• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    KASUMI: Já to řešil tak, že jsem ten běžný účet měl jen a jen na tu hypotéku a rychle utekl, jak to bylo možné.

Dávat něco zadarmo za 400k ročního obratu na kartách je tedy bomba - jedná se totiž o minimálně 4k zisk pro banku.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    KASUMI: samozrejme si muzes priplatit a mit ty platby zdarma :D

ja dik hypo to mam takhle:

za vedeni 29 (jen internetbanking)
    + za to, ze tam poslu platbu z jine banky = 2kc
    + znovu jeste je toto jako "dosla platba" = 5kc
    + dve inkasa (anuita+poplatek) = 2x5kc

zadal jsem o to, ze si budou inkaso tahat z mbank, ale zamitli, takze tohle solim zbytecne kazdy mesic
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja se z tech bank fakt poseru...

hypoteka
    150,- mesicne za vedeni uctu .. whatever.. pozaduji to, chteji, abych mela ucet u nich...ok... ale ze mi jeste nauctujou DVE KORUNY za transakci, kterou si sami zridili a pozadovali, aby si mohli tech 150 strhavat.. me fakt picne..

a erste premier.. se omlouvam, jeslti budu ot, ale fakt me nasrali.. z principu..
    na webu maji
    "kdyz mate u nas mega nebo vam dorazi na ucet 100k mesicne, dame vam premier ucet se vsim zdarma, karta zdarma atd.."
    sla jsem na pobocku, pze me zaujaly podminky
    tam jsem se dozvedela dalsi podminku, ze musim mit obraty na vsech kartach 400k rocne, jinak se pak za to plati (odstupnovane podle obratu).. pac jsem si to musela spocitat, odesla jsem
    kdyz mi pak volali, rekla jsem, ze obrat nedosahuju
    na to mi rekla, ze to muzeme zkusit pul roku na zkousku.. jestli dosahnu obrat..

tak jsem si rekla, ze kdyz za to nic nedam, tak proc ne
    a pak prisla TRETI podminka.. ze aby mi to dali, musim jim dolozit, ze mam PRIJMY 100k mesicne nebo jim tam poslat docasne milion (upozornuju, ze mit prijmy 100k a poslat si na ucet mesicne 100 k jsou dost rozlisny veci)

na to, ze se tvari, jak chteji poskytovat premiove sluzby pro lidi, co maji penize a nemaji cas resit takovy picoviny v bance, mi to teda oddouskovali fakt postupne
    kdyby rovnou na webu napsali vsechny podminky, tak jsem se tam ani neobtezovala chodit.. a nikdo by cas neztracel.. ani ja, ani oni
    takhle me to stalo
    a) 40 minut schuzka v bance + cesta ve spicce tam a taxik (kdyz uz to vypocitavam :))
    b) nekolik desitek minut reseni toho obratu
    c) tri telefony s pani na poboce
    a ted to nasrani kvuli tomu principu..

grr
    S474N
    S474N --- ---
    VANEK: na vesnici si muze zalozit treba konto na poste :-)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    NELDE: na ty kurzy mrknu, diky :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    S474N: Někdo si tu stěžoval, že na vesnicích moc Pharr není.
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: V případě rodiny to dáš v pohodě jen za potraviny. Navíc poslední dobou je trend platit kartou i menší částky - třeba i kolem 200.
    NELDE
    NELDE --- ---
    COQUINE: Chápu, že pokud se jedná o nákupy za hranicemi, tak to asi je rychlé (taky je možné mít nějakou pohotovostní zásobu), nicméně ten rozdíl se vyplatí. Třeba s těmi lepšími kurzy přijde i někdo jiný.
    S474N
    S474N --- ---
    ADAM: Fio banka: Dobrý den, možnost zažádat o novou platební kartu přes Internetbanking bude spuštěna v průběhu prázdnin.

VANEK: 10 vyberu v jejich bankomatech a 2 v cizich zdarma jsou ti malo?

Jinak aby nedoslo k nejake mylce, osobne jsem na FIO karty necekal, pouzivam kreditku, ktera mi vraci penize z transakci a nemam duvod prechazet.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    NELDE: diky za rady, mrknu na to a rozhodnu se. p.s. penezenku nenosim, pouze magneticky klip na hotovost a pripravu na nakupy v zahranici taky nemam, kolikrat se rozhodnem z hodiny na hodinu. nicmene chapu, uzpusobim svym potrebam. dik :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    používá někdo Fio + Opera? 

pokud ano, můžete mi napsat, zda Vám IB v Opeře také začal před nedávnem (cca týden zpět) silně blbnout?
    VANEK
    VANEK --- ---
    S474N: Ovšem 4000 plateb kartou na dotovaný výběr je docela dost.
    NELDE
    NELDE --- ---
    COQUINE: Já mám čtyři karty - služební kreditku, soukromou kreditku (pro většinu nákupů), soukromou debitku (jen pro výběry - ty mám na kreditce zakázané) a Axu pro zahraniční (stejně si bereš nějakou peněženku na zahraniční měnu). Další výhoda je více asociací, ne vždy musí být všechny obchody (a hlavně bankomaty pokryté vším - třeba s Maestrem měla kolegyně trochu problém v Atlantě).
    Podle toho oznámení vypadá, že Fio ruší ty nevýhody karet - hlavně zpoždění informací a nastavení limitů (pokud vím, tak tyhle dvě služby dosud neměli). Plus výběry zdarma ze všech bankomatů.

As Axa - pokud nepřeliješ, tak stále můžeš užít tu základní kartu. Nicméně cesta do zahraničí je stejně spojená s přípravou, takže není problém do ní zahrnout i převedení peněz (které budou po dobu převedení úročeny). Ten rozdíl je docela značný - třeba 100 i více na 3000 korun. Navíc je Axa Visa, takže dobrá do kombinace k MC od Fia.

BUNDA: GE jsem zmínil na seznamu, nicméně ji osobně nemohu doporučovat z důvodů své integrity.
    NELDE
    NELDE --- ---
    S474N: Já účet u Fio nemám, takže ani do dneška jsem neměl problém (-; Ale vypadá to, že mírně předběhli mBank, uvidíme jaká bude reakce (-;
    ADAM
    ADAM --- ---
    taky tak. vyberu jednou za 2 měsíce max limit, co na kartě je, střčím do pokladničky a odebírám z ní dle potřeby.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    NELDE: nj, ale ja bych potrebovala mit jednu kartu poradnou nebo aspon normalni. tak ted nevim, co myslis tim, ze na karty zatim fio uplne perfektni neni. fio jinak mijim i ve vodickovy, takze v tomhle je to fakt ok :) a axa je jinak ok nebo je dobra jenom kvuli tem kurzum? je to blby, kdyz to takhle napisu, ale ozelim lepsi kurz za komfort spocivajici v tom, ze nebudu muset furt myslet na to, ze musim prelivat penize z jedny banky do druhy. to mam ted s mbank (a csob) a staci.

BUNDA: neznam, ctu, dik :)

DOBYTEK: ja zas vybiram vetsi castky a postupne ubiram z "policky". chodit 10x mesicne k bankomatu povazuju za ztratu casu. ale je to o zvyku, kazdej jsme nejakej, ze jo :-)
    ADAM
    ADAM --- ---
    kua ale o tu kartu asi nejde zažádat online, že?

škoda. (v mojí polské bance to jde)
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    S474N: já zase nechápu lidi, co si celou výplatu vyberou a nosí ji v peněžence. Mně například dost vyhovuje vybírat po stovkách, protože méně utratím a nadto se nemusím zase až tolik bát ztráty peněženky. Takže vybírám klidně desetkrát měsíčně, pokud potřebuji hotovost, tudíž je pro mě cena za výběr a dostatek bankomatů docela podstatný ukazatel.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    COQUINE: a co Genius Gratis? Pokud tedy máš v dosahu bankomaty GE.
    S474N
    S474N --- ---
    NELDE: s kartami mas ode dneska jaky problem? :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam