• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Tak i Air snižuje od 6.6 na 1.6% za chvíli bude matrace jistější :-)
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    NAVARA: Ok. Valím do banky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SKYRAY: čuchám vyhodnocování KPI k 31/5 :o
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    HA. Až od 1.6.
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    PATRIKCHRZ: A kurva...kdo zaváhá.
    TMA
    TMA --- ---
    Přišel mi dopis, že AXA končí s poskytováním bankovních služeb u nás a nadále se bude zabývat jen pojišťovnictvím.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PATRIKCHRZ: jj dalo se to čekat viz: BUNDA
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Další snižování úroků
    Další banka snižuje úrokové sazby - tentokrát Evropsko ruská - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/aktuality/dalsi-banka-snizuje-urokove-sazby-tentokrat-evropsko-ruska/
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: pošta :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOC256: Když jsem se jich na infolince ptal na některý věci na který odkazují na webu a nikam nevedou, tak jsem nezískal dojem že to aspoň předá webařům k opravě... Jako kdyby jim callcentrum provozovala nějaká třetí nezúčastněná strana (který je to někde).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Jak tu jsou ti ruzni velvyslanci bank. Neznate nekoho ze zuna? Jsem jim reportoval nejakou chybu videem a oni mi napsali ze to nedokazou ani prehrat. Tak pokud tomu mam venovat energii coz mi zatim nevadi tak ale nejak aby to melo smysl :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NAVARA: pokud víš, že něco takového bude. Tady šlo o vnitřní systém banky, ne o upgrade internetového bankovnictví. Šlo o výběr z vkladní knížky Poštovní spořitelny.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PATRIKCHRZ: taktak, před releasem pěkně vyzvednout hotovost na týden dopředu
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VANEK: No nám se třeba stalo, že v důsledku upgrade informačního systému v ČSOB nám na přepážce na poště nevyplatili objednanou hotovost (systém se nevyrovnal s dříve provedeným výběrem a nesouhlasem mezi účetním a disponibilním zůstatkem a tím pádem zamítl jakýkoliv výběr). Představa, že bychom třeba měli objednané auto, dovolenou,.... a bylo by třeba okamžitě zaplatit - no nevím.

Zkrátka já nikdy nedoporučuji dávat všechna vajíčka do jednoho košíku, vždy to chce alespoň nějaké peníze mít dostupné okamžitě i za předpokladu, že jedna konkrétní banka, záložna,... bude mít problémy.
    VANEK
    VANEK --- ---
    PATRIKCHRZ: MSD je první případ svého druhu (nezavřela je ČNB, "jen" SZ zablokovalo všechny likvidní rezervy?!? na http://www.imsd.cz/aktualni-informace k tomu mají nějaká prohlášení, ale moc moudrý z toho nejsem), na banky se aplikovat nedá a do týdne dvou se to musí nějak vyřešit, ať tak nebo onak.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VANEK: Jenže pak se stane to, co v MSD. Na nějakou banku/záložnu "vlítne" ČNB, VSZ,.. a lidi pak brečí, že jsou bez peněz.
    Stejně jako když jedu do zahraničí, tak si s sebou vždy beru minimálně dvě karty (když jedu na delší dobu, tak více), zpravidla jednu Visu a jednu Mastercard, z toho alespoň jednu embossovanou a jednu kreditku. Např. teď na víkend jsme jeli na výlet po Evropě a měl jsem s sebou Axu (debetka, neembossovaná, Visa Electron) a Citi life (kreditka, embossovaná, MasterCard) s tím, že primárně budu platit Visou. Nakonec jsem dvakrát (mýto, pakrovné) musel zaplatit Citinou, protože Visu tam nebrali.

Pokud tedy mohu Darumě poradit, tak za aktuálních podmínek Air Bank. Úrok 1,8 % na spořáku a stejný i na běžném při placení kartou, pokud mají poblíž bankomat Air Bank tak výběry zdarma, převody v rámci ČR zdarma. Na aktuálně ne nutně potřebné peníze pak Evropsko ruskou.
    PULKA
    PULKA --- ---
    ADAMM: Díky, prozkoumám to.
    BUNDA: Díky, prozkoumám to.

NELDE: To jsem zkoušela, ještě pořád mi nepřipravili k vyzvednutí kartu, byla jsem tam v červenci loňského roku, až se dostanu do Prahy, tak účet zruším a už je nechci ani vidět. A navíc výběry a vklady se daj jen přes CZK, ale možná to ověřím.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    a ted v akci ti daji 750 kdyz si zridis ucet...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DARUMA:
    VANEK:
    ZUNO ma na Sporeni sice jen 1,3% ale ma zase AUTOPILOTA, ktery automaticky vykryva pohyby na behnem uctu, takze nikdy tam neni zbytecne mnozstvi navic...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PULKA: a co vr bank zittau?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam