• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELLAS: Já nejsem jejich aktivitou úplně nadšen. zejména proto, že za tím stojí velmi kontroverzní právnická firma BSP, s těmi bych měl docela problém jim cokoliv podepsat.

Jinak jde více-méně o bouři ve sklenici vody. Pokud banky prohrají, vrátí pár poplatků, nově je přestanou účtovat a vše promítnou do úrokové sazby (Rajfka už to udělala). Mnohem více jde ušetřit při troše vyjednávání o hypotéce - nechat si předložit nabídku více bank a nechat je, ať se "předhánějí".
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NELLAS: Kde na tebe vzali kontakt?
    VXP
    VXP --- ---
    NELLAS: neni to nerealne...

Poplatkyzpět.cz,
    Nagano Office Center IV,
    K Červenému dvoru 25a, 130 00 Praha 3

o víkendu mezi 10 – 18 hod.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Tak mi dnes přišel dopis od "poplatkyzpet.cz". Že prý když jim do konce měsíce vyplním plnou moc, dostanu zdarma své poplatky zpět. A to se asi vyplatí, ne? :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SM3: ME fio servis z inet bankingu reaguji téměř okamžitě. není chyba u tebe?
    VANEK
    VANEK --- ---
    SM3: Že by https://www.fio.cz/scgi-bin/hermes/dz-manual.cgi?skin=FIO&manual=sprava-cizich-uctu.html.cs -- aplikovat na stránce Přehledy> Informace o účtu https://www.fio.cz/scgi-bin/hermes/dz-account_info.cgi?ID_ucet=... , akorát ikonka vypadá jinak než v manuálu; prostě první vlevo pod "Oprávnění k účtu".
    SM3
    SM3 --- ---
    Zdravím,
    měl bych dotaz, filtr mi neporadil, řešil jste někdo přiřazení dispozičního práva v IB Fia?
    Nikde tam tu možnost nevidím, účetní si zřídila login pro přihlášení, ale nikde nevidím kde to přiřadit.
    Banka naprosto nekomunikuje jak přes ten Fio sevis, telefon ani mejl :(
    Psal jsem jim tam dotaz tak počítám, že se někdo třeba za 14dní ozve, ale to už bych to potřeboval mít vyřešené...
    Za případné tipy jak na to děkuji!
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NELDE: "Stačí účet přirozeně používat a zaplatit alespoň pětkrát do měsíce platební kartou."
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    LUDWIG_: jsem se nejak nedocet, kdo za mne zaplati ten dluh, ktery v bance mam, prohlasujou dokola jen neco o vybirani 8)
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    Anonymous přitvrdili, ke svým penězům v bankách se Češi nedostanou | Exilové noviny
    http://www.exilovenoviny.cz/articles/2013/03/27/anonymous-pritvrdili-ke-svym-penezum-v-bankach-se-cesi-nedostanou
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    S474N: tos to teda dost zuzil tema zakl. sluzbama zadarmo. a zrovna tam "zabehnuti" maji imho jednak historii uteku od molochu a druhak proaktivni pristup k tomu, co se jim deje behem mesice na konte.. takze to odliseni od sberatele nemusi byt az tak ostre..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja budu brzy naopak jeden ucet rusit...
    ale jinak mam taky ctyri, jeden v nemecku a tri v cr, ty dva si necham, protoze kazdy se mi hodi na trochu neco jineho a jsou zdarma, ucet v nemecku potrebuju..
    S474N
    S474N --- ---
    ADAMM: ano, pro "sberatele" uctu to zacina byt zajimave, jinak pro zabehnuteho uzivatele jine banky, kde ma zakladni sluzby zadarmo, nicim nezajimave.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JUPIII: podle mě je to docela podstatná změna k lepšímu, co ti na tom přijde nic moc? ten poplatek 5 Kč za odchozí platbu byl pro mě jednoznačným důvodem, proč si tam ani účet nezakládat - a když tam není, tak jsem i ochotný to vyzkoušet. úročení běžného účtu je podle mě taky fajn.

ne že bych z toho byl nějak odvařený, ale tímto krokem se Air Bank asi stane mou sedmou bankou :)
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    SPAM: přijde mi to nic moc. Docela jsem se podivila, že se nestydí propagovat tohle, jako úžasnou nabídku.
    S474N
    S474N --- ---
    NAVARA: a co ty podminky u oho s tim spojene?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MRTVY_KENNY: ve chvili kdy mas bezny ucet s urokem sporiciho, uz nic jineho nepotrebujes :)

zanika pomerne informace, ze omezili top3 urok zezhora do 1 milionu korun...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    tyvole, takze se uz v tom ani prase nevyzna. bezny ucet / sporici ucet / teminovany vklad = jeden velky gulas.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SPAM: Docela zajímavé - hlavně to úročení na běžném účtě a zrušení poplatku za odchozí platbu.
    SPAM
    SPAM --- ---
    4 zajímavé novinky :)

Stavíme pro vás i nadále banku, kterou můžete mít rádi | Air Bank
    http://www.airbank.cz/cs/vse-o-air-bank/novinky/stavime-pro-vas-i-nadale-banku-kterou-muzete-mit-radi/
    S474N
    S474N --- ---
    MEDWYN: na Paypalu ji zaregistrujes urcite a vic nema smysl to resit.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    VANEK: Takze mi na bezne pouzivani u obchodniku v CR + celosvetove na internetove platby postaci MC Debit?

No, i kdyby ne, tak pozdeji dotlacim kilco a poridim si druhou kartu. Diky!
    VANEK
    VANEK --- ---
    MEDWYN: Myslím, že Debit lze použít i ke kontokorentu; prostě se to odečte hned a nelze používat ke kreditkám -- viz http://en.wikipedia.org/wiki/Debit_MasterCard a odkaz odtud na web MC. Je to nějaká značka nového lowcost standardu MC, který má být poněkud levnější pro banky a tudíž snad i klienty (ve Fiu je zadarmo, zatímco vydání plnotučného MC stojí 99).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam