• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CMLKA: To je pěkné, že na věřitele kašleš :D

GHOSTSTALKER: Když už jsme u toho osobního bankrotu, tak čistě ze zvědavosti... může se o něj pokoušet i cizí státní příslušník (byť odněkud z EU), pokud žije v ČR? A jsou tam na to nějaké další podmínky? Nebo to prostě nejde?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KIDLI: jasne, ze pro dluznika...na banku kaslu :)
    KIDLI: prave, nebavime se o milionech zeano...i kdyz ja mam na kreditce 80k, a to bych dohromady davala asi tezko...
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    CMLKA: a řešit několikatisícový dluh rozprodejem vybavení určitě řešení je ;-) - ono konkrétně u Veroniky - buď to udělá sama, nebo to nuceně udělá exekutor za výrazně nižší ceny. Nakonec - ty utracené peníze z kreditek někde skončily...
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    CMLKA: z pohledu koho? Pro dlužníka, který naseká dluhy vlastní nezodpovědností určitě, a věřím, že by se takový řešení spoustě z nich líbilo. Horší už to je, když se na to podíváš pohledem věřitele.

Třetí variantu - dlužníka, který za své dluhy úplně nemůže neuvádím schválně - těm se OB obvykle povoluje
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KIDLI: a neni osobni bankrot lepsi? nicmene pokud jde o castky v radu desetitisicu, tak to se da snad vyresit proste rozprodanim vybaveni domacnosti ne? eventuelne treba auta....holt....bankrot na pet let a oddluzeni je asi zbytecny si myslim....
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    CMLKA: já nepsal že nemůže, ale že naštěstí nebude, resp. myslel jsem to tak že soud bankrot naštěstí nepovolí každému.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KIDLI: proc by clovek nemohl mit osobni bankrot na matersky?? vzdyt ma prijem od statu a ten je urcite vyssi nez zivotni minimum, takze prostor pro nejake splaceni tam jiste je...
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    VERONIKA22:
    1. Naštěstí...
    2. To věřím, že mít možnost utrácet cizí peníze je lákavá, ale s tímhle způsobem uvažování si ještě skoč půjčit na dovolenou a na novou TV - ideálně k providentům
    3. výborně, takže cestu např. ke konsolidaci půjček za rozumných podmínek sis právě uzavřela
    4. Manžel holt bude muset na 6 dnů v týdnu na 10 hodin alespoň do tesca za kasu nebo doplňovat zboží
    6. Ekonomické vzdělání jsi možná někdy protrpěla, ale jinak jsi ukázkový příklad finančně negramotného člověka - viz tvoje "proto kreditku miluju - nikdy se nestane, že by se po mě chtělo víc než těch 5%." Takhle se kreditka fakt nepoužívá.

Takže upravuji to co jsem psal dřív:
    1. Všechny kreditky okamžitě přestřihni, ať tě je to neláká používat
    2. Nikdy si další nepořizuj - zcela určitě to není produkt pro tebe
    3. co nejrychleji splať 100% dluhu a všechny pokuty co tam jsou - k radám co jsem ti tu psal - můžeš zusit GE a její konsolidaci půjček, ale pochybuju že ti to s nulovým přijmem nabídnou
    4. pomalu se připravuj na návštěvu pána se žlutými samolepkami

Ostatní - neraďte ji kontokorent, který jednak nedostane a druhak jí nepomůže protože ho během 2 dnů vysaje taky (ať na splacení kreditky nebo na nákupy) a bude ve stejnym průseru jako je...

K radám s podvodem se soc. dávkama se vyajdřovat nebudu
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELLAS: tak pokud mas treba vykyvy v prijmech, ja napr. dostavam nejake odmeny jednou za par par mesicu, tak kreditka mi umozni si veci koupit az o dve vyplaty driv, nez mi ty penize skutecne prijdou...ale ja jedu jen na bezurocne obdobi + slevy u obchodniku
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VERONIKA22: " já tu kreditku milovala a využívám už mnoooho let. je to pro mě hrozně příjemné - mít někde tisíce a vzít si z toho něco až budu potřebovat" / Hele, uvědomuješ si, že ty peníze na kreditce nejsou tvoje, že si je půjčuješ? Mně kreditka nepřijde o nic lepší než kontokorent, spíš je možná ještě více zrádná. I když někteří pokládají i kontokorent za svoje peníze.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    VERONIKA22: Jak už bylo řečeno, smysl to nemá, protože soud s sebou nese náklady řízení.

(tady je tedy případný další háček u úvěrů od nebankovních poskytovatelů, kteří to nedávají k soudu, ale k rozhodci, nicméně na základě neplatných rozhodčích doložek)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    NELDE: mě je z toho dodnes smutno jak se mi kamarádky chlubí, že berou lepší mateřskou a na svatbu tedy nepomýšlejí.
    já jsem v názorech starodávná a tak jsem se vdala ještě před otěhotněním :o)
    NELDE
    NELDE --- ---
    VERONIKA22: Je tu jeden trik - když se manžel (zejména pokud nejste svoji) odstěhuje, tak je z tebe matka samoživitelka a máš nárok na větší příspěvky od státu. Je to běžný trik, většinou to užívají Romové.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    NELDE: celá rodina jsme v průseru tak nesplácení úvěrů řeší i manžel.

NELDE: no díky ale tak růžové to asi nebude

STARDAY: jojo ale ono to s tou prací asi taky tak jednoduché není. teď tu staví obi a tak jsme koukali koho přijímají na pozice prodavačů a oni tam dokonce pořádají výběrové řízení :o(
    a nárazová brigáda nic nevyřeší - potřebujeme mít všechny další měsíce na řádné splátky.

no nic nějak do dopadne už to promýšlím dlouho, jen jsem se chtěl a s vámi poradit kvůli těm zvláštním úrokům.
    i tak díky všem :o)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    pripadne na tu brigadu jit manzel, ne?
    NELDE
    NELDE --- ---
    VERONIKA22: Ještě mě napadla jedna věc, zkus sociálku. Jestli je manžel bez příjmů a ty na mateřské, tak by vám mohli něco přihodit.
    NELDE
    NELDE --- ---
    VERONIKA22: V tom případě ti fakt asi nezbývá než ta brígáda. Do exekutora to nenechej doběhnout. Jestli 70% minimální splátky je 3500, tak potřebuješ přihodit 1500, to je 30 hodin v McDonaldu, to máš za dva víkendy měsíčně vydělané.
    Jinak jak ti mohla říci GE i spořka? Ty máš ty kreditky dvě?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    CMLKA: ty bláho taktéž to máš asi z médií co? my taktéž. neustále všude čteme: zvedejte telefony, komunikujte, snažte se domluvit
    tak jako stará poctivka jsem ten telefon zvedla už asi 19x stále vysvětluji to samé, stále říkám kolik tak můžu posílat. v listopadu mi řekli, že to stačí, v prosinci mi řekli, že už to moc nestačí a nyní mi řekli, že mě ještě tento měsíc hodí exekutorovi.
    pokaždé mi říkají, že dohoda prostě není možná - buď budu slácet jak mám nebo mě předají dál. vůbec žádný splát.kalendář už nemají se mnou v plánu a takto mi to sdělila GE i spořka
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    VANEK: tak mozna jo, ja to nikdy neresila, neb jsem treba cerpala celej, ale vyplata mi ho vratila na nulu a znovu jsem cerpala celej...no kdyz prijdes o praci, tak to problem je, ale da se to tam poslat, splatit a hned zase cerpat, zeano...
    VANEK
    VANEK --- ---
    CMLKA: Neznám všechny české banky, ale pokud vím, takhle to nefunguje - z nějaké evidence jednotlivých "podúvěrů" by IT i účetní zešíleli. Prostě, na rok dostaneš (lépe řečeno si koupíš) právo spadnout tolik a tolik do mínusu, měsíčně se ti úročí skutečné čerpání. Takže odpověď VERONIKA22 je, že spíš než pro totální zoufalce se KK hodí jednak pro lidi s nepravidelnými (ale v dlouhodobém průměru dostatečnými) příjmy, jednak pro jednorázové výdaje, které zvládnou splatit do roka. Rovněž tak třeba v mojí bance je za rok automatická obnova bez dalšího řešení; problém ovšem nastane, třeba když člověk ztratí práci.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    btw neda se i za bankou dojit a domluvit se na splaceni, vysvetlit problem, atd. tusim, ze jsem kdysi nekde videla v televizi, ze vsechno tohle jde, jen je potreba do te banky jit a na rovinu rict, jaka je situace...oni taky o ty penize nechtej prijit, zeano...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam