Hledám doplněk k AirBank a jejímu spořícímu účtu - dostali jsme grant a potřebuju mít peníze přístupný v průběhu roku, ale nechci je míchat se svýma vlastníma penězma na spořáku (zcela ideální by bylo, kdyby uměli i nějak obálkovat jako AirBank). Běžný účet jsem asi schopna využít jako nějaký záložní účet při cestě do ciziny apod. (stejně mají stejný kurz), pokud to bude nutné.
Mám účty u mBank (mKonto, mMax, mMax plus), ale leta je už nevyužívám kvůli blbému úroku a iritujícímu bankovnictví a mám v plánu je jít zrušit během února. Pak mám spořící účet u ING, ale má nízký úrok a trochu komplikované posílání peněz na jiné účty. Takže jsem nakonec vybrala Equa bank, co si o tom myslíte, nebo vás napadá něco jiného?
Pokud to dobře chápu, tak běžný účet je teď Equa od 1. 2. zcela zdarma (včetně výběrů apod.), ale nemají hotovstní pokladny a platby chodí D+1. Jejich spořící účet HIT je podmíněn třemi platbami anebo přijetím 10 000 Kč na osobní účet za měsíc - mohou to být i peníze z mého vlastního účtu u jiné banky?