• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    RUM
    RUM --- ---
    CAMELLA: jj to kilo se mi platit moc nechce právě

PATRIKCHRZ: Právě to s tím zaměstnavatelem mě nebylo jasné, ale logicky budou radši, když uvidí španělský účet no. Přítelkyně má oba účty zdarma, ale jen protože je mladá, jinak žádný úrok nedostává jako já u AirBank. Moc mi nechtěla věřit to 1% co funguje u AirBank, že prý není možný, aby mi banka dávala tolik a přitom jsem nic neplatil, V eurech nemají na běžném účtu žádný úrok, ale na spořícím ano a dokonce bez dalších podmínek jako placení 5x měsíčně kartou.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    RUM: u třetí varianty záleží na tarifu - když si nastavis velký, budeš platit kilo a jinak nic navíc. Jen musíš dávat bacha na dcc, protože karta se bude tvářit jako k CZK účtu.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    QUIP: nekazankj fajn, dobrej tip, diky!
    PATRIKCHRZ: ja menim CHF, tam je ten spread trochu vetsi, zkusim zavolat do the Jindrisske, uvidime. Diky!
    RUM
    RUM --- ---
    Ahoj, mám Airbank, žiju momentálně ve Španělsku a poštěstilo se mi tu najít práci, takže rychle potřebuju vyřešit, kam si nechávat posílat výplatu v eurech. Můžu to vyřešit 3 způsoby.

1) Nechávat si posílat peníze na účet přítelkyně u místní banky v eurech, který používáme jako sdílený.
    2) Založit si svůj u nějaké místní banky.
    3) Zavést si druhý účet u AirBank v eurech.

Chtěl bych se zeptat, jestli má někdo tu 3. variantu, tedy eurový účet u Airbank. Dá se pak používat karta od AirBank vázaná na eurový účet používat bez dodatečných poplatků kdekoliv v EU? Jsou tam poplatky za převody eur v rámci EU? Ceník jsem viděl, ale přesto se chci ujistit a taky znát vaše názory. Díky.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Tak jeste jinak .. EUR ucet u Equa uz jsem zalozil na pobocce, ale ted jiny problem, ktery me pred tim nenapadnul - to nejde v ramci jedne banky poslat Eura z uctu na ucet jinak, nez Sepa platbou, ktera me nakonec prijde na 108,- CZK? (99 za odeslani platby a 9 za prijem platby)
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    Co si myslíte o investovani přes Zonky?
    Investovat do lidí na Zonky se vyplatí. | Zonky
    https://zonky.cz/investori/
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELLAS: ono je tam několik přepážek a řada zaměstnanců. Někteří jsou v pohodě, u některých to vypadá, že tuhle práci dělají snad za trest. Dříve jsem taky neměl problém.
    Minulý týden jsem kupoval 900 euro a chtěl sem to opravdu v drobných - v alfaprague jsem to dostal v 5 eurovkách a pár desetieurovkách.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Kdyz u Equa Banky mam bezny ucet v CZK, da se k nemu zalozit EUR ucet online, nebo se opet musi na pobocku?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PATRIKCHRZ: V Jindřišské jsou v pohodě, dokonce mi pán minule dal i drobnější než dvacetidolarovky, když jsem se na něj hezky usmála. Asi se málo usmíváš :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VENIKA: třeba alfaprague.cz má spread 10 haléřů, aktuálně eur nákup 25,70, prodej 25,80. Tam už moc prostoru není.
    Obvykle o cca 2 haléře lepší je směnárna v Jindřišské, ale bývaí tam poslední dobou celkem arogantní, tak už tam nechodím
    QUIP
    QUIP --- ---
    VENIKA: Co treba tohle? http://www.nekazanka-exchange.cz/
    Casto jsem tam Eura nakupoval, na to maji kurz jako vsichni, ale prijde mi, ze maji slusne kurzy, kdyz chces ty Eura / Dolary prodat.

Jedna zajimava zkusenost na zacatku leta - zrovna sel kurz koruny dolu (Euro zdrazovalo), tak se mi ani kurz v Nekazance nelibil, obesel jsem par smenaren kolem a prekvapive nejlepsi kurz jsem dostal tady http://moneytransfer.cz/cs/pobocky/jindrissska/ Oproti vsem 'levnym' smenarnam v okoli tam byl rozdil asi 15 - 20 haliru na Euro. Bohuzel nemaji kurzovni listek online.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    DYNK: koukam a ten kurz, kterej u te online rezervace maji, je takovej normalni, resp treba srovnatelnej s Kaprovkou vip.
    Ale diky za tip.
    DYNK
    DYNK --- ---
    VENIKA: naposledy jsem udelal dobrou zkusenost se smenou tady https://www.interchange.cz/

Objednal jsem smenu online, davaji tak lepsi kurz. Menil jsem CZK na EUR, do mailu jsem dostal potvrzeni kurzu CNB stred + 0.04, na miste mi nakonec pani vymenila za stred, ani nevim z jakeho duvodu.

Jestli maji i opacny kurz dobry netusim, ale urcite stoji za zkousku.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Je nejaka nova best practise na smenu vetsiho obnosu na czk? Vetsinou jsem to resila v Kaprovce nebo Auraktiv s vip sazbou, ale ted se mi to doma nejak nahromadilo a halire delaj talire...
    ENDER
    ENDER --- ---
    NELDE: jj vim, kdysi s tim byval dost problem v italii a spanelsku, tam to vsichni obchodnici hned akceptovali za klienta
    NELDE
    NELDE --- ---
    ENDER: Ale udělají - když to není bezkontaktní karta, tak ji musí vložit, zadají částku a pak ti to dají pro zadání PINu.
    ENDER
    ENDER --- ---
    NELDE: oni to za tebe realne udelat nesmi...
    NELDE
    NELDE --- ---
    RATTKIN: Mě to udělali v hotelu, tak jsem je donutil to stornovat a udělat znova. Nechápali, proč by to měli dělat znova kvůli směnnému kurzu (a tedy mým několika eurům) vždyť je přeci super, že vidím, kolik to bude v mé měně. Tak jsem jim musel vysvětlit, že to potřebuji pro zaměstnavatele kvůli párování platby s objednávkou a že ten mi to v CZK nevezme.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PATRIKCHRZ: tak mají z toho provizi, ten kurz je fakt špatnej, takže nebude malá
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    RATTKIN: v diskusi na Finexpertu si na to dost stěžují, bohužel se tenhle nešvar dost rozmáhá, chce to pozorně sledovat údaje na displeji terminálu a případně účtenku ihned na místě reklamovat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam