ANGIOLETTO: Účet zdarma včetně pohybů má:
bez podmínek: FIO, AIR, EQUA, Zuno
s podmínkami (obrau): Sberbank, Poštovní spořitelna, GE a asi bych sem zařadil i mBank, ta má sice účet zdarma, ale pro bezplatné vedení karty je třeba splnit podmínky, jinak stojí 29 Kč za měsíc
Já mám jako hlavní účet FIO a to od roku 2006. Oceňuji hlavně "poplatkovou stabilitu", žádné ",každý rok jiné poplatky". Vedení zdarma, tuzemské převody zdarma, převody z a na Slovensko zdarma, SEPA platby za 20 Kč, vklady a výběry na přepážce zdarma, karta zdarma. A 10 výběrů z vlastních bankomatů za měsíc zdarma.
Při splnění podmínek jsou i výběry z cizích (na území ČR) bankomatů zdarma - za každé 4000 Kč utracené kartou je jeden výběr z cizího. Zvláštností je, že tyto výběry je možné spořit a použít v jiných měsících, než ve kterých byla splněna podmínka. Takže když v září zaplatíš kartou 8 tisíc, můžeš si dvakrát vybrat klidně v červnu. Výběry mají neomezenou platnost a mohou se spořit do počtu 5 kusů.
Pro cestování mám Sberbank, kde sice musím splnit obrat 25 000 Kč na účtu (dělám systémem nalej-vylej), ale zase mám výběry ze všech bankomatů (včetně zahraničí) zdarma a co jsem se teď koukal (byl jsem SAE, Omán, Čína), tak kurzová marže nevychází špatně, je lepší než Equa (která má navíc výběry za 9 Kč) a rozhodně lepší než mBank (která má teoreticky výběry zdarma, ale má to asi tak 10 krát započteno v kurzu)