ADAMM: Já vím. Proto jsem navrhl několik alternativ:
1) změna banky - když si vybere ze skupiny Fio, Air, Equa, Creditas, Hello, tak se nemůže spálit. Všechny nabízí vedení účtu, tuzemské platby a kartu bez podmínek zdarma. Buď mají vlastní bankomaty (Fio, Air), nebo umožňují omezený určitý počet výběrů z cizích (ostatní; za obrat i Fio).
Já se přikláním na stranu Fio, jejichž IB považuji za nejlepší (rychlé i na slabém PC, málo datově náročné, přehledné a jednoduché), ale nemám problém s žádnou ze zbývajících. Jako druhou v řadě (nebo záložní, vždy je lepší mít dvě banky, dvě karty) bych zvolil Creditas kvůli směnným kurzům v kombinaci s rozumným poplatkem za výběr v zahraničí (30 Kč). Navíc klienti mohou na pobočce nakupovat valuty za devizový kurz, který u exotičtějších měn může být výhodnější, než valuty v arabských směnárnách (moje zkušenost z léta s chorvatskými kunami).
2) pak jsem uvedl i variantu setrvání u stávající banky. Téměř všechny banky na trhu umožňují mít účet včetně základních služeb zdarma, tedy i ČS. A člověk je od přírody tvor líný a změna produktu pro něj může představovat menší "trauma", než změna banky. Sice je nutné plnit podmínky, ale za to dostane poměrně hodně muziky, pro někoho (například cestovatele) to může být velmi zajímavé.