KULHY: Možností je spoustu - můžeš třeba zůstat u ČS a přejít na tarif PREMIER. Výhodou je, že při splnění jednoduché podmínky (obrat 70 000 Kč měsíčně, můžeš vyrobit i uměle přeléváním z jiného účtu tam a zpět, ale podmínky splníš i výběrem z bankomatu a opětovným vkladem) máš vše zdarma. Vedení účtu, 2 platební karty (Visa Infinite, MasterCard World Elite), tuzemské transakce, výběry z bankomatů ČS v ČR a ze všech v zahraničí, Priority Pass kartu se 4 vstupy do sítě vice než 1000 letištních salonků (plus neomezené vstupy do salonku Erste a MasterCard na pražském a vídeňském letišti na karty Erste, na schengen terminálu v Praze navíc s privátním odbavením - nemusíš čekat ve frontě na celníky), akce pro klienty PREMIER (občas nějaká ta přednáška s rautem, atd). Nebudeš měnit IB ani číslo účtu.
Pokud chceš naopak účet bez nutnosti plnit jakékoliv podmínky, tak Fio, Air, Equa, Creditas, Hello. V podstatě všechny banky umí účet zdarma při splnění nějakých podmínek. Každá banka má nějakou výhodu a nějakou nevýhodu.
Jak už zmínil Adam, někteří nedají dopustit na IB od FIO, já se mezi ně počítám. Funguje mi naprosto na čemkoliv, kdykoliv, jakkoliv staré a obskurdní zařízení to je. Creditas má zase o fous lepší kurzy, než jiné banky, pokud kartou platíš v cizí měně (nakupuješ na Internetu, jezdíš do zahraničí) rozhodně stojí za pozornost. Výběr v zahraničí je za rozumných 30 Kč (díky kurzu vyjde výhodněji, než výběry nad 100 EUR bankami, které mají výběr bez poplatku), 5 výběrů v tuzemsku je měsíčně zdarma, ale jejich IB mi nevyhovuje.
AirBank má pobočky s možností vkladu hotovosti přes bankomat (a to i při zapomenutí karty, vygenerují na místě kód pro vklad a výběr) a řekl bych, že mají nejlépe zvládnutou podporu klientů - na pobočkách se opravdu chovají velmi přátelsky.
Já mám všechny zde zmíněné banky :) a ještě spoustu dalších, ale já jsem exot :D
NELLAS: mBank není bez podmínek - pro bezplatné vedení platební karty je potřeba splnit požadovaný objem plateb (nevím teď z paměti, tuším 1500 Kč měsíčně? - musí to být skutečně platby v obchodě, nestačí výběr z bankomatu). Ještě bych přidal Hello bank (dříve Cetelem). Od příští roku má běžný účet se základními službami zdarma uvést na trh ING a nejspíše se objeví ještě další 2 banky.