• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ADAMM: Já pro změnu neznám nikoho, kdo by platil jeden jediný rohlík kartou třikrát za sebou jen proto, aby splnil požadavky pro 3 platební transakce. Po pravdě, sám bych si při podobně činnosti připadal jako debil. Svým způsobem je to (asi) obdivuhodné - nicméně já bych na tohle žaludek neměl.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADAMM:
    VANEK: Tak já to sice nedělám, ale ten škodolibej pocit vítězství, když pokladní řekne "stodvacetpět", já řeknu "kartou, prosím" a na displeji terminálu naskočí "124,75 Kč", ten tam je. ;-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Já bych to dělal, kdybych měl kartu ;-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: tak Patriku, ty jsi legenda - osobně fakt neznám nikoho jiného, kdo by se při placení rozhodoval jestli karta nebo cash, aby ušetřil to zaokrouhlení na korunu nahorů nebo dolů ;)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELDE: Ne, to mi přišla nějaká obecná nabídka, slečna na infolince nevěděla, a prý si mám počkat, až mi přijde individualizovaná nabídka. Hm.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    LINKOS: S tím rozdílem, že většina koníčků peníze stojí. Tento vydělává a poslední dobou ne zrovna málo.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    PATRIKCHRZ: jo,ted uz to chapu,kazdy mame nejaky konicek :-)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    LINKOS: účtů mám víc, jen bank mám 14, ale u některých mám třeba dva i tři účty :D.
    A si piš, že poplatky řeším, si zadej do Google největší kolenovrt a kdo ti vyjede? Já mám hned na prvním místě vlákno Asketický život, které jsem založil na Finexpetu :D.
    A občas i reklamuji nějaký ten neprávem naúčtovaný poplatek, tohle si hlídám. Prostě používám účty tak, abych nic neplatil a ještě pokud možno něco čerpal.

Já začínal bez účtu, dokonce jsem si nechával výplatu posílat na vkladní knížku (ještě u tehdejší Agrobanky, později GE), protože bezplatné účty tehdy nebyly. Když nepočítám "prémiové spoření mladých" co mi založili rodiče, tak k ČS jsem šel jako k jedné z posledních bank, když od nich začali klienti odcházet a oni konečně zavedli rozumné podmínky.

Banka není přítel, v nejlepším případě partner, někdy soupeř. A já se snažím vždy vyhrát. Zatím se daří.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELLAS: Já myslel, že ta nabídka přišla spolu s informací o zrušení. A s tím, že vše zařídí za klienta.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    PATRIKCHRZ: tak pokud mas co mit na ctrnacti uctech,te
    tak bych asi poplatky ani neresil:-).
    Ale priznam se ze jsem proti Ceske sporitelne dost zaujaty,byl to muj ucet ktery jsem mel jeste v dobe kdy jsem si ho sam ani nemohl zalozit a pak jsem u nich byl ze setrvacnosti. Hlavne me rozcilovalo,ze neustale rozsirovali poplatky,nakonec se objevovali na vypisu i takove absurdity jako poplatek za prichozi platbu.
    Nedlouho pred odchodem od nich jsem si u nich udelal cestovni pojisteni za 100 na mesic akorat mi jaksi zatajili,ze se da zrusit az po roce.
    No a znamymu od nich zmizelo 30k coz je dost nemile,zvlast kdyz jsi 4k kilometru od domova... Nedostal zpet ani korunu.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELDE: Oni zruší účty u Zuna a máš si převést peníze jinam. A pak ti možná nabídnou nějaký prý výhodný účet u Raiffky.
    NELDE
    NELDE --- ---
    WERT: Ale reklamu mají hezkou (-;
    Jinak to s tím přesunutím klientů Zuno pod křídla RB jsem čekal.
    WERT
    WERT --- ---
    NELLAS: ...pul roku jsem jim rikal at neco udelaj ze jinak od nich odejdu :)
    protoze jen na poplatcich me stal ucet u RB asi 12 rocne... po trech mesicich, kdy se spravovani myho uctu stalo rajskym snem u FIO mi zavolali. Jestli bych nechtel prejit k nim zpatky, ze by me nabidli ucet zdarma.

Mozna se opravdu nechavaji inspirovat, bohuzel jim to trva 15 let... a dle me tato banka inspirovana kradenym zidovskym zlatem je opravdu nejhorsi banka sveta. :D
    (dostal jsem se k nim jen coby pozustatek ebanky se kterou jsem nemel problemy nikdy)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELLAS: to víš banka inspirovaná klienty :D Když jsem reklamoval to moje neuhrazené inkaso (neuhrazené jejich chybou), tak jsem jim říkal, že neplatičema by se inspirovat nemuseli.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    HARALD: Zrovna o Raiffce se říkají obecně ne zcela pěkné věci.
    HARALD
    HARALD --- ---
    NELLAS: Je to takových 5 let, ale třeba tentokrát ten trik nezopakujou.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    HARALD: Pfff, jo, přesně toho jsem se bála. Děkuju za varování. V tom případě na ně zvysoka prdím.
    HARALD
    HARALD --- ---
    NELLAS: Mě nasadili po roce na konto Zdarma poplatky. Konkrétně vedení účtu 400 Kč měsíčně, transakce 8 kč, apod. Potom jsem odešel. Konto se pořád jmenovalo Zdarma.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CMLKA: musí tam být obrat 50 tisíc měsíčně. Takže si to pošleš z úctu u jiné banky a zase zpět. Vztahuje se to i na vklady hotovosti.
    Však se nemusíš vracet, můžeš využívat těch účtů víc :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    PATRIKCHRZ: to zni dobre a rikas daji se ty penize i preposlat a poslat znova, aby clovek dosahl limitu jo? Ale zase zpatky k CS uz fakt asi nejdu, to uz asu neprekousnu....
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DYNK: ty 4 vstupy jsou míněny za kalendářní rok
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DYNK: Na Priority Pass máš 4 vstupy a je jen na tobě, jak je využiješ. Jestli půjdeš 4 krát ty, nebo 2 krát s manželkou nebo 1 se třemi milenkami :).

V Praze do salonku MasterCard je s kartou MC úrovně World Elite vstup až se 4 členným doprovodem, ve Vídni myslím také. Do salonku Erste v Praze je vstup bez doprovodu.
    DYNK
    DYNK --- ---
    PATRIKCHRZ: jak to je se vstupem do salonku s doprovodem? Muzou tam jen drzitele karty, nebo i nejaky pocet lidi s drzitelem? Mam taky k nejaky karte salonek, ale nidky jsem ho nevyuzil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam