• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DOBYTEK: Tak zaměstnanci mi přijdou informovanější, než zaměstnanci jiných bank. Bohužel i tady se stane, že přes něco "nejede vlak" - konkrétně u mne to bylo zrušení karty, kteoru jsem už neměl. Ale zase jsem se tím extra nezabíral, když to nevyšlo na první pokus, tak jsem ji jednoduše "nechal vyhnít". Na druhou stranu na mailu fio@fio.cz reagují poměrně pružně.
    YARIN: si pospěš, akce nebude trvat věčně :)
    MITSU: 10 výběrů z cizího bankomatu je v nákladech 250 až 300 Kč. Nutnost mít obrat omezuje použití jako 2. účet (např. do zahraničí). A firemní bankovnictví má i FIO a to bez nutnosti "krvácet" na dotovaných výběrech.
    Samozřejmě čím více hráčů na trhu, tím lépe, takže já bych si přál, aby Equa vydržela, ale myslím si, že bez změny v ceníku (hlavně co se týče těch výběrů) to nedokáže
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    STOURAL: Chvíli mi trvalo z toho webu vůbec poznat cílovku...

To záleží... např. jestli jsou schopni dodat platformu nebo chtějí celé bankovnictví vyvíjet ve vlastní režii,... jestli to řeší komplet autentizační platformu nebo je to jen doplněk (a autorizace stále probíhá v telefonu), jak moc se to naučej zloději, takže budou krást telefon i s klíčema,... ono přeci jen těch útoků na bakovnictví bude řádově méně, než prostě jen sebrat a prodat telefon.
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    Co myslíte, uchytí se toto?
    AIR BOND - Simply better mobile banking security for ordinary people.
    http://www.air-bond.com/
    MITSU
    MITSU --- ---
    VANEK: tai vzhledem k tomu, že je na trhu 2 roky, tak samozřejmě musí investovat do IT infrastruktury a projektů, 35 mil v odpisech je nic.. třeba slavná mBank se nevyhrabala ze ztráty do teď a pořád existuje (pár kvartálů účetnich kouzel mírně v plusu je pořád ztráta).
    YARIN
    YARIN --- ---
    NELDE: ja mam jeste ucet u komercky s mc, takze jaky typ karty to bude je mi v podstate fuk, tak snad ta equa jeste do leta vydrzi no:)
    NELDE
    NELDE --- ---
    DOBYTEK: Mno, mě také nabízela třeba KB účet bez poplatků, jenže tam byly podmínky a hlavně to bylo odpuštění platby za balíček. Nad rámec balíčku už to zdarma nebylo. Ale uvidíš. Mimochodem ČSOB je jedna z bank, které stále ještě rostou výnosy z poplatků.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    NELDE: Ve finále jsem z toho mám pocit vyšla úplně bez poplatků s výjimkou paušálu za kreditku, který ale kompenzuje vrácené 1 % z plateb.
    VANEK
    VANEK --- ---
    MITSU: O 3/4 nejvýš; a s tím rostou i úrokové náklady - zatím se každý měsíc prohlubuje ztráta o nějakých 35 mil. a obrat nevidět; vydržet nemusí ochota majitelů to sanovat.
    http://www.equabank.cz/files/doc/363-equa-bank-informace-o-bance-300913.pdf (povinně zveřejňováno, ale důmyslně ukryto v Cebntru dokumentů pro fyzické osoby)
    MITSU
    MITSU --- ---
    PATRIKCHRZ: a můžeš mi popsat obchodní nodel Equa Bank, když si myslíš, že nevydrží? Meziměsíčně jí rostou aktiva o cca miliardu, tak co by na tom nemělo vydržet?
    Mimochodem hypoték dělá více než např. GE. A jako jediná má firemní bankovnictví, které generuje obecně větší zisky než retail.
    FLAD
    FLAD --- ---
    Nedela tu nekdo pro fast-moving consumer loans segment (Ferratum, ProfiCredit, Tommy Stachi atp.)? Kdyztak posta prosim.
    VANEK
    VANEK --- ---
    DOBYTEK: Ano, kurýr je samozřejmě externí
    Kurýrní síť - MediaCall
    http://www.mediacall.cz/kuryrni-sit
    Personál poboček je... podle toho, jaké má člověk štěstí, ale zásadní problémy bych nečekal.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DOBYTEK: Hmm, a další poplatky zrušili také? Proč nevyužít situace a nevyzkoušet alternativu? Za zkoušku nic nedáš, naopak dostaneš bonus (500 u mBank). Já také měl původně mBank jen jako vedlejší účet typu - pošlu pravidelně x tisíc a mBank to pravidelně rozešle zadarmo dále. Při 4 trvalých příkazech nebo inkasech to dělalo 21,- měsíčně. A pak jsem to otočil, trvalý příkaz na platbu v ČS, co nešla zrušit, chodil z mBank. A je stejně lepší zajít do kiosku nebo na pobočku podepsat papíry, tím se vše urychlí.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    ADAMM: Nic co bych si chtěla zopakovat :) Nicméně mělo to tu výhodu, že mě to dnes přimělo řešit s ČSOB poplatek, který mě nejvíc štval, a vyšli mi velmi vstříc, takže odpadl důvod, proč měnit banku :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELDE: Jinak Equa tu má klub, založený někým od nich.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Nejsi sám s Equa. Posílám si tam peníze právě na ty vyběry, kdybych potřeboval menší částky.

YARIN: Doporučuji ti tu Equu. Nejen kvůli kurzům, ale je to MC jako doplněk v VISA od mBank. Navíc umí posílat email při pohybu na kartě - chodí to velmi rychle - už mi pípal mobil ještě u pokladny.
    YARIN
    YARIN --- ---
    diky vsem, vypada to asi na tu mbanku, tisicovka jako odmena je lakava:)
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    DOBYTEK: U FIO mam zkusenost s personalem 3 pobocek a veskrze pozitivni ;-), je tedy pravda ze i ucet jsem zakladal osobne.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DOBYTEK: kurýr bude nějaká externí firma (aspoň myslím), takže o bance to neříká v zásadě skoro nic. co se stalo? :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    YARIN:
    PATRIKCHRZ: Patriku, Yarin má sám účet u mBank, tak když bude zakládat rodičům, doporučí asi spíš sebe, že :) a psal, že je nenaučí platit kartou, takže ty výběry zdarma asi nejsou reálné...

do zahraničí ta Equa - proč ne. když tak já tam účet mám, tak to doporučení můžeme udělat spolu :)
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    PATRIKCHRZ: Ohledně FIO banky, mohl by se tu prosím někdo rozepsat o zkušenostech s personálem při řešení problémů? Já se místním doporučením nechala nalákat a chtěla si u nich otevřít účet, ale setkání s jejich kurýrem mě vyděsilo natolik, že ještě ráda budu platit poplatky ČSOB. Ale třeba jsem měla jen smůlu na jediného psychopata v celé firmě :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam