• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    SAYUZ: Nejsem si jistý, že to je za "hubičku". Ve spořitelně to bývalo 5+2 za každý trvalý příkaz a příchozí platbu. K tomu ještě výběry. Při tom tu banku to nestojí skoro nic navíc - jsou to pevné náklady bez ohledu na to, kolikrát to kdo použije. Je to na úrovni ceny za SMS do vlastní sítě u operátora.
    Osobně bych do účtu, který nemá zdarma všechny příchozí a odchozí elektronické transakce nešel.
    GOR
    GOR --- ---
    SAYUZ: Nechces nam sem dat odkaz na sbirku rozhodnuti finarbitra? Nebo to tam jeste nevisi?
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    PATRIKCHRZ: Ano platím odeslané platby, ale to je za ten servis co mi banka poskytuje "za hubičku", kdybych chtěl zaplatím si 39 Kč za účet plus... ale stejně to asi nevyužiju. Jinak samozřejmě pokud splníš nějaké podmínky máš výhody a naštěstí některé podmínky splňuji aniž bych chtěl...
    Z neveřejné nabídky jsem dostal např. účet zdarma v době kdy se ještě hradil.

K TOMU PŘÍPADU JSEM PSAL ZDE: SAYUZ Pak mám ještě 16 stránkovou odpověď od fin. arbitra...
    NELDE
    NELDE --- ---
    SAYUZ: Bacha na jednu věc - účet "zdarma" u některých bank znamená bez měsíčního poplatku, nikoli bez dalších.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SAYUZ: Finanční arbitr většinou postupuje hodně proklientsky, pokud uznal spoluúčast 150 EUR, tak asi byla oprávněná. Ono dost záleží na tom, jak to při reklamaci popíšeš - musel dojít k tomu, že jsi jednal nedbale. Co se stalo? Ztratil jsi kartu?

Co se týče bezplatného účtu u KB, tak mají několik různých variant. Jedna z nich je "základní účet zdarma a platí se za každý prd - karta, platby, pohyby", pak je naopak opačná strana spektra - Top účet, který je zdarma při splnění obratu (150 000 Kč měsíčně) a vše podstatné je už obsaženo v paušálu (při nesplnění obratu 499 Kč tuším, ale já obrat plním, tak nic neplatím), tedy karta, pohyby, vklady a výběry z bankomatu v tuzemsku i v zahraničí, cestovní pojištění (u nově vydaných karet už prý cestovní pojištění nebude).

Pak jsou neveřejné nabídky, vím o jedné firmě, která pohrozila odchodem z KB do FIO a dostali u KB stejné služby, jako má FIO zdarma také zdarma.
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    Řeší se tu poslední dobou účty "normálních" bank zdarma - já mám třeba KB (z několika důvodů) a před nedávnem mě příjemně překvapili, že nabízejí účet zdarma... Rád si poslechnu u negativa!?

Jinak jsem tu taky řešil reklamaci plateb z odcizené karty u FIO (u KB bylo vráceno bez větších problémů - byly mi odcizeny dvě karty) a vyjádření po půlroce řešení finančního arbitra bylo, že se zamítá. Tedy FIO není povino mi cokoliv vracet a jejich "spoluúčast" ve výši 150 EUR byla oprávněná.
    Děkuji a za mě je to poslední krok před odchodem od FIO po dlouhé době zpět do KB i s podnikatelským účtem, který by měl být také zdarma a budu ho snad spravovat z jednoho bankovnictví.
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    ZBYNEK: Tak nevim, co delam spatne, ale Senovazne nam., V Celnici i v Jecny hruza.. Ale dam tomu jeste sanci, dnes zkusim Petriny :)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    K4N3C: Tyhle věci mi nabízeli v RB, ale nakonej jsem u nich firemní účet zrušil kvůli poplatkům... V RB není problém se s bankéřem domluvit na přesnou hodinu a pak s ním na místě probrat vše potřebné.

Jinak ale u FIO se mi nikdy nestalo, že bych čekal déle než 10 min.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    K4N3C: Pokud to nemusí být zdarma, tak to potom jo. Kterákoliv -ční banka ti ráda vyhoví. Jen co si pamatuji z minulé práce - náklady byly ročně několik tisíc korun a to jsme neměli moc pohybů - byli jsme velkoobchod, který měl sice obraty v milionech, ale počet plateb velký nebyl (malé množství velkých zákazníků, kteří si něco objednávali jednou za měsíc až několik měsíců).

...a že bychom za to dostávali nějaké extra služby mi nepřišlo. Na všechno jsme se museli objednávat k "osobnímu bankéři".

Dobrá zpráva ale je, že se s bankami dá vyjednávat, třeba u KB není problém si vyjednat "vše zdarma"

Co se týče front na FIO, tak já zatím zažil většinou jen na pokladnu, na přepážky fronty nebývaly (vyzkoušena v Praze Moskevská a pak Senovážné náměstí - to bylo trochu horší).
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    PATRIKCHRZ: Jde o sro, zdarma to byt ani nemusi, kdyz to bude odpovidat ty kvalite sluzeb. Ted naposledy chci treba vydat dalsi karty (MC Business) opet na moje jmeno - internetbanking nabizi ale pouze vydani dalsi karty na jinou osobu. Ostatni pozadavky na pobocce. Odppvedi z Fio servisu tak na tyden + na jednu odpoved a treba pozadavek na zmenu domaci pobocky cekam uz od zari. Byl jsem na 3 ruznych pobockach v ruznou dobu, pekelny fronty a po 50 minutach cekani odchod, protoze byli odbaveni 2 a predemnou dalsich 5.. Nemam na to cas :-)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    K4N3C: pokud to chceš zadarmo, tak to budeš hledat hodně těžko. Je to na firmu (sro, as,...) nebo živnostníka (tedy osobu)?

Fio má třeba tu výhodu, že zde má účet řada devizovek (Akcenta, Easychange, Fortissimo a asi i další), takže můžeš devizy levněji nakupovat i prodávat a převod v rámci banky je zdarma. K tomu SEPA za dvacku a relativně levné i ostatní zahraniční platby, to ti nikdo jinde nenabídne.

S čím pořád na FIO voláš? Já mám účty u 14 bank, ale nějak mě nenapadá, proč by tam měl volat.

LELI: přesně tak, jednoduché, rychlé, přehledné, fungující na čemkoliv (jakýkoliv OS, jakýkoliv HW)
    LELI
    LELI --- ---
    LELI: nicmene FIO ma asi nejlepsi IB ze vsech bank co tu jsou, proti tomu bude vsecko trochu zklamani
    LELI
    LELI --- ---
    K4N3C: CSOB
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    Ahoj, mam podnikatelsky ucet u Fio, ale vzhledem k tomu, ze se k na zadnou pobocku neda temer nikdy dovolat, fronty jsou tak na pul dne a spousta veci pres ibanking vyresit nejde, tak se zacinam rozhlizet po konkurenci - mate tip/primou zkusenost s dobrou bankou, kde to alespon nejak funguje a je vhodna pro malou firmu? Klasicka ucty CZK, EUR, USD, pouze desitky operaci mesicne, par platebnich karet, kvalitni internet banking, pripadne navazujici zvyhodnene produkty nebo uvery, nic specialniho. Diky!
    PULKA
    PULKA --- ---
    PATRIKCHRZ: hm, ok. díky.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PULKA: U FIO je opravdu oddělení IB od účtu, je možné mít jen IB bez účtu (takto to měla třeba naše účetní, která měla IB kde měla práva k účtu našeho SVJ).
    Můžeš tak zrušit IB na pobočce.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Mám u Fio léta zrušený účet a jednou za čas mne vyděsí, že mi pošlou nové obchodní podmínky. Volala jsem na infolinku a tam mi vysvětlili, že mám zrušený účet, ale ne internetové bankovnictví a proto mi můžou posílat, co chtějí. Na nic takového mne neupozornili a ani jsem je o to neprosila. Zrušit to prý možná jde na pobočce, ale neví. Mám takový WTF pocit, nestalo se to někomu?
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    PETER_PAN: Presne ve stejny situaci jsme se ocitli s KB. Refinanc hyposky se trochu posral a tak se resil narychlo, v KB byl insider a dobra sazba...jenze...ted s nima svadime silenej boj. Kazdy uprdnuti chtej resit na pobocce a to jeste na jedny konkretni, kde se clovek objedna a oni ma nej "zapomenou", zpoplatnenou maj kazdou kokotinu. Nebejt hypo tak od nich mizim a hazim jim na centralu granat. Bohuzel...:(
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    STEPNI_VLK: většina bank má kurz deviza-prodej, konkrétně u těchto dvou je to tak. Takže mrkni do kurzovního lístku.
    ENDER
    ENDER --- ---
    STEPNI_VLK: meli by to mit popsany v podminkach, pripadne jim zavolej
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Dá se nějak aktuálně zjistit, jestli je při online platbě prostřednictvím debetní karty kurz některé banka výrazně výhodnější a naopak? Konkrétně mi jde o srovnání Equa a Era.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PETER_PAN: taky jsem měl z podobného důvodu hypo tam a refinancoval jsem úplně hned jak to jen šlo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam