• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    S474N
    S474N --- ---
    VANEK: tak to teda, uz jenom tim, ze je u CSPor :-D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    pokud ti jde o placení primárně v zahraničí, AXA.
    pokud je pro tebe důležitější detailní / real-time nastavení karty a notifikace a v cizině neplatíš velké sumy, tak mBank.
    NELDE
    NELDE --- ---
    S474N: Na druhou stranu, u Axy pokud vím není tak detailní nastavení omezení transakcí. A také nefungují emaily s transakcemi.
    S474N
    S474N --- ---
    Z toho vyberu jsem rozhodne pro AXA. mBank zabiji debilni kurzy + konverzni poplatky.
    GREGI
    GREGI --- ---
    VLASTIS: nevim no spoleham se na to ze kdyby mi ty prachy nekdo z uctu cornul tak se to s bankou nejak vyresi:)
    NELDE: jasny no:) ale tak nedalo mi to se nezeptat
    NELDE
    NELDE --- ---
    VLASTIS: mBank tuším neumožňuje poslat peníze mimo vytvořeného příjemce. Nicméně to vždy můžeš obejít použitím browseru (-;
    NELDE
    NELDE --- ---
    GREGI: Co čekáš na úrocích? To musíš mít miliony, aby to za něco stálo.
    Co se týče Android aplikací, tam se měni situace docela rychle.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    btw: jak je resena bezpecnost mobilnich aplikaci? nemuzu se zbavit dojmu, ze prichazim o vyhody dvoucestne autentizace
    GREGI
    GREGI --- ---
    NELDE: tak to nasrat no:) sem si rikal ze by mi asi nikdo nedal dneska rozumny prachy

a taky bych potreboval nejakou dobou app na android... axa ma? csob ma skvelou to jo...
    NELDE
    NELDE --- ---
    GREGI: U normálního spořícího můžeš kdykoli, občas tam bývají nějaká omezení. Axa je fakt zdarma a ještě ti úročí zůstatek. Akorát ten jejich IB není moc dobrý - málo informací a ne moc přehledné.
    50k při 1% ročně dělá 500,- před zdaněním, to jest asi 35,- měsíčně. Pro x% je to 35x,- měsíčně.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GREGI: ne to chápeš špatně. Koukni přímo k prameni viz: axa spořící účet
    GREGI
    GREGI --- ---
    BUNDA: a ze sporiciho uctut si clovek nemuze prachy hned vybrat jestli to dobre chapu? nebo jakej je rozdil mezi sporicim a normalnim uctem?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GREGI: za platby ani za vedení ne.
    GREGI
    GREGI --- ---
    BUNDA: jj dost platim do zahranici... a axa ma nejaky poplatky za vedeni a platby?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GREGI: tak pokud s tou kartou budeš platit po netu v zahraničí musíš vzít ještě do úvah kurz. Pak vychází použitelně např. Axa zde je i nějaký úrok, protože jde o spořící účet.
    GREGI
    GREGI --- ---
    popripade da se nekde treba z 50k za mesic neco vydelat na urokach? kdyby to byla blba stovka...
    GREGI
    GREGI --- ---
    potrebuju nejakej ucet kde budu mit jen par tisic na platby kartou po internetu... nechci riskovat ze mi nekdo vybere vsechny prachy a ja to pak budu muset resit... momentalne mam ucet u csob takze bych si chtel zalozit ucet u jine banky... premejslim nad ZUNO airbank nebo mbank (popripade mi jeste utekla nejaka jina?)... jsou u nich nejake zapory nebo je uplne jedno jakou vyberu? ucet tedy potrebuju hlavne na platby kartou na netu... predem dik moc
    NELDE
    NELDE --- ---
    Jinak jsem prošel nabídky těch zmíněných devizovek a GBP v zásadě moc neumí - člověk ušetří jen poplatek za příchozí platbu ze zahraničí + asi vydělá na kurzu.
    Není nějaká, která má účet přímo v UK.
    Navíc třeba devízy.cz chce aby součástí té platby z UK byl "variabilní symbol" - jenže to je česká záležitost.

Která bank je nejlepší na příchozí platby z Target 2 (SEPA asi nepůjde)? Případně je možné z GBP posílat peníze skrze SEPA (z ČR to jde)? Pak by asi bylo nejlepší použít Fio s jejich číslem účtu na SK.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Kromě použití devizové společnosti (nevím, jestli to švagrová zkousne), jakou banku byste doporučili pro co nejlacinější převody z UK? Kurzy + poplatky?
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    NELDE: currencyfair?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam