• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    MICKEY_MOUSE: nepoužil si tu kartu mezitím poprvé "osobně", např. v terminálu? já třeba mohl používat NFC platbu kartou až potom, co jsem s ní jednou zaplatil "klasicky", aniž by mě banka upozornila, možná to samé platilo i pro platbu online?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SARAJ: airbank má "problém", že pro nové klienty má spořící účet úrok 1,3% jen do 250k, potom už nějaký slabší... stávající klienti ho mají do 1M
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    PATRIKCHRZ: Tak se omlouvám, ta VISA teď už v pohodě prošla. Nerozumím, co předtím bylo špatně, prtože jsme zadával číslo jak s pomlčkami, tak i bez nich a v obou případech mě to vykoplo, navíc pokaždé s jinou chybovou hláškou. Takže beru zpět, VISA u Adobe funguje. V každém případě díky za odpověď.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ok, diky.. bezne ucty mam zatim u sporky, postupne je budu likvidovat, takze moznost bezneho uctu je asi take realna, nicmene prioritni je ted ten sporici ucet, protoze budu posilat vetsi castku - radove statisice, ktera bude prioritne jako maly polstar, nicmene v pripade urgence k vybrani.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PATRIKCHRZ: Co člověk, to názor. Od té doby, co Era zprasila svoje IB, je cokoli lepší než to. Tak jsem možná deformovaná.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELLAS: Vidíš, mně zase IB Air Bank přijde hrozné. Z těchto tří mi nejvíc vyhovovala Equa. Jinak vedení běžného účtu je u Equa zdarma i při splnění zůstatku na všech účtech dohromady (tuším 100 tisíc korun). Můžeš mít i spořák bez běžného, ale pak tě bude každý převod ven stát 9 Kč. To je lepší zdarma převést na běžný a z běžného zdarma ven.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MICKEY_MOUSE: To je divné, Visa Classic je naprosto standardní karta. Jako je možné, že ji příjemce nebere (že nebere VISA), ale zvláště u Adobe mi to přijde jako krajně nepravděpodobné. Rozhodně nahlaš na FIO (fio@fio.cz, nebo ještě lépe přes zprávy v Internetovém bankovnictví).

SARAJ: Mám Air Bank a Zuno a měl jsem i Equa. U Zuno je trochu omezujícím faktorem, že u základního účtu nejsou zdarma výběry z bankomatu, takže jedině PLUS účet, který je za 69 Kč, nebo zdarma, pokud kartou utratíš měsíčně 3000 Kč a více. Pak jsou ovšem zdarma všechny výběry z bankomatů a to nejen v ČR, ale i v zahraničí.

U Equa je potřeba udržovat obrat na účtu (stačí i uměle přeposíláním z jiné banky) 10 000 Kč, pak je účet zdarma (jinak stojí 99 Kč). Má zdarma výběry v ČR a v zahraničí jsou za 9 Kč.

Air Bank má Malý účet zcela bez podmínek, ale vybírat z bankomatů zdarma můžeš jen z jejich a těch je po ČR opravdu jen pár. Pokud chceš vybírat ze všech, tak si dej Velký tarif za 100 Kč. Za rozumných 10 Kč (u Velkého v ceně) je možné vybírat u terminálů Sazky. http://www.mesec.cz/...y/kombinace-air-bank-a-sazky-umozni-zasilani-drobne-hotovosti-v-realnem-case/

Air Bank zcela jistě disponenta umí, u druhých dvou nevím, ale za zeptání nic nedáš, ale mám pocit, že zrovna Equa to neumí.

Co se týče "možnost případně vybrat či vložit větší částku", co myslíš tím "větší". Já u Air Bank "narazil" na limit maximálního vkladu 300 000 Kč (vkládá se přes bankomat), ale někomu tento "nízký" :D limit může stačit. Z nových bank navíc řada vůbec vkládat peníze neumožňuje - neb na pobočkách neoperují s hotovostí - Equa, mBank, Zuno. Co se týše výběrů, tak bezkonkurenční je mBank, kde si můžeš nastavit limit v IB až na hodnotu bez koruny miiardu. Tolik jsem nevybíral, ale už jsem vyzkoušel i výběr 240 000 Kč - většina bankomatů má omezení na 40 bankovek a protože jsou dotovány maximálně 2 tisícovkami, dají ti na jeden výběr max. 80 000 Kč. Takže jsem to realizoval 3 výběry těsně po sobě (ze stejného bankomatu). Nové bankomaty (umožňující i vklady, ale jen pro zákazníky UCB) Unicredit Bank vydávají až 100 bankovek.

Limity na kartách a účtech jsem se zabýval v tomto článku - http://www.mesec.cz/clanky/limity-pro-platebni-karty-a-pro-prevody/ , i když je starší, většina informací tam platí (jen FIO už nemá karty ČSOB a je tam možné nastavovat limity).

Vše taky odvisí od toho, kde bydlíš, jaké pobočky či bankomaty máš k dispozici.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SARAJ: Mám Zuno i Airbank, Airbank má pro mě přehlednější bankovnictví a oproti Zunu možnost nastavit posílání emailů po změně zůstatků.
    VXP: Hledá spořák, ne běžný účet.
    VXP
    VXP --- ---
    SARAJ: pokud vkladat a vybirat hotovost... tak je nejlepsi FIO kde muzes vkladat/vybirat na pobocce nad 1000,- zdarma...
    SITH
    SITH --- ---
    SARAJ: měl jsem Zuno, nyní mám i Airbank. Vyhrává Airbank a mám u ní většinu svých vkladů. Velmi dobré ebankovnictví, možnost si posílat peníze mezi běžným a spořícím účtem
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    zdravim, potrebuju zalozit sporici ucet - vaham nad Aqua, Air ci Zuno...mate nekdo zkusenost?
    Nejde mi o caste vybery, potrebuju 2 majitele - disponenty a moznost pripadne vybrat ci vlozit vetsi castku ..
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, mám Fio banku, na ní několik účtů. Doteď jsem ke každému účtu měl platební kartu MasterCard Debit a všude, kde jsem potřeboval (i online) jsem s nimi v pohodě platil. Teď jsem si zřídil ještě jeden účet a napadlo mě si k němu namísto Master Card Debit nechat zřídit VISA Classic. A hned první věc, bohužel zrovna důležitá, nefunguje. Platím přes internet měsíčně za software Adobe a jediná možnost, jak to dělat, je nechat to strhávat z platební karty. Jakmile tam zadám číslo nové VISA karty, hlásí to, že daný typ karty není podporován a šmytec. :( To jsem tedy nečekal, údajně je ona VISA Classic pro online transakce použitelná, což se mi bohužel nepotvrdilo.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MRTVY_KENNY: Ano, ale na druhou stranu je Air Bank jediná, která si váží dlouhodobých klientů a neupřednostňuje ty nové, jako to dělá většina. Wüstenrotu to vydrželo jen několik měsíců, aby staré kilenty srovnal na úroveň těch ostatních, ale aspoň je to na roveň a ne, že by zvýhodňoval ty nové, jako to dělá třeba ING.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    za chvili v tom budou mit bordel jak ve wustenrot bance, kde jsou sporici ucty typu A, B, C, D, E, F, G, H :))
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DARUMA: Od 1. srpna 2014 budeme TOP3 garancí úročit jen vklady do výše 250 tisíc korun. Zákazníkům, kteří k nám přišli do konce ledna 2014 pak až do výše 1 milionu korun. Peníze nad tyto hranice úročíme roční sazbou 0,50 %

Nestraš. Zdroj: http://www.airbank.cz/cs/sporici-ucet/top3-garance/
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    PATRIKCHRZ: Tak to si nejsem jistý.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DARUMA: ale mělo by se to týkat jen nových klientů, ne? Nebo snad všech?
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Tak dneska mi paní v Airbank řekla, že od srpna ponižují částku na kterou se stahuje spořící úrok 1.3 procenta z 1 000 000 na 250 000. :-/
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOC256: OK, to jsem potřebovala vědět. Díky.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELLAS:
    i u bezneho uctu to jde jen pres vkladomat a k nemu potrebujes kartu... pokud to je jednorazovka a kartu jinak nepotrebujes, tak to res jak pises :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam