• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    STARDAY: http://www.europarl.europa.eu/news/en/press-room/20140411IPR43466/basic-bank-accounts-for-all
    Anyone legally residing in the EU would have the right to open a basic payment account, and no-one could be denied this right on grounds of nationality or place of residence,...
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    MAKOSHARK: Jake zakony EU? Afaik banka nema povinnost otevrit ucet komukoliv
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    Tak velmi špatná zkušenost dnes s Equabank. Kolegyně má dlouhodobé pracovní povolení v EU, ale je původem z Íránu a na základě toho jí odmítli otevřít účet. Tím porušují zákony EU, což jsem jim říkal, ale vůbec to nebrali v potaz.
    GRIP
    GRIP --- ---
    R_G: no, já jsem byl zvyklý to používat téměř denně, díval jsem se, jak se vyvíjí fondy, nakupoval a prodával. Tyhle aktivity jsou kvůli té současné podobě omezil na úplné minimum. Je pravda, že někdy na přelomu roku to neměli vůbec optimalizované na malý display, např. Iphone SE, to už teda dotáhli, ale stejně... to klientské číslo, které tam musí člověk manuálně ťukat, neuvěřitelné opravdu...
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    Díky moc za odpovědi!
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    TOOMIX: EquaBank jsem si přepnul jak v mobilní aplikaci pro iOS, tak přes web...

MAKOSHARK: u mBank jsem nikde přepnutí jazyka nenašel, ani na webu ani v aplikaci...

u FIO jsem našel možnost přepnutí na webu...

ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MAKOSHARK: Fio a RB to na webu umí, mobilní aplikace netuším (nepoužívám).
    AirBank (na první pohled) anglicky neumí.
    HARALD
    HARALD --- ---
    MAKOSHARK: komerčka má i angličtinu
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MAKOSHARK: equabank má taky angličtinu, v mobilní aplikaci
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    MAKOSHARK: Mbank nevim, ale podivala jsem se ti do appky Monety a tam to prepnout do aj jde.
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    Nemáte někdo přehled, které české banky nabízejí internetové bankovnictví v angličtině? Zřizuju účet pro cizinku, pro kterou je to nutný požadavek. Překvapivě takovou základní informaci nejsem schopen snadno vygooglovat. Má to třeba mBank?
    R_G
    R_G --- ---
    GRIP: Tak na ten sporak, kde je treba udelat asi tak 3-5 operaci za pul roku, to pouzit jde. Ale souhlasim, ze je to na hranici funkcnosti (podobne jako jejich infolinka).
    GRIP
    GRIP --- ---
    Ahoj, nevím, jestli se to neprobíralo někde jinde, ale zkusím to zde. Jsem extrémně nespokojený s internetovým bankovnictvím a aplikací ING banky. Pro mě ve srovnání s těmi původními produkty v zásadě nepoužitelné. máte někdo podobné zkušenosti?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    DYNK: na iban to taky tak funguje, možná o den dýl
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Recenze Inovativní platební metody: Revolut (3. kapitola) – Druhý díl našeho čtyřdílného seriálu | mobilenet.cz
    https://mobilenet.cz/...revolut-druhy-dil-naseho-ctyrdilneho-serialu-37389/3-zkusenosti-a-zhodnoceni

Pozor je třeba si dávat při platbách o víkendu, kdy existuje speciální příplatek 0,5 až 2 % v závislosti na měně. V některých zahraničních zemích také Revolut účtuje poplatek za výběr z bankomatu ve výši až 2 %, a to i přesto, že jste ještě nevyčerpali svůj měsíční limit pro výběry.

Víte o tom někdo něco? setkali jste se s tím? Kde?
    GOR
    GOR --- ---
    DYNK: Jak do ceskych nevim, ale posledni dobou se mi stava, ze SEPA jsou z Revolutu pripsany jeste ten den (pouzivam obyc, ne ty bleskove)
    DYNK
    DYNK --- ---
    DYNK: pokud by to nekdo v budoucnu hledal, tak tady rozepisu prubeh:
    den D - dopoledne zadani platby v Revolut appce
    D+1 - rano email z Revolutu, ze platba byla prave odeslana a ma byt ocekavana D+3
    D+1 - odpoledne pripsano v Raiffeisenbank

Docela by me zajimalo jestli je to takhle rychly do vsech ceskych bank.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: přesně tak. Jen na kusy
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: bez omezení velikosti platby?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Jo, posílali e-mail. Za 5 plateb mobilem (jedno jestli Android nebo Apple) 150 Kč. Taky jsem dostal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam