• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    TMA: Tak Easychange umí obchodovat i s $, takže by se asi dalo dohodnout, že ti je převedou na dolarový účet u Fio, otázkou je, za jakých poplatkových podmínek, ale to se musíš zeptat jich.
    TMA
    TMA --- ---
    PATRIKCHRZ: Zajímají mne částky v řádu $1000–$2000 párkrát do roka, pro obchodování na burze, zase mne (zatím) nezajímají zahraniční platby, protože téměř všichni američtí obchodníci s cennými papíry se nechtějí někoho bez zelené karty či amerického občanství dotknout ani dvoumetrovou tyčí. Kursy ČSOB nejsou tak dobré, aby se i na mých celkem malých objemech nedalo ušetřit i pár stovek. A večeře v dobré restauraci za uspořené peníze mne potěší víc, než zisk banky z devizových operací. Fio->Fio dolarové konverze umějí také bez poplatků za platební styk?

PATRIKCHRZ: To vypadá, že je jen pro eura.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Easychange má i "light" web, www.europlatba.cz. Nemusíš mít rámcovou smlouvu, ale platíš za to o něco horšími kurzy.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    TMA: Samozřejmě.
    Já mám smlouvu s Easychange, Akcentou a Fortissimem (devizy.cz). Měl jsem v minulosti i s Interchange, ale nakonec jsem je nevyužil.

Spíše jde o výši částky. Easychange mi (zdarma) převede i částky pod 10 €. Fortissimo to udělá za stovku, ale dá dost blbý kurz. Akcenta u drobných plateb účtuje příplatky: http://www.mesec.cz/aktuality/akcenta-zvysuje-poplatky-u-drobnych-plateb/
    TMA
    TMA --- ---
    PATRIKCHRZ: Je ochotná některá z těchto společností směnit devizy i někomu bez živnostenského listu? Když jsem to zkoušel (u Exchange s.r.o.), tak mne odmítli, protože nejsem podnikatel.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MAKOSHARK: Kdybys potřeboval mám VIP kartu, ale ani tak to asi nebude žádná hitparáda 13,20). Ale můžeš zkusit smlouvat :)
    Ohledně dvojí směny - no jak kde. V Praze vím o dobrých směnárnách, kde mohu hlavní měny nakupovat s minimálním spreadem (cca půl procenta), ale kdybych tu byl jako turista, tak asi budu měnit na Václaváku se spreadem 30 %. Takže je to o tom, jak výhodně tam zvládneš € nebo $ koupit. Pak se může dvojí směna vyplatit i nevyplatit.
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    PATRIKCHRZ: Dík, jejich nákupní cena 10 Kč je nicméně opravdu k ničemu.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE
    NELDE --- ---
    MAKOSHARK: našel jsem v v seznamu exotických měn s měsíčním kurzem. Odhaduji, že to nebude extra výhodné a asi bude lepší jít cestou USD nebo GBP.
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    NELDE: Nenašel jsem je v kurzovním lístku žádní banky právě.
    PATRIKCHRZ: Jestli ho najdeš, tak budu rád, dík.
    Ještě jsem pár dní v SG, tak je ještě možnost změnit tady SGD na USD nebo EUR a pak doma na CZK, asi to bude nakonec výhodnější.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MAKOSHARK: Asi před 2 lety jsem si všiml, že je mění směnárna v ulici na Poříčí, měl bych mít doma vizitku, chceš kontakt?
    NELDE
    NELDE --- ---
    MAKOSHARK: Jedině nějaká větší banka, ale počítej s nevýhodným kurzem. Skoro bych si je nechal, SGD jde nahoru.
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    Nevíte, jestli mi někde v Praze rozmění Singapurské dolary (mám SGD, chci CZK)?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAMM: u KB bych tomu věřil bez pochyb a to i bez neveřejných informací :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    je to jen SW :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Kdybych to neviděl, tak tomu neuvěřím a možná bych tomu nevěřil ani tak, ale KB to potvrdila. Sledujte a žasněte!

Komerční bance unikla data o klientech Penzijní společnosti - Český rozhlas - Zprávy | ověřené a aktuální informace
    http://www.rozhlas.cz/zpravy/politika/_zprava/1238023
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    wustenrot> Změna úrokové sazby u spořicích účtů od 15.9.2013
    1.0%
    TRAGIKOMIX
    TRAGIKOMIX --- ---
    TRAGIKOMIX: Okie tak jsem to nasel: Karty - Detail Karty
    TRAGIKOMIX
    TRAGIKOMIX --- ---
    PATRIKCHRZ: Zdravim,
    Cituji: "FIO: Za každé 4000 Kč utracené kartou je 1 výběr z cizího bankomatu v ČR zdarma. Nemusí být uskutečněn ve stejném měsíci, je možné si je "spořit" až do počtu 5 ks a neomezeně převádět do dalších měsíců."

Lze nekde pres internetove bankovnictvi ve FIO zjistit aktualni pocet vyberu zdarma? Neco jako ma mBank.

Diky predem
    NELDE
    NELDE --- ---
    SPAM: Možná ti to přijde mimo, ale pokud se jedná o 20K ročně, tak bych investoval do zdraví a vzdělání dítěte
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam