• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OMNISLASH:
    Jak pise CERMINEK. Ale jinak platby se musi potvrzovat pomoci dalsiho PINu, odlisneho od hesla (obliceje, prstu, ...)...
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    CERMINEK: to zni dobre, to jsem nevedel. diky za info
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    OMNISLASH: při autorizaci airbagy appky lze zvolit, zda si budeš jen zobrazovat zůstatek nebo zda budeš mít plný přístup...
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    zdravim. chci se zeptat, nema airbanka nejakou mobilni appku, ktera by umoznovala pouze zobrazit disponibilni zustatek? nechci mobilni bankovnictvi, protoze to za me zcela popira myslenku dvou faktoroveho overeni pres sms. chci neco, co vylozene dovede jen zobrazit ten disponibilni zustatek a nema opravneni smerem k bance provest cokoliv jineho

pripadne, kdyz se ted oteviraji moznosti pro sjednocene aplikace, nevite, zda se neco podobneho neplanuje? jen ciste zobrazovatko disponibilnich zustatku na uctech, bez moznosti cokoliv jakkoliv ovlivnit
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    TOOMIX: mbank dělá normální aktualizace, nikdy se nemusí znovu párovat. občas se změní vzhled, něco přibude nebo zmizí.
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    TOOMIX: hm https://www.equabank.cz/n/equa-bank-spousti-autorizaci-plateb-otiskem-prstu a https://www.equabank.cz/pece-a-podpora/mobilni-aplikace pusteno a stazeno loni v cervnu a od ty doby mi to normalne funguje, tahle nova generace nahradila starsi aplikaci, ktera jela predtim
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NUSIK: ne, dneska naskočilo v té stávající, že mám zastaralou aplikaci a na google play mají zas úplně novou
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    TOOMIX: to spíš děláš něco špatně ty ne, někdy v půlce minulýho roku vyhodili ven novou aplikaci a od ty doby normálně jede
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Equa Bank vydala za poslední 2 roky už asi 3. verzi mobilního bankovnictví. Pokaždé je třeba si nainstalovat úplně novou aplikaci (a znovu ji párovat) a starou aplikaci odinstalovat. To je normální i u ostatních bank?
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    87HIGHFLYER: pouzivam spokojene transferwise. kurzy ma imho nejlepsi a vse se zvladne online
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    CERMINEK: bezny pracovnik u prepazky ve fio nejen ze nevi veci kolem firemniho bankovnictvi, on ma trable i s uplne obycejnyma vecma kolem bezneho uctu. vlastni zkusenost, bohuzel. a to nebyl nejaky novacek s cedulkou "ucim se"
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    ATAN: jestli nabizeji smenu online tak proc ne. Bavime se ale, predpokladam, o rozdilech v radu setin, coz zacina davat smysl az v objemech vysiich tisicu nebo desitek tisic eur. Ja vzdycky obvolam par dealingovek a vyberu tu nejlepsi nabidku (pres tel. vzdy nabidnou lepsi kurz).
    NELDE
    NELDE --- ---
    CERMINEK: Hlavně je tak dobrá, že furt mění jméno (-;
    Stačila mi jedna zkušenost - rušení účtu - abych osobně věděl, kam ani za zlatý prase.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    BIMBAS: Moneta je kdysidávná agrobanka... a úplně nevím jsetli to je banka, kam bychom chtěli...
    Ono je to vždycky o bankéři, většinou ti co se starají o firmy, fakt něco umí. Ve FIO je průser, že se člověk baví s přepážkovým pracovnékem, který musí umět vše, ale nic pořádně a jen papíry předává někomu do Prahy, kdo nezná situaci, prostředí, okolnosti a v naše mpřípadě ani nechápe, čím se vlastně živíme.
    ATAN
    ATAN --- ---
    NOISEGATE: je zajimavy, ze lokalni smenarna mi vzdy nabidla lepsi kurz nez cyrrus-fx. Ale vyrizeni pres email potvrzuji.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    87HIGHFLYER: dlouhodobe nejlepsi kurz nabizi cyrrus-fx. Ramcovku lze vyresit korespondencne.
    ADAM
    ADAM --- ---
    87HIGHFLYER: roklen24, sab, akcenta, fortissimo, exchange.cz...

Kurzy všude stejné, ber to, kde bude nejmenší opruz se založením smlouvy.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    PETER_PAN: no jsou to spis desitky tisic eur. Nemusí to bejt všechno v jedná transakci.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    87HIGHFLYER: easychange.cz bez problemu opakovane, jednotky tisic EUR to CZK. Otazka je co myslis tim velke sumy, pokavad je to o rad vetsi, pak mozna existuji i vyhodnejsi prostupy
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Jak nejlíp směnit velkou sumu v eurech na koruny, co leží na EUR účtu? Asi se mi nechce jít úplně do směnárny se štosem peněz, kurz banky není špatnej (což neznamená úplně dobrej - equa) navíc jsem tam volal a asi by se to dalo řešit individuálně. Koukal jsem pak na různý online služby, třeba currencytransfer.com, ale toho se celkem bojim. Nemá někdo zkušenost? Dík moc
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    CERMINEK: Moneta se umí taky ohánět, ale dost zaleží na bankéři. Ostatně jako všude. Kdyby ji potreboval pichnout, napis do posty. mam na to svoje lidi
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CERMINEK: zkusila bych KB nebo ČSOB
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam