tak me ty petikila vcera dost prekvapily:) Jako je to prakticky mit petikila, o tom zadna
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Myslíš malé neoznačené bankovky?
    Proč nepoužíváš kartu?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    bych byl spis rad, ze to vydava maly bankovky... kdyz jsem daval na pokladnu vetsi castku v 5000,- tak jsem byl celkem nervozni, kdyz to pani ta pocitacka nebrala...
    DYNK
    DYNK --- ---
    Bankomaty Pharro maji jako nejvetsi bankovku petikilo, nebo jsem mel stesti na malo zasobenej kousek?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    VANEK: eventuelne zdarma, pokud mesicne kartou zaplatim aspon 5k
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    VANEK: Tu samou funkci splní i posílání via email. Kdo má chytřejší telefon (ani vlastně nemusí) má info "SMS" bez poplatku. Zajímejte se, zda vaše banka umí posílat tyto zprávy emailem...
    VANEK
    VANEK --- ---
    STEPNI_VLK: Chápu-li dobře http://www.zuno.cz/pomoc/uzitecne-informace/cenik/ , je to služba SMS Plus - paušál 18 měsíčně nebo zahrnuto v paušálu 68 za Účet Plus. Dle http://www.mbank.cz/informace-k-produktum/sazebnik-osobni-finance/?tabs=6 je 1,40 za SMS, ale dá se koupit výhodnější balíček s cenou klesající pod korunu; ve Fiu je 2,40 za SMS.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ADAMM: Akorát že nevím, jak u mBank či Zuno, ale u Poštovky za ně platím 3 Kč (stejně tak jako za jakékoliv jiné informační sms).. a bez zůstatku..

CMLKA: Ve srovnání s ČS je snad každá banka lepší. ;) A když už mluvím o ČS, nesnáším ty jejich stupidní reklamy s tím stále stejným pohodově stupidním párem. Ty když vidím, tak mi vstávají vlasy hrůzou a mám chuť vraždit..
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ADAMM: jasny, to urcite nerikam...porovnavam s CS moji dosud jedinou bankou :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CMLKA: smsky po každé operaci (a se zůstatkem) jdou nastavit odjakživa i v mBank - a určitě i ve spoustě jiných bank :) takže dobrý, ale fakt žádná revoluce :D
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    hrozne se mi libi system sms zasilani zustatku na uctu u Zuno, neposilaj mi kazdy rano v sedum (!) jako sporka pouze stav uctu, ale posilaj mi smsku po kazdy platbe kartou, vyberu z bankomatu, prikazu k uhrade - pisou, udelali jste to a to a zbejva vam tolik a tolik...takze kdyby mi chtel nekdo zneuzit kartu, tak o tom vim okamzite!

jo a je fajn, ze z bankomatu jde vybirat rovnou i ze sporiciho uctu, to jsem netusila, nejdriv sem si to prevedla na normalni,a le nebylo to potreba!
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    Minulý týden měla KB smolný týden. 1.11. několikahodinový výpadek internetového bankovnictví a u 3 pražských bankomatů skimming (kopírovací) zařízení.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    vytocila me pekelne csob

na osobnim mam kontokorent 15 bez poplatku.. jen uroky z cerpaneho uveru
    zrizovala jsem si KK u firemniho na 50
    ani Ň o nejakym mesicnim poplatku, a to jsem tam kvuli tomu byla asi 3x osobne
    a oni za to hrabaji 100 mesicne jenom proto, ze mam tu moznost cerpat

jsem napsala nasranej email a pozadala je, at si ten poplatek laskave zrusi nebo zrusim ja je.. grrr
    ATAN
    ATAN --- ---
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: vlastní nemají, protože rozjet karetní centrum není taková prdel, prej na tom pracují a pak budou mít - jsem zvědav, jestli příslušně k tomu zvednou poplatky ostatních bankomatů apod.

každopádně to, že nejsou vidět blokace a že karta nemá vždy stejný zůstatek jako účet, saje...
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: V téhle nižší variantě mělo ČSOB 105,- (PS tam máš za 0,-)
    Ad zadání - zadej svoje a uvidíš. Mě u Fia vadí právě to, že nemá vlastní karty (optimální by bylo, kdyby měli na výběr jestli vlastní nebo ČSOB, resp. klidně obě).
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: A co přesně jsi teda zadával?

NELDE: A kolik je to v ČSOB? Fií karty jsou stejně přes ně...
    NELDE
    NELDE --- ---
    HARALD: Možná debetní embosovaná karta? Možná zahraniční výběr? Zkusil jsem dát výběry do vlastní banky a bez zahraničního. Tady jsou výsledky:
    mBank mKONTO 0,- Kč
    PS Online účet 0,- Kč
    Fio běžný 25,- Kč
    Equa bank 27,- Kč
    ZUNO účet 54,- Kč
    Airbank Malý tarif 55,- Kč
    Osobně u Fio uvažuji jako o alternativě pro vklady/výběry na pobočce, ale ve skutečnosti je nepotřebuji.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Nevím. Zadal jsem, co užívám u mBank.
    HARALD
    HARALD --- ---
    NELDE, NAVARA: To by mne taky zajímalo. Ta FIO musí být, že jsi si nahodil nějakou placenou službu. Myslím, že patřím k náročnějším klientům, ale platím jenom a pouze za nadstandardní platební kartu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam