• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    S474N: díky. že mBank má mimo eurozónu špatné kurzy pro placení kartou, to není nic tak tajného (tady i v diskusi mBank toho je hromada, na mFóru taky - nakonec já sám kvůli tomu mám Axu), už od roku 2008 je ten konverzní poplatek uvedený i v sazebníku (a ano, mám za to, že byla chyba, že tam nebyl od začátku).

nBank.cz samozřejmě znám - ten člověk je teď v mRadě, sám jsem "prosadil", aby tam byl. a co konkrétně je tam ten hlavní problém? že se nespustily mFondy? co z toho dělá z mBank "nejhorší bankou na trhu"?

Jinak co mě vadí na FIO? Třeba ty karty... Určitě jim přeju, ať mají vlastní, protože dokud vidím transakce se zpožděním dva dny, tak mi to HODNĚ vadí. nový banking je o hodně lepší než ten předchozí - ten mi tedy taky nevyhovoval. ale jinak mi třeba vadí vyzvedávání karty na pobočce (proto jsem si po posledních blokacích už FIO kartu ani neobjednával, stejně je to šunt k ničemu), taky se musí na pobočku kvůli zapomenutému heslu do IB.

Ale aby bylo jasno: i jako zaměstnanec mBank jsem neměl problém FIO chválit a doporučuju ho jako jednu z možných voleb i dnes, speciálně pro lidi, kteří chtějí účet zdarma a ví, že budou muset řešit hotovost, nebo jejich transparentní účet pro neziskovky.
    VXP
    VXP --- ---
    S474N: ad paypal... staci si u paypalu zazadat o primarni menu Kc a nemusim resit zadny jiny prevody... na paypal.com primo potvrdim castku v Kc kterou mi pak strhnou... zadny problem :)

mbank vs fio... sila zvyku, ve fiu ani nemam kartu, takze paypal by mi ani nesel :) navic proc si menit nastaveni trvalaku, paypalu apod kdyz je to uplne jedno? :)

byla prvni BANKOU zadarmo... fio bylo do 5.5.2010 druzstevni zaloznou... jen pro poradek :) a jak se to jmenuje druzstevni zalozna, tak jsou lidi obezretnejsi :)

to ze v tom dnes prakticky neni rozdil je jina vec... kdyz zacinala mbank, tak lidi meli strach jit i do mbank, ze to za tyden zkrachuje, protoze prece nemuze existovat banka zdarma :)
    S474N
    S474N --- ---
    ADAMM: vzhledem k tomu, ze tam mam nekolik uctu sam stale, vzhledem k tomu, ze tam ma nekolik uctu i ma polovicka a pomerne dost lidi z meho okoli, tak ano, mam i aktualni zkusenosti.

Mimochodem pro priznivce PayPalu, eBay a jinych nakupu z ciziny. mBank ma jedny z nejhorsich kurzu a to nemluve o tzv. konverznich poplatcich, ktere oficialne uctuje VISA, ale neoficialne posila zpet mBank. Toto si dovolily delat banky v USA pred 10ti lety a kdyz se na to prislo, tak dostaly pekne pres koule. Ale mBank to koukam prochazi uz par let v CR a nikomu to nevadi.

MRTVY_KENNY: neumi a z podstaty fungovani ani umet nebude. Vsechny ty stanky a kiosky jsou lide na zivnostak, kteri jsou pouze nahaneci ovecek. Proto se i veskere reklamace resi pres telefon.

ADAMM: jenom pro zajimavost, tohle je taky velmi "zabavne" - http://www.nbank.cz/

NELDE: v mem pripade nejde ani tak o lidsky faktor, jako o nastaveni jejich systemu a "vydelavani" na lidech, viz. kuprikladu prave konverzni poplatky za zahranicni transakce. Nebojim se to nazvat zlodejnou.

VXP: mohu znat logiku toho, proc pouzivat FIO jak vkladomat a potom nasledne preposilat penize do mBank? Co mBank tak skveleho proti FIO nabizi? Opravdu zcela seriozne by me to zajimalo.

VXP: mBank zcela rozhodne prvni zadarmo nebyla. Prvni zadarmo bylo FIO.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VXP: souhlas :-) mBank, Fio, ING, Axa, GE, Wuestenrot, Zuno, AirBank - zatím
    VXP
    VXP --- ---
    NELDE: njn, ale ja dostavam jenom hotovost, tak jsem to do tech bank nejak dostat musel :)

ADAM: vim, ale meli tenkrat jeste v nazvu druzstevni zalozna a ceska sporitelna me jeste tak moc neokradala (mel jsem tam nejdriv studentskej ucet, za kterej mi jeste platili 400,- rocne)
    ADAM
    ADAM --- ---
    VXP: fio bylo zdarma dávno, DÁVNO před mbank. mám je někdy od r. 2003 nebo tak nějak...
    NELDE
    NELDE --- ---
    VXP: Ad 3) nepotřebuji, občasné peníze v hotovosti řeším tak, že vyberu z bankomatu méně. Ad 2 a 4) - mám bilanční účet, takže spořící produkty nepotřebuji.
    Mám trochu strach mít hodně bank, protože to znamená více bezpečnostních mechanismů, atd. Nicméně uvažuji o kartě od jiné banky pro rozložení rizik (proto ta Axa)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ja sem teda za celou dobu sveho uctu u sporky operaci s hotovosti vyuzila asi jednou....navic kdyz chtel clovek jit neco zaridit na pobocku, tak pomalu aby si na to bral dovolenou, kdyz mivali od 9 do 17 a pro jistotu i pauzu na obed....
    VXP
    VXP --- ---
    NELDE: kazdej ma neco...

1) mBank byla prvni zdarma, takze to byl prvni logicky krok od predrazene ceske sporitelny a stale zustava jako muj hlavni ucet
    2) jak sly uroky na mBank do kopru, tak byly nejvyhodnejsi na AXE (ted uz ji nepouzivam)
    3) vetsinu penez dostavam hotove a cpat nekolik desitek korun mesicne ceske poste za slozenky me nebavilo, takze jsem si otevrel FIO vkladomat ;-)
    4) jak prisla na trh ZUNO, tak nabizela nejlepsi urok, takze penize z AXY putovaly do zuna a zatim tam jsou... ale mozna pujdou jinam http://www.uctysporici.cz/ ;-)

vsechny jsou zdarma, takze je celkem jedno jestli mam banku jednu, nebo pet... proste v kazde pouzivam to, co se mi zrovna hodi ;-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    VXP: No, já mám jen mBank (a hodlám otevřít u Axy kvůli kurzům na platební kartě) - většina mých přijmů je bezhovotostně, takže vkladomat tolik nepotřebuji. Ale chápu, že pro celou řadu potenciálních klientů je to překážka (protože dostávají většinu přijmů hotově).
    Co tě vede k tomu mít tolik bankovních účtů?
    VXP
    VXP --- ---
    NELDE: njn, proto mam fio jako vkladomat a pak mBANK, ZUNO a AXU... jako bezhotovostni banky ;)

u mBank mi hlavne vadilo, jak se jejich sliby menily na neco uplne jineho... teda ne ze by se me to nejak dotklo, ale kdyz nekomu doporucis banku kvuli "tomu" a "tomu" a oni to za mesic zmeni, tak to neni moc idealni :)

a ze si s4t4n na neco stezuje nic neznamena... to uz tak nejak k ceskemu internetu patri... dotycny siri sva moudra kde muze uz leta... namatkou xchat.cz, geocaching.cz, mbank.cz... ;-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    VXP: Já vím. Nicméně třeba Fio tu možnost poskytuje. Je to prostě minus pro mBank a další nízkopoplatkové banky, které to neumí.

Stěžovat si můžeš na cokoli, třeba, že ti nedají ke každé větší úložce plyšovou hračku. (-; Já mBank používám jako hlavní účet a zatím nevidím důvod proč jít jinam.
    VXP
    VXP --- ---
    NELDE: to s tou hotovosti je u bezhotovostnich bank docela bezne... zuno to taky nema a nikdo si na to nestezuje, protoze do toho rovnou jdes s tim, ze tu hotovost tam proste musis dostat nejak jinak :-)

to by si taky mohli lidi stezovat, ze ta banka nema kamenou pobocku na kazdem rohu :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Na druhou stranu je třeba přiznat, že mBank má svoje mouchy v práci s hotovostí - zejména v nemožnosti fyzické peníze vložit (žádný slibovaný vkladomat). Rovněž chápu, že osobní zkušenosti jsou o lidském faktoru a já měl (možná štěstí) na vynikajícího pracovníka (mohu doporučit), se kterým i věci, které jsou v každé bance složité, šly nesmírně hladce.

Já bych rovněž mBank svému nepříteli nedoporučil, na to mám GE (-;
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: od "mBank není vhodnou bankou pro práci s hotovostí" k "mBank bych nedoporucil ani svemu nepriteli" je imho ještě dlouhá cesta :) já si dotyčného samozřejmě pamatuju ze startu mBank. sice už nevím, čím jsme ho tehdy tak strašně popudili, ale od té doby píše všude možně (zejména FinExpert), jak je mBank nejhorší banka na světě, pokud se nepletu, tak ji ovšem nevyužívá, proto moje otázka.

vzhledem k tomu, na co se SM3 účet potřebuje, nemyslím, že by absence hotovostních pokladen představovala nějaký zásadní problém :)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    CMLKA: jo tak tohle presne me u CS pekne sere, kdyz vim ze sem neco platil , nebo je den trvalych prikazu tak si vecer ztisuju mobil (coz normalne nedelam), protoze jejich sms v 7:05-7:15 me privadej k zurivosti
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: tak operace s hotovosti mbank neumi ani dneska, ne?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    S474N: vida, oficiální mBank hater konečně na Nyxu. mohu se zeptat, zda máš s mBank zkušenosti z roku 2007 nebo i nějaké relevantní ze současnosti?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CMLKA: u mBank jde taky nastavit (nikoliv ovšem rozdělení všední den / víkend), na rozdíl od Zuno jde taky nastavit CO chceš posílat, v Zuno je to všechno nebo nic, což mě osobně nevyhovuje.
    SUNSET
    SUNSET --- ---
    HEAVYN: Ano, mám, co potřebuješ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam