• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    HALVED: kafe supr, to sezeni spolecne nevim, jestli by mi nevadilo... ja si ten odstup za stoleckem rada udrzim :)
    PISKVOR: jasne, milionar v minusu :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    VANEK: Dneska je milionář kde kdo s 1+kk ;)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    VANEK: :D ne, bezna spotrebitelska pujcka :)
    ale o to je to lepsi! :)
    HALVED
    HALVED --- ---
    KASUMI: v Air Bank je to normální že ti nabídnou kafe nebo vodu a ani nemusíš jít o nic žádat. Třeba když si tam přijdeš jen něco nastavit v internetovém bankovnictví nebo se poradit. A hlavně se mi líbí, že sedí vedle tebe a společně koukáte na monitor počítače a ne před tebou za stolem, kde si člověk přijde jako někde "na koberečku".
    VANEK
    VANEK --- ---
    KASUMI: To je nějakej ten milionářskej program? ;-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    dnes jsem byla zadat o pujcku (nic extra, cast splatky auta)
    mam csob, driv pobocka nam. republiky, po x letech jsem konecne dostala schopnou a milou bankerku, ktera mi ovsem utekla do pruhonic
    dohodly jsme se, ze kdyz se mi budou libit podminky pujcky, udela mi ji ona a prejdu s uctem do pruhonic
    nabidli fajn pujcku, takze jsme mely podepsat zadost o pujcku, navrhla nekde vecer v centru na kave, abych nemusela az do pruhonic, ale rekla jsem, ze prijedu
    kdyz jsem tam dnes rano prijela, prisel reditel pobocky, predstavil se a povidal si se mnou, zatimco delala ona papiry, dostala jsem kafe, vodu..
    neskutecne prijemnej zazitek, takhle si predstavuji peci o zakazniky :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PATRIKCHRZ: a když mám SSN coby dříveji tam dočasně pracující neobčan?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    GIOMIKY: Na dálku ti žádná US banka účet bez čísla sociálního pojištění nezaloží, je to kvůli tzv. antiteroristickým zákonům. Takže jedině nějaké berličky a obezličky, otázkou je, jak jsou funkční
    ADAM
    ADAM --- ---
    payoneer ovšem není US učet na tvé jméno.

umožňuje ti příjmat platby, dostaneš nějaké číslo účtu. ale nebude to US účet na tvé jméno a peníze ti tam nemůže poslat kdokoliv.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    ADAM: Super, dik za referenci. Staci mi libovolny us ucet na my jmeno - takze jsem rad, ze jsem sehnal. Googlil sem teda ruzny varianty asi tri hodiny, ale tohle se zda nejlepsi.
    ADAM
    ADAM --- ---
    tak payoneer není uplně plnohodnotný USA účet. ale základní potřeby se s ním dají splnit.

používám jej a můžu doporučit (=nejsou to podvodníci, peníze chodí).
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    ADAM
    ADAM --- ---
    víme, že jde.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Nevite, jestli jde zalozit bankovni ucet v U.S.A.?
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: Já měl úžasnou zkušenost s ČS při změně adresy. Ačkoli jsem svoji adresu zadal jednou při vytvoření sporožira, tak oni sami ji použili na celou řadu různých dodatkových produktů, které jsem nevnímal jako samostatné. Po nahlášení změny mi pak ještě asi rok chodili dopisy na starou, protože v každém produktu měli tu adresu nakopírovanou (-; Až někdy 2010 zavedlo centrální registr klientů a adresu mají jednu.
    VANEK
    VANEK --- ---
    CMLKA: Pokud máš čas, můžeš zkusit
    Průvodce podáním návrhu | Kancelář finančního arbitra
    http://www.finarbitr.cz/cs/reseni-sporu/pruvodce-podanim-navrhu.html
    Bankyu to natolik zaměstná a vyprudí, že (u takto bagatelních případů) často navrhnou vrácení poplatků výměnou za to, že člověk žádost stáhne. (Ale jmenovitě s molochem ČS zkušenosti nemám.)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Tak koho by zajimal update tohoto CMLKA: tak stalo se to, ze jsem mela kreditku - jako asi jo, asi jsem ji kdysi mela, byla pry zadarmo ke studentskemu uctu, vydali mi ji v roce 2006 a asi jsem to i podepsala, to je jasny. Kdyz jsem v roce 2012 se rozhodla ucet u CS zrusit, tak jsem evidentne zrusila jen ucet a ne kreditku - ani me nenapadlo, ze to musim rusit zvlast a ze to musim explicitne rict tomu za prepazkou, ze chci i tohle (jasny, moje chyba), vubec me to proste nenapadlo, byla jsem rada, ze jdu pryc...no a kreditky jsou ted zpoplatneny, takze me to stalo 150,- Kc a 30 minut na pobocce to zruseni, atd. Dluzno rict, ze pani tady v Karline byla super prijemna a vsechno bylo v pohode, ani me nepremlouvala nic...nicmene pry se to ted lidem stava - kokoti fakt, nez se tam clovek dostane to zrusit, tak jim par tech poplatku za vedeni vysazi...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PIERDUS: "pravý" podnikatelský účet má tu výhodu, že nejsou daněny úroky (daní se spolu se ziskem), ovšem vzhledem k (nulovým) úrokovým sazbám to postrádá na významu, takže úplně klidně můžeš již jednou zdaněné úroky přiznat v daňovém přiznání a zdanit znovu, stejně půjde o haléře.

Jak jsem psal, já bych doporučil podnikatelský účet u FIO (zejména díky tomu, že FIO zveřejnilo API k internetovému bankovnictví, což umožňuje snazší napojení na různé účetní systémy), ale jestli chceš Air Bank, proč ne.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MRTVY_KENNY: mBank to asi nemá, ale kdysi s tím "operovala" ČSOB a snad i Komerčka. Ale jestli to někdy opravdu uplatnili, nevím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam