• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DAWYT: není žádný univerzální, každá banka má vlastní - každopádně mi přijde, že na něj není třeba tahák, je poměrně dost návodný a spíše je to alibi pro banku, že jsi tvrdil že tomu rozumíš.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    GHOSTSTALKER: takže koukám, že ČNB splácala do jednoho rozhodnutí několik různých provinění, tj. nezjistíme jak velká pokuta za které byla (a z toho usoudit závažnost provinění).

Ohledně toho dotazníku - jo, to na mne taky zkoušeli i když to byla Axa.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    HARDCABB: Aktuálně nejvíce dostaneš u Hello a Richee.cz (brand Creditas) u obou 1,5 % p.a. max do 300 000 Kč. U Hello je to spořák u Richee je to běžný účet.
    CHIX: zrovna se něco takového řeší zde: http://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=1295326&st=0&sk=t&sd=a&start=0&all=1
    R_G: záleží na tom, jak si to nastavíš. Standardně je nastaveno, že konverzi provádí PayPal svým velmi špatným kurzem, ale jde nastavit, že částku pošle v originální měně do tvé banky a tam se převede dle pravidel tvé banky (nejvýhodněji asi kreditky Hello, z debetek Creditas/Richee)
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    GHOSTSTALKER: je někde "tahák", jak vyplnit ten investiční dotazník?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PATRIKCHRZ: Tady si to rozhodnuti proti Fio muzes precist - http://www.cnb.cz/...cni_trh/vykon_dohledu/pravomocna_rozhodnuti/prilohy/S-Sp-2017_00297_CNB_573.pdf

"„Pane ________, volám vám ještě ohledně jedné takové záležitosti. Když budu
    předchystávat ty smlouvy a všechno, tak mě dali vědět, že je potřeba ještě, abyste si upravil investiční
    dotazník, protože tak, jak ho tam máte, vlastně, ehm, vyplněný, tak bysme vám tu službu nebyli schopni
    poskytnout. Chtěla jsem se s vámi domluvit, jak bysme to provedli." :-)
    R_G
    R_G --- ---
    ADAM: Super, diky, je to koukam nevyhodne ze vsech stran (jde o castku 2500 euro a dat za prevod nejakych 100 euro je celem vorpuz).
    ADAM
    ADAM --- ---
    R_G: je tam poplatek za platbu. cca 3.5%
    a pak tam je "poplatek" ve forme nevyhodneho kurzu. pokud to chces vyrat, lze to vybrat jen a pouze v CZK.
    R_G
    R_G --- ---
    ADAM: Aha a i tak je tam ten poplatek ca. 5 procent za to, ze mi nekdo prevede na muj PayPal eura?
    ADAM
    ADAM --- ---
    R_G: ne, připíše se to na eur zustatek. Ten pak můžeš utratit opět za nákupy v eur bez konverze.
    R_G
    R_G --- ---
    ADAM: Ale jestli to chapu spravne, PayPal mi ta eura automaticky prevede na CZK, pokud mam PayPal nalinkovany na ceskou kartu, ne?
    CHIX
    CHIX --- ---
    ok
    ATAN
    ATAN --- ---
    na paypal bych si asi poridil zvlast Revolut. pri prijmech na 10000 je zdarma i CSOB.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CHIX: To je asi úplně fuk, vyber si něco z Fio, Creditas, Airbank, Equabank nebo něco dalšího, co je zdarma. Pro takovouhle specifikaci to asi nehraje roli.
    CHIX
    CHIX --- ---
    ahoj
    doporucte mi banku kam si nechat posilat vejplatu a jeste bych k tomu potreboval paypal. abych mohl nakupovat z "ciny"

dekuji
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DYNK
    DYNK --- ---
    HARDCABB: Dneska jsem videl reklamu na Wustenrot sporici ucet a na webu jsem kouknul na detaily. Melo by tam byt uroceni az 1,6 %, ktery se sklada z nasledujiciho:

0,5 % bezne zhodnoceni
    0,5 % bonus, pokud z toho clovek udela terminovany vklad na 3-12 mesicu
    0,6 % akcni garantovanej urok do konce roku 2019

To prvni pulprocento muzou podle me kdykoli menit, bonusovy pulprocento nejspis k vyprseni terminovanyho vkladu a tech poslednich 0,6 % by melo platit po cely tento rok. To jsou ale jen me domnenky, detailne jsem to nestudoval.

Spořicí účet zdarma a bez poplatků | Wüstenrot
    https://www.wuestenrot.cz/sporeni/sporici-ucet
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    jeste doplnim, nenulovej urok pro celkovou castku mezi pul micem a micem. co tak googlim tak snad uz nic takovyho kurva neexistuje?
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    pratele, doporucite mi kde si zridit pasivni sporici ucet? to znamena ucet kam nasypu penize, nesaham na ne, ucet aktivne nepouzivam ani neplatim kartou a ocekavam tam urok vetsi nez nula.

s hruzou jsem zjistil ze uz snad dva roky? mam u airbank urok NULA.
    ADAM
    ADAM --- ---
    nejjednodussi bude ty eura z paypalu pak za neco zase utratit, nevybirat je.
    R_G
    R_G --- ---
    ADAM: A jeste jedna vec. Nemel by nekdo zkusenost se zakladnim PayPalu v eurech pomoci Revolutky? Rychly pruzkum Googlu nic jasneho neprinesl, tak se ptam nez budu hledat dal. Diky. Pochopitelne se mi nechce platit poplatek za konverzi a jeste skrz ten sileny smenny kurz.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam