• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    EDERA: Muzu vedet proc ti vadi mit penize v bance, od ktere mas kreditku? Jakoze kdyz zapomenes na splatku tak ti bloknou ucet?
    EDERA
    EDERA --- ---
    MORVAGOR: Zaklákala jsem teď účet v Airbank - umí to až 10 běžných účtů plus spořáky v CZK, EUR a USD. Zatím dobrý. I k tomu vystavili jednu kartu pro mě a druhou pro partnera. Na konec teda tenhle účet obsadil on, nechci naše peníze míchat, tak asi budu muset otevřít něco dalšího - Fio nebo možná i tu Raifku. Chtěj 15000 Kč příchozích a aspoň tři debetní platby. Takže otáčet? Dorazí patnáct z účtu jinde a odejde 3×5 zpátky? Akorát mám od Raifky kreditku a tohle uspořádání by porušilo mou zásadu nemít peníze v bance, od které mám kreditku, ale třeba to s tou paranoiou přeháním.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MORVAGOR: třeba Creditas 5x výběr a spořáky..
    NELDE
    NELDE --- ---
    MORVAGOR: Equa má kategorie (na odchozí platby a podle pravidel pro příchozí).
    mBank má v tom novém IB také možnost kategorizací.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MORVAGOR: Suplicky ma na sporaku Air Bank, výpisy si jednoduše nastavis
    MORVAGOR
    MORVAGOR --- ---
    Musim prejit od ZUNO nekam jinam. Tak by me zajimalo:
    Existuje nejaky ucet, ktery by umoznoval mit nadefinovano vic poductu (nejaky sporaky treba, jako to melo ZUNO), mezi kterymi bych mohl presouvat penize?
    ZUNO to tak melo a pripadlo mi to super jako "suplicky" na penize s ruznym ucelem.
    Maji nejake banky automaticke mesicni vypisy e-mailem? Tohle ZUNO taky melo a jako fajn vec...
    Diky.

Zatim nejvic premyslim o Equa bank, kvuli tem vyberum z bankomatu zdarma v CR. Ale klidne bych si zridil dalsi ucet na skladovani penez v poductech :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: od vydání toho článku AirBank 2 krát zvyšovala spread (tedy rozdíl mezi nákupním a prodejním kurzem), podruhé opravdu výrazně.
    Co se týče poplatků, tak jak kdy. Třeba s mBank nevyjde výběr výhodně nikdy, přestože výběry nad ekvivalent 2500 Kč jsou bez poplatku. Proti tomu i výběr za poplatek 100 Kč může být výhodnější.

Aktuálně má výhodný kurz Cetelem (jako jedna z výhod lze nastavit výběr bez poplatků) a pak nová banka Creditas (tady je poplatek za výběr sice 30 Kč, ale kurzy jsou pravdu dobré - zrovna jsem testoval výběr Unicredit (bez poplatku) 1000 EGP a 3000 EGP přes Creditas a ta vyšla levněji i přes ten 30 Kč poplatek a to Unicredit co se kurzů týče, nevychází vůbec špatně.
    NELDE
    NELDE --- ---
    OMNISLASH: Osobně bych se ptal, kam chodí pumpaři měnit. Jestli máš nějakého známého...

Ad výběry - pokud vybíráš málo, tak se koukej spíše na poplatky za výběr. Může to být docela pálka - 100,- + x%. Kurz řeš až na druhém místě. Podle tohoto staršího článku http://www.mesec.cz/clanky/kurzy-platebnich-karet-2016-vybery-z-bankomatu-test/ je asi nejlepší ta Airbank
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    OMNISLASH: v Praze bych měl pár tipů, s kurzy na webu nejlepší asi alfaprague.cz, jinak prahaexchange.cz v Jindřišské
    OMNISLASH: U Spořky záleží na tom, co máš za tarif na účtu. Třeba u Erste Premier jsou výběry v zahraniční zdarma i když kurz není žádná sláva (počítá se valutový), u ostatních účtů mívá Spořka zvýhodněné poplatky za výběr z bank ve skupině Erste. Co se plateb týče, tak žádná z bank není výhra. Airbank nedávno 2 krát za sebou zvyšovala spread, tak snad FIO, ale ani tam to není žádná hitparáda
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak se hotelový manažer ozval, že to udělají, ale že: "Please understand during this process there will be a currency difference and it will take additional 3-5 working days for the transaction to appear on your bank statement. Having said that you may end up paying more in your local currency , as the payment will be done up to date currency rate."
    Pochybuji, že by se to za pár dní posunulo o 2,5% (-;
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    LOPIN: tak je fakt, ze oni porad ten svuj obnos v eurech dostanou, na tom se nic nemeni, meni se ta cena pro zakaznika...
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    NELDE: hotel
    NELDE
    NELDE --- ---
    LOPIN: Kdo ji vystornoval? Hotel nebo banka? Já na to přišel až skoro po týdnu.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    NELDE: ja jsem takhle platil v hotelu za mesic a rozdil mi udelal x tisic, prisel jsem an to druhej den a platbu vystornovali a nechali me to zaplatit znova v eurech
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    OMNISLASH: a jeste navazujici - netusite, kde nejlepe vymenit korunky na zhruba 100 euro? a tedy idealne v ostrave :) vim jen o cashpointu, ale nevim, jak moc je to vyhodne / nevyhodne
    NELDE
    NELDE --- ---
    ENDER: mBank.
    Už jsem napsal do hotelu - čekám odpověď. De facto to byla chyba recepce.
    ENDER
    ENDER --- ---
    NELDE: to jo, ale dokonceni predautorizace je dalsi transakce. blokace neni financni transakce. navic nerozporujes platbu jako takovou, ale kurs..
    zkusim se ti zeptat behem dneska jaky mas moznosti, jakou mas banku?
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Mám kreditku od mBank. Poplatky žádné (s výjimkou poplatku za 100% stržení - mám nastaveno 99%, kdybych náhodoou zapomněl). Jednou za měsíc mi mobil připomene uhradit (nemívám tolik peněz na bězném na stržení, tak ho stejně musím dotovat - při té příležitosti to zaplatím).
    Ale nevýhoda je v kurzech - tedy vhodné jen pro ČR.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    chystame se na pet dnu do amsterdamu (a okoli) a radi bychom vedeli, jaka je nejlepsi platebni volba z toho, co mame k dispozici, jednak pro platby kartou a druhak pro pripadny nevyhnutelny vyber z tamniho bankomatu. mame k dispozici visu od sporky, mastercard od airbanky, mastercard od fia a maestro od fia
    VANEK
    VANEK --- ---
    Mimochodem, jaká je jiná nejlepší kreditka, když mi až tak nezáleží na odměnách, ale nechci platit poplatky za vedení (a pokud možná se nenamáhat s rušením po roce)?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ENDER: Papír říká, že ano - jenže já autorizoval blokaci (a ta byla v librách).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam