• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KIDLI: No věř tomu, že soud oddlužení povolí téměř každému, mnohdy i když nedosáhne na 30 % uspokojení pohledávek nezajištěných věřitelů.
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    GHOSTSTALKER: ale já neřešil jestli soud ženě na mateřský bankrot povolí nebo ne ;-)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KIDLI: Proč by ho ženě na mateřské nepovolil?

§ 395
    (1) Insolvenční soud zamítne návrh na povolení oddlužení, jestliže se zřetelem ke všem okolnostem lze důvodně předpokládat,
    a) že jím je sledován nepoctivý záměr, nebo
    b) že hodnota plnění, které by při oddlužení obdrželi nezajištění věřitelé, bude nižší než 30 % jejich pohledávek, ledaže tito věřitelé s nižším plněním souhlasí.
    (2) Insolvenční soud zamítne návrh na povolení oddlužení i tehdy, jestliže
    a) jej znovu podala osoba, o jejímž návrhu na povolení oddlužení bylo již dříve rozhodnuto, nebo
    b) dosavadní výsledky řízení dokládají lehkomyslný nebo nedbalý přístup dlužníka k plnění povinností v insolvenčním řízení.
    (3) Na nepoctivý záměr sledovaný návrhem na povolení oddlužení lze usuzovat zejména tehdy, jestliže ohledně dlužníka, jeho zákonného zástupce, jeho
    statutárního orgánu nebo člena jeho kolektivního statutárního orgánu
    a) v posledních 5 letech probíhalo insolvenční řízení nebo jiné řízení řešící úpadek takové osoby, a to v závislosti na výsledku takového řízení, nebo
    b) podle výpisu z rejstříku trestů v posledních 5 letech před zahájením insolvenčního řízení proběhlo trestní řízení, které skončilo pravomocným odsouzením pro trestný čin majetkové nebo hospodářské povahy.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KIDLI: jasne, ze pro dluznika...na banku kaslu :)
    KIDLI: prave, nebavime se o milionech zeano...i kdyz ja mam na kreditce 80k, a to bych dohromady davala asi tezko...
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    CMLKA: a řešit několikatisícový dluh rozprodejem vybavení určitě řešení je ;-) - ono konkrétně u Veroniky - buď to udělá sama, nebo to nuceně udělá exekutor za výrazně nižší ceny. Nakonec - ty utracené peníze z kreditek někde skončily...
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    CMLKA: z pohledu koho? Pro dlužníka, který naseká dluhy vlastní nezodpovědností určitě, a věřím, že by se takový řešení spoustě z nich líbilo. Horší už to je, když se na to podíváš pohledem věřitele.

Třetí variantu - dlužníka, který za své dluhy úplně nemůže neuvádím schválně - těm se OB obvykle povoluje
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KIDLI: a neni osobni bankrot lepsi? nicmene pokud jde o castky v radu desetitisicu, tak to se da snad vyresit proste rozprodanim vybaveni domacnosti ne? eventuelne treba auta....holt....bankrot na pet let a oddluzeni je asi zbytecny si myslim....
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    CMLKA: já nepsal že nemůže, ale že naštěstí nebude, resp. myslel jsem to tak že soud bankrot naštěstí nepovolí každému.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KIDLI: proc by clovek nemohl mit osobni bankrot na matersky?? vzdyt ma prijem od statu a ten je urcite vyssi nez zivotni minimum, takze prostor pro nejake splaceni tam jiste je...
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    VERONIKA22:
    1. Naštěstí...
    2. To věřím, že mít možnost utrácet cizí peníze je lákavá, ale s tímhle způsobem uvažování si ještě skoč půjčit na dovolenou a na novou TV - ideálně k providentům
    3. výborně, takže cestu např. ke konsolidaci půjček za rozumných podmínek sis právě uzavřela
    4. Manžel holt bude muset na 6 dnů v týdnu na 10 hodin alespoň do tesca za kasu nebo doplňovat zboží
    6. Ekonomické vzdělání jsi možná někdy protrpěla, ale jinak jsi ukázkový příklad finančně negramotného člověka - viz tvoje "proto kreditku miluju - nikdy se nestane, že by se po mě chtělo víc než těch 5%." Takhle se kreditka fakt nepoužívá.

Takže upravuji to co jsem psal dřív:
    1. Všechny kreditky okamžitě přestřihni, ať tě je to neláká používat
    2. Nikdy si další nepořizuj - zcela určitě to není produkt pro tebe
    3. co nejrychleji splať 100% dluhu a všechny pokuty co tam jsou - k radám co jsem ti tu psal - můžeš zusit GE a její konsolidaci půjček, ale pochybuju že ti to s nulovým přijmem nabídnou
    4. pomalu se připravuj na návštěvu pána se žlutými samolepkami

Ostatní - neraďte ji kontokorent, který jednak nedostane a druhak jí nepomůže protože ho během 2 dnů vysaje taky (ať na splacení kreditky nebo na nákupy) a bude ve stejnym průseru jako je...

K radám s podvodem se soc. dávkama se vyajdřovat nebudu
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELLAS: tak pokud mas treba vykyvy v prijmech, ja napr. dostavam nejake odmeny jednou za par par mesicu, tak kreditka mi umozni si veci koupit az o dve vyplaty driv, nez mi ty penize skutecne prijdou...ale ja jedu jen na bezurocne obdobi + slevy u obchodniku
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VERONIKA22: " já tu kreditku milovala a využívám už mnoooho let. je to pro mě hrozně příjemné - mít někde tisíce a vzít si z toho něco až budu potřebovat" / Hele, uvědomuješ si, že ty peníze na kreditce nejsou tvoje, že si je půjčuješ? Mně kreditka nepřijde o nic lepší než kontokorent, spíš je možná ještě více zrádná. I když někteří pokládají i kontokorent za svoje peníze.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    VERONIKA22: Jak už bylo řečeno, smysl to nemá, protože soud s sebou nese náklady řízení.

(tady je tedy případný další háček u úvěrů od nebankovních poskytovatelů, kteří to nedávají k soudu, ale k rozhodci, nicméně na základě neplatných rozhodčích doložek)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    NELDE: mě je z toho dodnes smutno jak se mi kamarádky chlubí, že berou lepší mateřskou a na svatbu tedy nepomýšlejí.
    já jsem v názorech starodávná a tak jsem se vdala ještě před otěhotněním :o)
    NELDE
    NELDE --- ---
    VERONIKA22: Je tu jeden trik - když se manžel (zejména pokud nejste svoji) odstěhuje, tak je z tebe matka samoživitelka a máš nárok na větší příspěvky od státu. Je to běžný trik, většinou to užívají Romové.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    NELDE: celá rodina jsme v průseru tak nesplácení úvěrů řeší i manžel.

NELDE: no díky ale tak růžové to asi nebude

STARDAY: jojo ale ono to s tou prací asi taky tak jednoduché není. teď tu staví obi a tak jsme koukali koho přijímají na pozice prodavačů a oni tam dokonce pořádají výběrové řízení :o(
    a nárazová brigáda nic nevyřeší - potřebujeme mít všechny další měsíce na řádné splátky.

no nic nějak do dopadne už to promýšlím dlouho, jen jsem se chtěl a s vámi poradit kvůli těm zvláštním úrokům.
    i tak díky všem :o)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    pripadne na tu brigadu jit manzel, ne?
    NELDE
    NELDE --- ---
    VERONIKA22: Ještě mě napadla jedna věc, zkus sociálku. Jestli je manžel bez příjmů a ty na mateřské, tak by vám mohli něco přihodit.
    NELDE
    NELDE --- ---
    VERONIKA22: V tom případě ti fakt asi nezbývá než ta brígáda. Do exekutora to nenechej doběhnout. Jestli 70% minimální splátky je 3500, tak potřebuješ přihodit 1500, to je 30 hodin v McDonaldu, to máš za dva víkendy měsíčně vydělané.
    Jinak jak ti mohla říci GE i spořka? Ty máš ty kreditky dvě?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    CMLKA: ty bláho taktéž to máš asi z médií co? my taktéž. neustále všude čteme: zvedejte telefony, komunikujte, snažte se domluvit
    tak jako stará poctivka jsem ten telefon zvedla už asi 19x stále vysvětluji to samé, stále říkám kolik tak můžu posílat. v listopadu mi řekli, že to stačí, v prosinci mi řekli, že už to moc nestačí a nyní mi řekli, že mě ještě tento měsíc hodí exekutorovi.
    pokaždé mi říkají, že dohoda prostě není možná - buď budu slácet jak mám nebo mě předají dál. vůbec žádný splát.kalendář už nemají se mnou v plánu a takto mi to sdělila GE i spořka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam