MICKEY_MOUSE: To je divné, Visa Classic je naprosto standardní karta. Jako je možné, že ji příjemce nebere (že nebere VISA), ale zvláště u Adobe mi to přijde jako krajně nepravděpodobné. Rozhodně nahlaš na FIO (fio@fio.cz, nebo ještě lépe přes zprávy v Internetovém bankovnictví).
SARAJ: Mám Air Bank a Zuno a měl jsem i Equa. U Zuno je trochu omezujícím faktorem, že u základního účtu nejsou zdarma výběry z bankomatu, takže jedině PLUS účet, který je za 69 Kč, nebo zdarma, pokud kartou utratíš měsíčně 3000 Kč a více. Pak jsou ovšem zdarma všechny výběry z bankomatů a to nejen v ČR, ale i v zahraničí.
U Equa je potřeba udržovat obrat na účtu (stačí i uměle přeposíláním z jiné banky) 10 000 Kč, pak je účet zdarma (jinak stojí 99 Kč). Má zdarma výběry v ČR a v zahraničí jsou za 9 Kč.
Air Bank má Malý účet zcela bez podmínek, ale vybírat z bankomatů zdarma můžeš jen z jejich a těch je po ČR opravdu jen pár. Pokud chceš vybírat ze všech, tak si dej Velký tarif za 100 Kč. Za rozumných 10 Kč (u Velkého v ceně) je možné vybírat u terminálů Sazky.
http://www.mesec.cz/...y/kombinace-air-bank-a-sazky-umozni-zasilani-drobne-hotovosti-v-realnem-case/
Air Bank zcela jistě disponenta umí, u druhých dvou nevím, ale za zeptání nic nedáš, ale mám pocit, že zrovna Equa to neumí.
Co se týče "možnost případně vybrat či vložit větší částku", co myslíš tím "větší". Já u Air Bank "narazil" na limit maximálního vkladu 300 000 Kč (vkládá se přes bankomat), ale někomu tento "nízký" :D limit může stačit. Z nových bank navíc řada vůbec vkládat peníze neumožňuje - neb na pobočkách neoperují s hotovostí - Equa, mBank, Zuno. Co se týše výběrů, tak bezkonkurenční je mBank, kde si můžeš nastavit limit v IB až na hodnotu bez koruny miiardu. Tolik jsem nevybíral, ale už jsem vyzkoušel i výběr 240 000 Kč - většina bankomatů má omezení na 40 bankovek a protože jsou dotovány maximálně 2 tisícovkami, dají ti na jeden výběr max. 80 000 Kč. Takže jsem to realizoval 3 výběry těsně po sobě (ze stejného bankomatu). Nové bankomaty (umožňující i vklady, ale jen pro zákazníky UCB) Unicredit Bank vydávají až 100 bankovek.
Limity na kartách a účtech jsem se zabýval v tomto článku -
http://www.mesec.cz/clanky/limity-pro-platebni-karty-a-pro-prevody/ , i když je starší, většina informací tam platí (jen FIO už nemá karty ČSOB a je tam možné nastavovat limity).
Vše taky odvisí od toho, kde bydlíš, jaké pobočky či bankomaty máš k dispozici.