• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Jen pro zajimavost:
    www.investicniweb.cz/zpravy-z-trhu/2013/7/29/equa-bank-v-pololeti-prohloubila-ztratu-na-2245-milionu-kc/
    Equa jde podle me do prcic, stejne jako pujde vetsina "novych" bank, jelikoz i ty stare uz zacinaji mit potize...proste prirozeny kolotoc jak v prirode, tak v ekonomice:)
    Sanci na preziti ma podle me jen mBank a mozna Air bank...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: Zdarma FIO a Air Bank. Za poplatek 100 Kč mBank.
    Ostatní nevím. Určitě je neumí Equa.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Ktere internetove banky umi dodatkove karty?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KAREN: No u mne to bylo z důvodu, že jsem kupoval zároveň potraviny a průmyslové zboží a na to průmyslové zboží jsem chtěl zvlášť účtenku kvůli záruce.
    Jinak to ale může být i např. právě kvůli tomu, pokud nevím PIN a chci nakoupit za více než 500 Kč.
    KAREN
    KAREN --- ---
    PATRIKCHRZ: a k cemu to ma slouzit, to rozdeleni na vice casti?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: Přesně tak, kolikrát jsem bez PINu udělal několik transakcí těsně pod 500 Kč za sebou. Dokonce není problém požádat pokladní v hyper-super o rozdělení nákupu na více částí :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: Ne nemyslel. Některé bezkontaktní transakce probíhají off line. Mně se tak podařilo "díky" bezkontaktním transakcím přešvihnout limit kreditky Citi o víc než tisíc korun.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KAREN: VISA to oficiálně tají. Tipuji, že to bude nejen počet transakcí za nějakou časovou jednotku, ale spíše objem transakcí za nějakou jednotku. V ČR je ten limit pro jednorázovou transakci CZK500,- (nad limit to chce vždy PIN). Takže můj tip bude tak 2500 za hodinu.
    KAREN
    KAREN --- ---
    NELDE: ok, to jsem netusila, ze to po prekroceni nejakyho poctu chce PIN - kolik to tak muze bejt, to "hodne"?;)
    NELDE
    NELDE --- ---
    KAREN: Některé systémy běží jen v noci - a někdy jen v pracovní den.
    Ten limit nastavit nejde - je součástí know-how karetní asociace - pokud jich bude hodně po sobě, tak to bude chtít PIN.
    PATRIKCHRZ: Nemyslels spíše on-line vs. žehlička?
    KAREN
    KAREN --- ---
    PATRIKCHRZ: bezkontaktne. patecni bezkontaktni platba je v nezauctovanejch transakcich, sobotni ne.

a dotaz c. 2: jde u bezkontaktnich plateb nejakym zpusobem nastavit limit poctu transakci za den??
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    A bylo placeno kontaktně nebo bezkontaktně?
    KAREN
    KAREN --- ---
    cim to, ze nemam videt u Fia v nezauctovanejch transakcich (konecne jsem to nasla ,D) sobotni platbu kartou? to je normalni, ze to trva x dnu, nez se to v i-bankingu objevi?? prakticky vzato mi to tvrdi, ze mam k dispozici vic penez, nez ve skutecnosti mam;/
    MITSU
    MITSU --- ---
    GE Money v Česku je údajně na prodej, firma to nekomentuje - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...ku-je-udajne-na-prodej-dug-/ekoakcie.aspx?c=A130807_144644_ekoakcie_fih
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    IM_MORTAL: Rádo se stalo. Kdybys měl zájem, kamarád včera přešel na GE Gratis. Jednoho "uloveného" už máme a sháníme třetího do party. Kdyžtak SZ.
    Může se ozvat i někdo jiný, jen prosím opravdu spolehlivého člověka, který si účet opravdu založí.
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    PATRIKCHRZ: Dík:)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    IM_MORTAL: V Evropě není s Maestrem problém, takže platit může. Osobně ale nikdy nejezdím do zahraničí jen jednou kartou, vždy si beru minimálně dvě, pokud jedu sám, tak tři nebo čtyři a doma u důvěryhodné osoby nechávám další, pro případné zaslání v případě ztráty/okradení.
    Takže doporučuji založit účet ještě u nějaké bezplatné banky (Air, Zuno, mBank, FIO, GE (Gratis) ) a nechat si vydat kartu k němu, případně nějakou bezplatnou kreditku (GE, Citi, mBank, Rajfka).
    Pokud budeš zakládat, děj vedět, přes SZ, některé banky dávají při založení odměny pro doporučitele i doporučeného. Lovecký kód pro GE Gratis budu mít také, čerstvý.

Osobně se mi už mnohokrát stalo, že jsem jednou kartou nezaplatil a jinou ano, naposledy tento víkend v Rakousku (mýtnice a vstupenky na hrad).
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    technickej dotaz - kamarádak s náma jede do londýna a chceme platit kartou - má klasickou maestro (od český spořitelny) neni embosovaná a končí 2014, tak mě zajímá, jestli se s ní dá platit v zahraničí.
    MITSU
    MITSU --- ---
    ADAMM: Když se podívám na časovou řadu hospodářských výsledků, tak mi to úplně jako zisk nepřipadá. Pár kvartálů pár desítek milionů oproti předchozí kumulovaný ztrátě... no ale budoucnost ukáže..
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MITSU: mBank už je v zisku. a se ztrátou první tři roky se počítalo. vzorem byl byznys mateřské mBank v PL, která byla taky nejdřív ztrátová, ale už dávno není (a to i samotná mBank, bez koroporátní části).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam