• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    LOPIN: tak je fakt, ze oni porad ten svuj obnos v eurech dostanou, na tom se nic nemeni, meni se ta cena pro zakaznika...
    NELDE
    NELDE --- ---
    LOPIN: Kdo ji vystornoval? Hotel nebo banka? Já na to přišel až skoro po týdnu.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    NELDE: ja jsem takhle platil v hotelu za mesic a rozdil mi udelal x tisic, prisel jsem an to druhej den a platbu vystornovali a nechali me to zaplatit znova v eurech
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    OMNISLASH: a jeste navazujici - netusite, kde nejlepe vymenit korunky na zhruba 100 euro? a tedy idealne v ostrave :) vim jen o cashpointu, ale nevim, jak moc je to vyhodne / nevyhodne
    NELDE
    NELDE --- ---
    ENDER: mBank.
    Už jsem napsal do hotelu - čekám odpověď. De facto to byla chyba recepce.
    ENDER
    ENDER --- ---
    NELDE: to jo, ale dokonceni predautorizace je dalsi transakce. blokace neni financni transakce. navic nerozporujes platbu jako takovou, ale kurs..
    zkusim se ti zeptat behem dneska jaky mas moznosti, jakou mas banku?
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Mám kreditku od mBank. Poplatky žádné (s výjimkou poplatku za 100% stržení - mám nastaveno 99%, kdybych náhodoou zapomněl). Jednou za měsíc mi mobil připomene uhradit (nemívám tolik peněz na bězném na stržení, tak ho stejně musím dotovat - při té příležitosti to zaplatím).
    Ale nevýhoda je v kurzech - tedy vhodné jen pro ČR.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    chystame se na pet dnu do amsterdamu (a okoli) a radi bychom vedeli, jaka je nejlepsi platebni volba z toho, co mame k dispozici, jednak pro platby kartou a druhak pro pripadny nevyhnutelny vyber z tamniho bankomatu. mame k dispozici visu od sporky, mastercard od airbanky, mastercard od fia a maestro od fia
    VANEK
    VANEK --- ---
    Mimochodem, jaká je jiná nejlepší kreditka, když mi až tak nezáleží na odměnách, ale nechci platit poplatky za vedení (a pokud možná se nenamáhat s rušením po roce)?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ENDER: Papír říká, že ano - jenže já autorizoval blokaci (a ta byla v librách).
    ENDER
    ENDER --- ---
    NELDE: to je dcc, urcite zkus reklamaci, navic jsi transakci neautorizoval pinem
    NELDE
    NELDE --- ---
    Pro zajímavost - kurz Equa byl 32,67
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak jsem zase tratil na tom debilním převádění do CZK.
    V hotelu jsem dal kartu při příjezdu a zadal GBP.
    Při odjezdu - platba stejnou kartou, PIN není potřeba a chlápek to zadal v CZK!
    Rozdíl - kurz mBank (sám o sobě špatný) na jiné platbě 33,08, kurz banky při platbě v CZK 33,58!
    Jdu to reklamovat, ale asi mám smůlu - na výpisu, který mi dali v hotelu stojí, že jsem měl na výběr a akceptoval ten debilní kurz. Jenže já ho neakceptoval - to tak udělal recepční. Jestli záměrně nebo blbostí nevím.
    Dokonce tam je napsáno, že to je kurz US Bancorp wholesale rate + 2,5%
    DYNK
    DYNK --- ---
    CMLKA: Neni. Bonusy normalne pripises na kreditni ucet jako splatku, pripadne pouzijes jinak dle nabidky.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ADAMM: a neni to tak, ze ty bonusy ale muzes cerpat zase jen u CZC nebo Mall? Ja mam Billa kartu a tam se bonus odecte (pricte teda k te karetni bilanci) az pri dalsi platbe zase v Bille....
    NELDE
    NELDE --- ---
    Kreditku jsem před hypotékou (kdysi před lety) zrušil a po získání zase založil. Nebyl to problém, jen mám trochu nižší limit.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    OMNISLASH: mám tu life verzi, z dob kdy ještě byla a jsem tam přes 20K čistého v plusu - od dubna dávají ten bonus dolu, tak to nejspíše zruším, páč to nebude mít dostatečný BC...
    FLAD
    FLAD --- ---
    ZBYNEK: Kreditky vidí v úvěrových registrech všechny banky a skóre v registru se ti počítá ze všech produktů, AFAIK.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    OMNISLASH: Přesně jak píše Bunda, záleží jaká bude splátka hypo a jaký je limit na kreditce. Pokud ale kreditku zrušíš před žádostí o hypo, tak ti to nijak neuškodí.

FLAD: To snad ale jen v případě, že bys tu hypo bral od stejné banky která spravuje tu kreditku
    DYNK
    DYNK --- ---
    CAMELLA: Fixace mi konci az 04/2018, ale chci si sjednat novy podminky uz v prvni polovine letoska. Prave z duvodu, ktery pises.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    uškodit by ti to mohlo jenom v případě, že bys měl třeba podmínku lepší sazby kreditku...ale to by ti rekli a kdyžtak by sis ji holt znovu založil. A s refinem spěchej, sazby se docela hýbou nahoru.
    DYNK:
    DYNK
    DYNK --- ---
    CAMELLA: ok, dik!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam