• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    MRTVY_KENNY:
    Platby a platební styk

Lze zrušit již zadanou platbu s dopřednou splatností?

Zadanou a odsouhlasenou platbu s dopřednou splatností lze zrušit na pobočce Komerční banky, kde máte veden svůj účet.

Pokud jste zadávali platbu s dopřednou splatností přes Expresní linku Plus, můžete tuto platbu zrušit telefonicky nejpozději 1 obchodní den před datem splatnosti.

Platbu můžete zrušit nejpozději 1 obchodní den před datem splatnosti i přes aplikaci MojeBanka, pokud byla zadána přes internet.

Poplatek za zrušení naleznete v Sazebníku KB.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    pls v netbankingu KB nejak nejsem schopny najit, jak zrusim budouci platbu (klasickou, ani trvalak, ani inkaso)
    splatnost je zitra, prikaz muzu jen zmenit, ale neprisel jsem na zpusob, jak ho zrusit (muzu to akorat obejit a poslat treba korunu)..

takova vec nejde udelat a jednou zadane prikazy jsou proste zadane a nezbavim se jich?
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: Ne; pokud by to bylo úterý a středa, tak porušuje § 110
    Zákon o platebním styku - Část IV. - Hlava 1 - Práva a povinnosti při poskytování platebních služeb
    http://business.center.cz/business/pravo/zakony/platebni-styk/cast4h1.aspx
    NELDE
    NELDE --- ---
    VXP: Co znamená dávno? (-; Pozor datum skutečné připsání nerovná se datum zviditelnění
    Jsou tři kroky, které musí proběhnout
    1) Odesílající banka předá tvůj převod do clearingu
    2) Přijímací banka si převezme tvůj převod v clearingu
    3) Přijímací banka přípíše na účet.
    Bod 1) zřejmě proběhl, otázka je ale kdy. O víkendu clearing nejede. Pokud to bylo v pátek odpoledne, tak je možné, že to odešlo až v pondělí ráno, pokud Zuno přijímá ráno před mBank, to to přijala dneska ráno. Pokud nepřipisuje okamžitě, ale v noci, tak to uvidíš až zítra ráno, ale datum by mělo být datum clearingu (pondělí). Pokud by to bylo úterý nebo středa, tak vydělává na overnightech.
    VXP
    VXP --- ---
    jak je to s pripisovanim plateb v ZUNU?

V patek jsem tam posilal penize z FIO a mBANK a doted tam nejsou...
    pritom penize co jsem posilal v patek z FIO do mBANK uz tam davno jsou...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: to už je druhá akce stejného typu :-) Jen tam přidali tu podmínku s počtem karetních transakcí...
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak už i mBank má asi problémy s počtem klientů - nabízí 500 novým uživatelům (a stávajícím, kteří doporučí) - http://www.mbank.cz/akce-a-souteze/mKlub-2013/
    Tak kdybyste náhodou u nich někdo chtěl účet, tak se ozvěte nějakému současnému klientovi - najdete jich tady hromadu.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MRTVY_KENNY: OK, díky za tip. Začnu se rozhlížet... ony ty úroky při téhle výši rezervy a při rozdílech 0,1-0,2 p.b. nedělají podstatný rozdíl, takže zatím mě lenost ke změně nedokopala... pokud ale permanentně snižují úrokové sazby a vypadá to, že to polkne Raiffka a třeba časem zavede poplatky, tak se asi vykopu a přesunu to dál.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NELLAS: u toho wustenrotu si (mluvis o rezerve) muzes dovolit i fixaci, ktera ti hodi az +0,4% (rocni fix).
    kdyz ty prachy nenadale potrebujes, tak normalne fix zrusis a prijdes jen o ten bonus.
    navic se to da "chytre" rozhodit, ze si tak nafixujes mensi castky (malokdy budes potrebovat nenadale vsechny prachy najednou, ale zrusis trebas jen fix u 20k).
    VXP
    VXP --- ---
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    Je tu klub pro pojišťováky? Potřebuju individuální pojištění odpovědnosti za škodu.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELLAS: Tak jedno to neni, lisi se urokovou sazbou, bohuzel sly ted dost dolu. Ze zalozen je tak zajimava MSD (2,8 % - metunion.eu), z bank Air, Wurst a Equa (vsechny shodne 1,8 %)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELDE: Jo jo, budu muset hledat jiný spořicí účet na zašití rezervy... doteď jsem to odkládala, tak půjdu o dům dál.

Ono je asi jedno, kde si to založím, že? Nebo nějaké doporučení?
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELLAS: Je to logické - ušetří se náklady.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Zuno asi opravdu končí? Už nabízí produkty Raiffeisenbanky... teda kromě toho, že zase snižují úrokové sazby...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    se musim pochlubit, dneska sem odeslal v pul desaty z fio banky do nemecke vr bank penize, stalo me to 2 eura. a penize prisly na nemecky ucet pred dvanactou, tomu rikam rychlost. a to prosim nebyla zadna express platba, ale normalni...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: já na pobočkách občas byl (když jsem v mBank pracoval), ale jako zákazník jsem tam byl myslím jedinkrát, když jsem měl novou občanku. táta tam byl uzavřít mámin účet, když umřela.

takže v tomhle mi záleží asi víc na tom, jestli platím 150 korun nebo 0 korun, ale chápu, že to má každý hozené jinak.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    STOURAL: Jo, tempem max 20 EUR na cloveka jim chybi jeste 215 710 akcionaru :D. (pokud tedy opravdu chteji banku, ne nejakou vzajemnou zaloznu, pak by jim stacilo jen 50 tis. lidi, coz zase neni tak nerealne)
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    GHOSTSTALKER: Získat licencí bude asi běh na delší trať. Fikaný způsob, jak získat od masy nespokojených klientů osobní údaje:)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    lol
    Belgická alternativní banka slibuje lidskost a morálku — Ekonomika — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/221811-belgicka-alternativni-banka-slibuje-lidskost-a-moralku/
    NewB |
    http://www.newb.coop/fr/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam