• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    R_G
    R_G --- ---
    PATRIKCHRZ: Vetsinou po tobe v bance chteji potvrzeni o pobytu s adresou a dokladem, napriklad fakturami za elektrinu apod., coz celou vec komplikuje, tolik aspon ma zkusenost. Alza devizovka, to je co, jestli se muzu zeptat?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: mít příjem v EUR, tak bych si zařídil účet v eurozóně (Slovensko, Rakousko, Německo,.. ), ideálně tam, odkud ty příjmy máš. Pak není nutné řešit nějaké převody, příchozí i odchozí SEPA platby budeš mít zdarma a když budeš potřebovat směnit, tak přes devizovku (Alza, Easychange, Fortissimo,...)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ADAMM: Mozna se to tvari jako korunova karta, protoze je vydana ceskou bankou. Revolut karta se taky tvari jako librova.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAMM: jako rozumím, že to můžu řešit převodem z účtu na účet k Revolut kartě, ale trochu mě to překvapilo.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    A teď budu mít dotaz já: mám účet v Eurech u Air bank. Tam mi chodí peníze v eurech, když jsem v cizině, platím touto kartou = neřeším vůbec převody. Ale když potřebuju převést eura na koruny, dělal jsem to obvykle zatím převodem v rámci Air bank, což není dvakrát výhodné. Myslel jsem si, že Revolut se bude hodit v tom, že nabiju kartu eury a pak budu platit v korunách (nebo si to převedu na korunový účet lepším kurzem). Ale po přidání se ta Air bank karta k Euro účtu hlásí jako korunová. Co s tím, jestli něco?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RATTKIN: SEPA platba je pouze v Eurech, to je hlavní rozdíl. Když budeš platbu provádět, tak si vybíráš, jaký druh mezinárodní platby to bude.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    RATTKIN: sepa je platba v eur v rámci EU, cokoliv jiného (třeba libry) bude swift. Nevím jak mbank, ale třeba Air ti rovnou ukáže poplatek, na základě zadaných údajů
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ADAMM: Dík a jak zjistím, co by byla platba, než ji zadám? V těch bankovních operacích se moc nevyznám. Rozdíl mezi swift a sepa platbou je jen podle země?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RATTKIN: tak to vidíš blbě, protože v ceníku máš část "SWIFT platby" a "SEPA platby" - je to úplně jednoznačně popsané. A SEPA platba je za 25 Kč (přichozí i odchozí). což tedy nic nemění na tom, že platba kartou je bez poplatku úplně.
    ADAM
    ADAM --- ---
    Česká spořitelna má konečně aplikaci pro bezkontaktní placení mobilem
    https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.csas.app.poketka
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    RATTKIN: Myslim top-up kartou - u ktereho to po mne nevyzadovalo zadne z overeni standardne pouzivanych pro internetove platby.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    GHOSTSTALKER: čekal bych že android pay bude nad 500 chtít otisk prstu. nebo myslíš věci jiného?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    RATTKIN: Po me to nechtelo vubec nic (sms potvrzeni apod.) ani u platby 100 000 Kc...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZBYNEK: děkuji, byly tam asi 4 spinery ale prošlo to bez poplatku.
    do 500 kč je to bez jakéhokoli potvrzení a zadávání ničeho.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    RATTKIN: Kartou, zdarma...

Google pay by měl být teoreticky ekvivalent karty, takže by to asi taky mělo být zadarmo.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RATTKIN: V ceníku mbank vidím u SEPA platby 0,5 % z částky převodu, min. 250 Kč ale kdo ví jestli je to swift nebo sepa?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    blbý dotaz: mám mbank, nejlevnější převod do Revolut je google pay, kartou a nebo bank transfer?
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    uz jsem to tady jednou zminoval a tusim, ze mi na to i nekdo odpovidal, tak pro oziveni - z jaleho ze tp duvodu umi sporka posilam e-mailem pouze info o zmene ucetniho zustatku a nikolik i info o zmene disponibilniho zustatku?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    COVBY: je úplně jedno, jestli má příjemce "privat" nebo "business" účet. Důležitý je druh platby, kterou zvolíš. Když zvolíš "friends", tak chráněná není, když zvolíš "business" (nebo jak to označují), tak ta chráněná je. Samozřejmě je pro příjemce zpoplatněna něco přes 1 %.
    COVBY
    COVBY --- ---
    CMLKA: Na lince AirBank jsem se dozvěděl, že v případě platby na účet banka původně prostředků vyzývá příjemce platby a to až 2x o navrácení platby. Když není platba vrácena, poskytuje informace o účtu příjemce pro případné trestní oznámení nebo jiné řešení s policií v konkrétní zemi.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    COVBY: ja sem platila pres paypal zalohu za tetovani taterce do Berlina, penize jdou poslat proste na emailovou adresu. Jestli myslis, jak by se postupovalo pri ty reklamaci tak to nevim, jiste to je nekde v tech jejich obsahlecjch podminkach, kazdopadne minimalne by to s nima slo nejak resit a myslim si, ze vylozene podvodnik by na tenhle zpusob nepristoupil, i kdyz kdo vi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam