• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    SINEAD: Na trhu bank bez poplatků mají šanci maximálně tři hráči. Je to dané tím, že potřebuješ určité kritické množství uživatelů, aby se ti systémy vyplatilo provozovat. Tohle kritické množství je vyšší než u plné banky (protože to živíš z poplatků) a má ho možná mBank (a možná ani ona ne), která má výhodu, že ty náklady dělí mezi více národních poboček. Je otázka komu dojde trpělivost první. Tipuji RB, které Zuno změní na produktovou řadu (něco jako Era). Zrovna Air má jednu nevýhodu - je jen v ČR, takže dosáhnout kritického množství je těžší. Je ale možné, že pro Kellnera je Air vlastně jen pilot, než to nasadí na zajímavějších trzích.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Jen pro zajimavost:
    www.investicniweb.cz/zpravy-z-trhu/2013/7/29/equa-bank-v-pololeti-prohloubila-ztratu-na-2245-milionu-kc/
    Equa jde podle me do prcic, stejne jako pujde vetsina "novych" bank, jelikoz i ty stare uz zacinaji mit potize...proste prirozeny kolotoc jak v prirode, tak v ekonomice:)
    Sanci na preziti ma podle me jen mBank a mozna Air bank...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: Zdarma FIO a Air Bank. Za poplatek 100 Kč mBank.
    Ostatní nevím. Určitě je neumí Equa.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Ktere internetove banky umi dodatkove karty?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KAREN: No u mne to bylo z důvodu, že jsem kupoval zároveň potraviny a průmyslové zboží a na to průmyslové zboží jsem chtěl zvlášť účtenku kvůli záruce.
    Jinak to ale může být i např. právě kvůli tomu, pokud nevím PIN a chci nakoupit za více než 500 Kč.
    KAREN
    KAREN --- ---
    PATRIKCHRZ: a k cemu to ma slouzit, to rozdeleni na vice casti?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: Přesně tak, kolikrát jsem bez PINu udělal několik transakcí těsně pod 500 Kč za sebou. Dokonce není problém požádat pokladní v hyper-super o rozdělení nákupu na více částí :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: Ne nemyslel. Některé bezkontaktní transakce probíhají off line. Mně se tak podařilo "díky" bezkontaktním transakcím přešvihnout limit kreditky Citi o víc než tisíc korun.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KAREN: VISA to oficiálně tají. Tipuji, že to bude nejen počet transakcí za nějakou časovou jednotku, ale spíše objem transakcí za nějakou jednotku. V ČR je ten limit pro jednorázovou transakci CZK500,- (nad limit to chce vždy PIN). Takže můj tip bude tak 2500 za hodinu.
    KAREN
    KAREN --- ---
    NELDE: ok, to jsem netusila, ze to po prekroceni nejakyho poctu chce PIN - kolik to tak muze bejt, to "hodne"?;)
    NELDE
    NELDE --- ---
    KAREN: Některé systémy běží jen v noci - a někdy jen v pracovní den.
    Ten limit nastavit nejde - je součástí know-how karetní asociace - pokud jich bude hodně po sobě, tak to bude chtít PIN.
    PATRIKCHRZ: Nemyslels spíše on-line vs. žehlička?
    KAREN
    KAREN --- ---
    PATRIKCHRZ: bezkontaktne. patecni bezkontaktni platba je v nezauctovanejch transakcich, sobotni ne.

a dotaz c. 2: jde u bezkontaktnich plateb nejakym zpusobem nastavit limit poctu transakci za den??
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    A bylo placeno kontaktně nebo bezkontaktně?
    KAREN
    KAREN --- ---
    cim to, ze nemam videt u Fia v nezauctovanejch transakcich (konecne jsem to nasla ,D) sobotni platbu kartou? to je normalni, ze to trva x dnu, nez se to v i-bankingu objevi?? prakticky vzato mi to tvrdi, ze mam k dispozici vic penez, nez ve skutecnosti mam;/
    MITSU
    MITSU --- ---
    GE Money v Česku je údajně na prodej, firma to nekomentuje - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...ku-je-udajne-na-prodej-dug-/ekoakcie.aspx?c=A130807_144644_ekoakcie_fih
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    IM_MORTAL: Rádo se stalo. Kdybys měl zájem, kamarád včera přešel na GE Gratis. Jednoho "uloveného" už máme a sháníme třetího do party. Kdyžtak SZ.
    Může se ozvat i někdo jiný, jen prosím opravdu spolehlivého člověka, který si účet opravdu založí.
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    PATRIKCHRZ: Dík:)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    IM_MORTAL: V Evropě není s Maestrem problém, takže platit může. Osobně ale nikdy nejezdím do zahraničí jen jednou kartou, vždy si beru minimálně dvě, pokud jedu sám, tak tři nebo čtyři a doma u důvěryhodné osoby nechávám další, pro případné zaslání v případě ztráty/okradení.
    Takže doporučuji založit účet ještě u nějaké bezplatné banky (Air, Zuno, mBank, FIO, GE (Gratis) ) a nechat si vydat kartu k němu, případně nějakou bezplatnou kreditku (GE, Citi, mBank, Rajfka).
    Pokud budeš zakládat, děj vedět, přes SZ, některé banky dávají při založení odměny pro doporučitele i doporučeného. Lovecký kód pro GE Gratis budu mít také, čerstvý.

Osobně se mi už mnohokrát stalo, že jsem jednou kartou nezaplatil a jinou ano, naposledy tento víkend v Rakousku (mýtnice a vstupenky na hrad).
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    technickej dotaz - kamarádak s náma jede do londýna a chceme platit kartou - má klasickou maestro (od český spořitelny) neni embosovaná a končí 2014, tak mě zajímá, jestli se s ní dá platit v zahraničí.
    MITSU
    MITSU --- ---
    ADAMM: Když se podívám na časovou řadu hospodářských výsledků, tak mi to úplně jako zisk nepřipadá. Pár kvartálů pár desítek milionů oproti předchozí kumulovaný ztrátě... no ale budoucnost ukáže..
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MITSU: mBank už je v zisku. a se ztrátou první tři roky se počítalo. vzorem byl byznys mateřské mBank v PL, která byla taky nejdřív ztrátová, ale už dávno není (a to i samotná mBank, bez koroporátní části).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam