• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    VANEK
    VANEK --- ---
    MORVAGOR: Nee, s tím se počítá, viz třeba RB - úrok je čistý po odečtení koruny daně. Možná naopak zvolili 130 tisíc, aby Zuno nemělo podvodem výhodu.
    MORVAGOR
    MORVAGOR --- ---
    MRTVY_KENNY: Tady treba Zuno prodelava na tom, ze je urocena castka vetsi, nez 127500 Kc. Pokud by byla urocena castka 100000, neplatila by se dan z uroku a vysledne zhodnoceni by bylo cela 2%.
    VANEK
    VANEK --- ---
    MRTVY_KENNY: Ty výpočty úroků bych rád viděl, ale na jsou jenom ještě šíleněji zformátované obrázky.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    S474N: v tomhle případě jsem kořist :-)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---

Stejný vklad na 17 spořicích účtech, po čtvrt roce rozdíl 645 korun - iDNES.cz
    http://finance.idnes.cz/test-podivejte-se-jak-se-zhodnocuji-penize-na-17-sporicich-uctech-p8d-/bank.aspx?c=A120312_163140_bank_zuk
    S474N
    S474N --- ---
    BUNDA: pokud nazenes dva hejly nebo ses sam nahnanej, tak 999 mesicu zdarma.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Kdyz jsme se tu pred par dny bavili o te CNB, tak doporucuji pustit si ted Hyde Park na CT24.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: nemusis delat nic, u mBank ti prijde automaticky behem posledniho mesice platnosti (pokud ji pouzivas - aspon jednou v poslednim pul roce).
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    noob otázka - jak moc dopředu žádat o novou debetní kartu? končí mi až v srpnu, ale co můžu udělat hned.... (mBank)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Stejně jako jsem kdysi nevěřil, když GE přišlo s výhodným spořákem zdarma jsem nevěřil, že přijdou i s běžným účtem zdarma. Tak uvidíme jak dlouho jim to vydrží. Genius Gratis založen.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ADAM: FIO vyhrálo po návštěvě Komerční banky. Oželím kožené sedačky a dostanu příjemnější přístup :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Genius Gratis hm GE jede :-)
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    ORBIT: Od dubna má být otevřena nová pobočka někde ve Štefánikově ulici na Smíchově.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ADAM: Koukal jsem, že jste udělali trochu pokrok s tím ebankovnictvím :) Jen jste mi zrušili pobočku na Andělu, kterou jsem měl tak akorát blízko.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ORBIT: fio pro sro zdarma.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ORBIT: Ještě se k tomuto vrátím.
    Sice je pěkné že mBank to nabídne zdarma, ale ne pro s.r.o. Nevíte jak jsou na tom ostatní "nové" banky?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Tak tohle nejsou úplně znalosti, které by patřily k základům finanční gramotnosti...
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    VANEK: Alespoň si už nepřipadám jediný natvrdlý, ale mám pocit že čím více se mi to snaží ostatní vysvětlit tím méně mi to připadá srozumitelné a více komplikované :)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    GHOSTSTALKER: Díky, chybí mi základní vzdělání.. zkusím s tím něco udělat.. Má také ta naše specifická situace něco společného s tím že vím pouze o jedné bance která má (snad) české vlastníky? :D
    ADAM
    ADAM --- ---
    CERMINEK: u fio se dá zařídit autorizaci smskou nebo el. certifikátem.
    tuším ale, že jde nastavit i zabezpečení oběmi metodami zaráz.

pokud tedy jeden člověk bude mít mobil a druhý bude znát heslo k certifikátu (nebo ho bude mít uložen na USB), tak budou oba dva nutně potřeba k provedení jakékoli operace.

+ je možnost dávat oprávnění na práci (či jen prohlížení) účtu dalším lidem
    + ta možnost transparentního účtu, kdy jsou všechny pohyby veřejné.
    Seznam transparentních účtů | Fio banka
    http://www.fio.cz/bankovni-sluzby/bankovni-ucty/transparentni-ucet/vypis-transparentnich-uctu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam