• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    HARALD
    HARALD --- ---
    CANIDAE: Ty jsi měl úvěr jen předběžně schválený (předschválený) s tím, že jej dostaneš, pokud doložíš dokumenty.

Banka se žádného podvodu nedopustila.

Kdybys jí dal falešné podklady, dopustíš se úvěrového podvodu.

Nic dalšího už nemá smysl rozebírat.
    DYNK
    DYNK --- ---
    CANIDAE: Predschvalena neni schvalena. A argumantace typu "to on si zacal" patri na piskoviste.

Myslim, ze k tematu bylo uz vsechno receno, vcetne doporuceni co delat.
    CANIDAE
    CANIDAE --- ---
    KOC256: S podváděním začala banka, když mi řekla že mám schválenou půjčku aby mě nalákali a přitom nic schváleného nemám. Navíc nikoho neokrádám. Já jsem obyčejný řemeslník co se poctivě živí rukama, oni vydělávají 2 miliardy ročně na tam že z takových jako jsem já tahají úroky...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CANIDAE: A vyzkoušel jsi vůbec o tu půjčku požádat? Někdy banky půjčí i podle obratu a ne podle zisku, zkrátka s daněním paušálem se počítá jen ne všude.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CANIDAE: Nejprve chces podvadet a kdyz te odradime, tak si chces stezovat. Nepatris nahodou k facebookove generaci?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CANIDAE: Nejspíše nikde, v materiálech k tomu bývá doložka "toto není úvěrový návrh dle zákona" - záleží jak to podali, jestli ti ji ve finále nedají (to doteď nevíš),...
    CANIDAE
    CANIDAE --- ---
    Ok, díky za rady.

Kde můžu nahlásit banku za lživou reklamu? Začalo to totiž tak že mi sami zavolali "Máte u nás předschválenou půjčku stotisíc!" a teď abych lítal po všech čertech a ani nevěděl jestli to má vůbec smysl...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CANIDAE: špatně chápeš pojem škoda. Škoda by vznikla tak, že bys podvodně vylákal z banky 100k, které by ti normálně nepůjčila. A ano, na fú budeš muset, někdy musíš donést i potvrzení o bezdlužnosti, záleží...
    CANIDAE
    CANIDAE --- ---
    CAMELLA: Ale škoda by byla nulová, resp. by vznikla mně, protože z půjčky jsou úroky:)

To budu muset na finančák kvůli pitomému razítku? To je ale buzerace...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CANIDAE: to je jedno, jestli to chceš či nechceš vracet, každopádně je to úvěrový podvod, 2- 10 let vězení natvrdo, dle výše škody. A samozřejmě DAP musí být originál, s potvrzením FÚ a mohou si to i ověřit.
    DYNK
    DYNK --- ---
    CANIDAE: Nezalezi jestli chces neco ukrast, nebo ne. Uverovy podvod je uz to, ze predlozis nepravdivy udaje pri zadosti. Proste jdi do banky, ktera umi pracovat s zivnostnikama. Zacni v Equa.

Btw. pokud bude banka chtit DP, tak ho bude chtit imho overeny z financaku.
    CANIDAE
    CANIDAE --- ---
    DYNK: nojo, ale já nechci nic ukrást, já jim to vrátím i úrokama:)
    Banka si to kontroluje na FÚ?
    DYNK
    DYNK --- ---
    CANIDAE: Ten napad se jmenuje uverovy podvod:)
    CANIDAE
    CANIDAE --- ---
    Jak moc blbý nápad je přinést k žádosti o půjčku (na 100k) vytištěné daňové přiznání které je jiné než jsem podal? :) Mám 80% paušál, takže podle daněných příjmů by mi nepůjčili ani na suchý rohlík...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Moji tetě teda taky kdysi (tak 10 let urcite) někdo vybral konto- vybery s pinem,asi ji ho někdo zkoporival a presne,mela důkazy, ze byla sto kilometru jinde, no ale CS nevratila ani hovno...ale je to fakt davno
    VANEK
    VANEK --- ---
    PATRIKCHRZ: "Návrh na zahájení řízení lze podat písemně poštou opatřený vlastnoručním podpisem, v elektronické podobě (e-mailem opatřeným zaručeným elektronickým podpisem nebo prostřednictvím datové schránky), osobně, resp. ústně do protokolu v sídle Kanceláře finančního arbitra."
    Takže když máš tramvajenku (a čas), můžeš ušetřit ;-)
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    PATRIKCHRZ: Už jsme trošku někde jinde, ale odpovědět se dá i na nepodepsaný dotaz ne? :))
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SAYUZ: platné je to jedině podepsané elektronickým podpisem nebo datovou schránkou. Jinak vytisknout a podepsat
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    PATRIKCHRZ: Poslal jsem to emailem, tam se známky lepit nemusí, tak uvidíme :)

GHOSTSTALKER: Dle tohoto se mě asi týká těch 150 EUR jak jsem psal :(
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    ENDER: Ono je neco jineho pouziti slova "autorizuje" u kartaru - tam plati, ze PINem se autorizuje. Ale z pohledu zakona o platebnim styku je autorizovana transakce ta, ke ktere dal platce souhlas (kdyztak me nekdo opravte, pokud si to pamatuju blbe)
    ENDER
    ENDER --- ---
    GHOSTSTALKER: aha, ja zil v tom, ze transakce se pinem autorizuje..
    ad skimming: tam banky vetsinou vedi, ze se skimmovalo a tam se vraci vse.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ENDER: To je snad normalni, ze pokud neco tvrdis ("Pokud byla transakce autorizovana pinem, ma smulu..."), umis pravdivost tvrzeni i dolozit. Konkretne mi rekni, z jakeho pravniho predpisu vyplyva pravo poskytovatele platebnich sluzeb odmitnout reklamaci neautorizovane transakce, pri ktere byl pouzit PIN.

Abych tu z tebe jen nedelal blbce, tak sam prispeji:

§ 116
    (1) Plátce nese ztrátu z neautorizovaných platebních transakcí
    a) do částky odpovídající 150 eurům, pokud tato ztráta byla způsobena
    1. použitím ztraceného nebo odcizeného platebního prostředku, nebo
    2. zneužitím platebního prostředku v případě, že plátce nezajistil ochranu jeho personalizovaných bezpečnostních prvků,
    b) v plném rozsahu, pokud tuto ztrátu způsobil svým podvodným jednáním nebo tím, že úmyslně nebo z hrubé nedbalosti porušil některou ze svých povinností stanovených v § 101.
    (2) Odstavec 1 se nepoužije, pokud plátce nejednal podvodně a
    a) ztráta vznikla po té, co plátce oznámil ztrátu, odcizení nebo zneužití platebního prostředku, nebo
    b) poskytovatel nezajistil, aby uživateli byly k dispozici vhodné prostředky umožňující kdykoliv oznámit ztrátu, odcizení, zneužití nebo neautorizované použití platebního prostředku.
    (3) Plátce nese ztrátu z neautorizované platební transakce s elektronickými penězi, jejichž povaha poskytovateli neumožňuje zabránit jejich jakémukoli užití.

Primo PINu se tyka odst. 1 pism. a) bod 2., ktery zakotvuje omezenou odpovednost do 150 eur v pripade zanedbani ochrany (pricemz ne kazde neopravnene pouziti PINu = zanedbani ochrany ze strany place). A pak samozrejme plati neomezena odpovednost dle odst. 1 pism. b) v pripade (mimo jine) hrube nedbalosti.

Jestli nekde jinde ctes, ze pri kazdem pouziti PINu nese ztratu platce, tak prosim o odkazani.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam