• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ABE
    ABE --- ---
    FAAREX: Me se Zuno celkem libi, ale bojim se ze spojitost s RB z toho nakonec udela zase molocha. Stejne jak tomu bylo s ebankou. Byl spokojenej nez to dostala RB do rukou. Ted resim kam prevedu sve ucty.

Mate nekdo osobni zkusenost s equabank ?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FAAREX: FIO imho není moc uživatelský příjemné. bonus mBank je hodně lidí = můžeš od nich mít peníze vždy okamžitě :) ZUNO je fajn, bonus je dobrý, ale výběry zdarma jsou jen z RB bankomatů a máš jeden limit na online platby i normální platby. jediná pobočka Zuno je v Praze na Václaváku, ale hotovostní podle mě není (to ani mBank, kdybys řešil vklady hotovosti, tak FIO, taky pokud bys čekal platby ze Slovenska)... já bych ti doporučil mBank, ale nejsem nestranný (dva roky jsem tam pracoval).
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    FAAREX: imho mbank. ze zuna se muze jeste vyloupnout vlastne cokoliv. je fakt, ze kdyz si ted nechas od nekoho doporucit zuno, dostanou oba bonus
    myFRIENDS | ZUNO
    http://www.zuno.cz/myfriends/
    ADAM
    ADAM --- ---
    FAAREX: doporucuju fio. vzhledove je sice ebanking na urovni roku 2000, ale funkčně je stále špička z toho co jsem viděl: rychlý, jednoduchý, přímočarý, s neomezenou historií, obrovskými možnostmi filtrací a exportů. prostě po praktické stránce špička.
    stačí se jen během jednoho dne v tom trochu zorientovat.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    FAAREX: zuno ma taky par pobocek - jednu urcite, ale tak ty potrebujes, pokud budes ukladat hotovost na ucet, jinak imho ne....nicmene nejak ty penize z toho uctu budes muset dostavat, takze vyber bude asi nutny, ktery je u Zuno za 18 z Raiffeisenbank bankomatu, z jineho je za 38,-
    Internetbanking je super, ja jsem se Zuno rozhodne spokojena a urcite bych ho doporucila...navic je k uctu i sporeni, ted sporeni plus a i vklad
    FAAREX
    FAAREX --- ---
    Filtroval jsem, googlil, ale stejně nemám jasno a raději se zeptám na osobní zkušenosti.

Rád bych si založil účet u Air Bank, ZUNO nebo mBanky a pořád se nemůžu rozhodnout kde. Nebudu snad moc vybírat z bankomatu, ani bych neměl mít moc odchozích plateb. Na to mám studentský účet u KB. Spíš budu mít pravidelnou jednu, dvě příchozí platby, které jsou stejně u většiny zdarma. S tímhle využitím bych ani u jedné z bank nic neplatil, pokud jsem koukal dobře, takže mi jde spíše o uživatelskou přívětivost.

- Air Bank má pobočky, což je pro mě velké +, ale nevím jak často a jestli to vůbec potřeba
    - ZUNO má, alespoň podle toho co se mi podařilo dohledat, příjemný e-banking + mobile banking, takže taky docela podstatné +
    - a u mBanky zase hovoří pro, to, že to má spoustu lidí kolem a celkem si to chválí

Co byste tedy prosím doporučili? Jde mi opravdu hlavně o to, aby vše šlapalo bez problémů a bylo uživatelsky přívětivé. Nerad bych používal e-banking na úrovní roku 1998 (jak tady někdo psal u FIO). Vím, že se můžu založit zdarma všechny tři účty, ale to není řešení.

Prozatím se nejvíce kloním asi k ZUNO, ale nechám si poradit. Díky za každý názor.
    HLAVIS
    HLAVIS --- ---
    ENTENTYKY: já už si u nich ty 2k letos vybral :)
    stálo mě to jen 2 návštěvy pobočky GE. jenom pozor na to, že při rušení účtu na to mají měsíc a to samé s žádostí o vrácení poplatků za vedení účtu
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    HLAVIS: jo, to uz jsem taky koukala, ze maj na webu u toho active konta, doufam .. tak tim spis se to vyplati, mozna to nakonec zkusim ;)
    HLAVIS
    HLAVIS --- ---
    ENTENTYKY: tahle akce už probíhala letos v dubnu pro širokou veřejnost.
    Nejvtipnější na tom je fakt, že si můžeš nechat vrátit poplatky za vedení účtu (do půl roku zrušíš účet a zažádáš si o vrácení poplatků)
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    GHOSTSTALKER: jj, už jsem si ten paragraf přečet celej ;-)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KIDLI: Neprodleně poté, co platbu obdrží, nikoli v den, kdy ji obdrží...

Plus jsou tam pak takové ty drobné nuance, co dělat, když banka obdrží příkaz v době blízké konci pracovní doby apod.
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    EARL: naopak - nepřesně to máš ty ;-) odesílající banka je povinna platbu předat do clearingu nejpozději následující pracovní den po účinnosti. Přijímající banka je povinna připsat platbu v den, kdy ji obdrží z clearingu
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ADAMM: covece ja ani nevim, mam tam jeden email reglej, pac jsem nekomu delala tu odmenu za dobiti a na ten to prislo (takze vlastne ani nevim, jestli to muzu pouzit, protoze jsem to zakladala kvuli cizimu cislu tu registraci) a zaroven tam nikdo z rodiny zadnej jinej email zadanej nema

v tirazi je: Novinky z www.O2.cz jsou rozesílány registrovaným zákazníkům společnosti Telefónica Czech Republic, a.s. a těm, kteří se k jejich odběru přihlásili na stránkách www.o2.cz

ADAMM
    ADAMM --- ---
    ENTENTYKY: zajímavé. komu ty maily posílali? :) asi to nebude každý zákazník O2, co? :) tohle bych klidně zřídil tátovi (a pak zas zrušil). já u O2 nejsem a nebudu :)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ADAMM: mne dneska celkem pobavilo tohle, za ty 2 litry uz by to zalozeni docela stalo ;)
    http://www.gemoney.cz/documents/cz/odmena_pro_o2_zakzaniky_podminky14-11-11.pdf
    EARL
    EARL --- ---
    KIDLI: to neni uplne presny - banka je povinna pripsat platbu nejdele nasledujici den po ucinnosti prikazu (a to rozhodne neni hned po zaneseni do clearingu), u prevodu v ramci jedne banky to je ten samy den.

VANEK: bud tohle - http://knihy.abz.cz/prodej/bankovnictvi-pro-bankere-a-klienty (pro beznyho klienta tam jsou az moc podrobne vysvetlovany nektery produkty pro obchodni firmy, jako akreditivy apod.), anebo tohle - http://knihy.abz.cz/prodej/penezni-ekonomie-a-bankovnictvi-1 (tady je zase v sirsich souvislostech popsano fungovani celyho penezniho mechanismu, vcetne role centralni banky...)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Mimochodem, když byla řeč o ceně těch SMS, tak zrovna vyšel velký srovnávací článek :)

SMS a e-maily od bank – kolik za ně platíme? - Peníze.cz
    http://www.penize.cz/ucty-karty/226894-sms-a-e-maily-od-bank-kolik-za-ne-platime
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: podle mě je to takový kočkopes. mBank i FIO jsou v zásadě levnější ("díky" těm bankomatům RB), RB se tváří (i když to tak není), že je hodně bezpoplatková sama o sobě.

imho platí jak (1), tak (2) i když jen verbálně / marketingově (3) bych úplně neřekl (4) souhlas (5) souhlas (6) souhlas :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NAVARA: to má i Equa, pokud se nepletu (a polská mBank)...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAMM: tak co ficury typu devizove poducty k osobnimu kontu apod, co byly (pro mne) hlavni ficurou ebanky?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Docela by mě zajímal důvod proč mají problém s počtem klientů. Jestli je protože (1) RB nemá dobrou pověst (resp. tak dobrou pověst, jak si sami myslí) (2) RB se snaží být nízkonákladová sama o sobě, takže kdo k ní chtěl, už tam je (3) Nespokojení klienti velkých bank už jsou u mB/Fia a nemají potřebu další banky (4) Nespokojených klientů mB/Fia není zase tolik (5) klientů by bylo dost, ale paralelní start 3 bank je trochu moc (6) Prostě měli/mají velké oči, zapomněli, že bankovní trh je o důvěře a ta se buduje pomalu. (7) klient je zhýčkaný a chybí mu služby, které ostatní banky mají.

Osobně nevidím nic, co by mi Zuno dalo navíc oproti mBank.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Btw. ještě k tomu ZUNO - mají očividně problém s počtem klientů, takže se snaží to rychle naboostovat :) udělali akci, kdy stávající klient dostane affil mail a když ho pošle známým a ti si otevřou účet, dostane 300 Kč. Nový klient dostane taky 300 Kč - po první platbě kartou. Jsem zvědav, kolik mrtvých účtů z toho bude :) kdybyste měli zájem, tak mi hoďte do pošty mail, kam vám to mám poslat a můžeme se o to šábnout :)

jinak Zuno (pro mě) není lepší než mBank, nepočítám-li design, ale není to špatná volba. Ceník zde:

Ceník | ZUNO
    http://www.zuno.cz/pomoc/uzitecne-informace/cenik/
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NAVARA: ani ne. Zuno je projekt z Rakouska, kde si podle mě ani nevšimli, že koupili nějakou eBanku :) a vím, že na nějaké konferenci (ještě před spuštěním slovenského Zuno) přiznal někdo z managementu RB International, že to je "lepší mBank" - okopírovali to "co to šlo". návaznost na eBanku není žádná.
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    NELDE: Ano takhle je to dané. Resp moje "hned po obdržení" znamená ten samý den.

A dodržují to všechny banky. Pokud je nějaká platba připsána později je to v 90% případů problém u odesilatele.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KIDLI: Fakt přesně takhle je to dané? Oni totiž ti to připíšou s datem, kdy to dostali z clearingu, ale až později.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam