• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    CMLKA: Tady se ale píše, že přežijí max. 3:)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELDE: tak o tom se tu bavime od zacatku ne, ze je jasny, ze vsechny tri neprezijou....
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: Air, Fio, a tuším i Equa zveřejňují výroční zprávy a povinné kvartální informace; mBank je jen pobočka, takže je s tím problém, dohledávat to v Polsku jsem nikdy nedokázal.
    Copak Zuno nemělo sjednocené systémy od začátku?
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    NELDE: Někde jsem četl, že Equa je taky ve ztrátě, ale s tím majitelé prý počítají a jejich cílem je být plnohodnotnou bankou. Čemuž nasvědčuje i portofólio nabízených služeb.
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Předběhl jsi mě. Nicméně se ta konsolidace dala čekat. Těch nových low cost bank je moc a jen těžko se odlišují - kdo chtěl odejít od velkých bank, tak už odešel, zbytek potřebuje pobídku ve stylu výběrů zdarma či úroků na běžném účtě.
    Docela by mě zajímala čísla Equy, Air (a Fia a mB, ale ty už asi dosáhly kritické velikosti). Osobně tipuji, že na tomhle trhu se mohou uživit max tři LC banky. Zejména pokud se to téhle vody budou snažit vsoupit i větší banky.
    Asi kromě marketingové ofenzívy (trochu mi uniká, na koho je vlastně zaměřená ta mončičáková nostalgie) se dá ještě čekat i snižování nákladů typu sjednocení systémů s RB.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Raiffeisen řeší, co se Zuno. Včetně zániku - E15.cz / zprávy
    http://zpravy.e15.cz/byznys/finance-a-bankovnictvi/raiffeisen-resi-co-se-zuno-vcetne-zaniku-1009734
    2,5 mld ztrát za 3 roky, dobrej oddíl.
    TMA
    TMA --- ---
    PATRIKCHRZ: Zajímají mne částky v řádu $1000–$2000 párkrát do roka, pro obchodování na burze, zase mne (zatím) nezajímají zahraniční platby, protože téměř všichni američtí obchodníci s cennými papíry se nechtějí někoho bez zelené karty či amerického občanství dotknout ani dvoumetrovou tyčí. Kursy ČSOB nejsou tak dobré, aby se i na mých celkem malých objemech nedalo ušetřit i pár stovek. A večeře v dobré restauraci za uspořené peníze mne potěší víc, než zisk banky z devizových operací. Fio->Fio dolarové konverze umějí také bez poplatků za platební styk?

PATRIKCHRZ: To vypadá, že je jen pro eura.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Easychange má i "light" web, www.europlatba.cz. Nemusíš mít rámcovou smlouvu, ale platíš za to o něco horšími kurzy.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    TMA: Samozřejmě.
    Já mám smlouvu s Easychange, Akcentou a Fortissimem (devizy.cz). Měl jsem v minulosti i s Interchange, ale nakonec jsem je nevyužil.

Spíše jde o výši částky. Easychange mi (zdarma) převede i částky pod 10 €. Fortissimo to udělá za stovku, ale dá dost blbý kurz. Akcenta u drobných plateb účtuje příplatky: http://www.mesec.cz/aktuality/akcenta-zvysuje-poplatky-u-drobnych-plateb/
    TMA
    TMA --- ---
    PATRIKCHRZ: Je ochotná některá z těchto společností směnit devizy i někomu bez živnostenského listu? Když jsem to zkoušel (u Exchange s.r.o.), tak mne odmítli, protože nejsem podnikatel.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MAKOSHARK: Kdybys potřeboval mám VIP kartu, ale ani tak to asi nebude žádná hitparáda 13,20). Ale můžeš zkusit smlouvat :)
    Ohledně dvojí směny - no jak kde. V Praze vím o dobrých směnárnách, kde mohu hlavní měny nakupovat s minimálním spreadem (cca půl procenta), ale kdybych tu byl jako turista, tak asi budu měnit na Václaváku se spreadem 30 %. Takže je to o tom, jak výhodně tam zvládneš € nebo $ koupit. Pak se může dvojí směna vyplatit i nevyplatit.
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    PATRIKCHRZ: Dík, jejich nákupní cena 10 Kč je nicméně opravdu k ničemu.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE
    NELDE --- ---
    MAKOSHARK: našel jsem v v seznamu exotických měn s měsíčním kurzem. Odhaduji, že to nebude extra výhodné a asi bude lepší jít cestou USD nebo GBP.
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    NELDE: Nenašel jsem je v kurzovním lístku žádní banky právě.
    PATRIKCHRZ: Jestli ho najdeš, tak budu rád, dík.
    Ještě jsem pár dní v SG, tak je ještě možnost změnit tady SGD na USD nebo EUR a pak doma na CZK, asi to bude nakonec výhodnější.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MAKOSHARK: Asi před 2 lety jsem si všiml, že je mění směnárna v ulici na Poříčí, měl bych mít doma vizitku, chceš kontakt?
    NELDE
    NELDE --- ---
    MAKOSHARK: Jedině nějaká větší banka, ale počítej s nevýhodným kurzem. Skoro bych si je nechal, SGD jde nahoru.
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    Nevíte, jestli mi někde v Praze rozmění Singapurské dolary (mám SGD, chci CZK)?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAMM: u KB bych tomu věřil bez pochyb a to i bez neveřejných informací :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam