• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    R_G
    R_G --- ---
    GRIP: Tak na ten sporak, kde je treba udelat asi tak 3-5 operaci za pul roku, to pouzit jde. Ale souhlasim, ze je to na hranici funkcnosti (podobne jako jejich infolinka).
    GRIP
    GRIP --- ---
    Ahoj, nevím, jestli se to neprobíralo někde jinde, ale zkusím to zde. Jsem extrémně nespokojený s internetovým bankovnictvím a aplikací ING banky. Pro mě ve srovnání s těmi původními produkty v zásadě nepoužitelné. máte někdo podobné zkušenosti?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    DYNK: na iban to taky tak funguje, možná o den dýl
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Recenze Inovativní platební metody: Revolut (3. kapitola) – Druhý díl našeho čtyřdílného seriálu | mobilenet.cz
    https://mobilenet.cz/...revolut-druhy-dil-naseho-ctyrdilneho-serialu-37389/3-zkusenosti-a-zhodnoceni

Pozor je třeba si dávat při platbách o víkendu, kdy existuje speciální příplatek 0,5 až 2 % v závislosti na měně. V některých zahraničních zemích také Revolut účtuje poplatek za výběr z bankomatu ve výši až 2 %, a to i přesto, že jste ještě nevyčerpali svůj měsíční limit pro výběry.

Víte o tom někdo něco? setkali jste se s tím? Kde?
    GOR
    GOR --- ---
    DYNK: Jak do ceskych nevim, ale posledni dobou se mi stava, ze SEPA jsou z Revolutu pripsany jeste ten den (pouzivam obyc, ne ty bleskove)
    DYNK
    DYNK --- ---
    DYNK: pokud by to nekdo v budoucnu hledal, tak tady rozepisu prubeh:
    den D - dopoledne zadani platby v Revolut appce
    D+1 - rano email z Revolutu, ze platba byla prave odeslana a ma byt ocekavana D+3
    D+1 - odpoledne pripsano v Raiffeisenbank

Docela by me zajimalo jestli je to takhle rychly do vsech ceskych bank.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: přesně tak. Jen na kusy
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: bez omezení velikosti platby?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Jo, posílali e-mail. Za 5 plateb mobilem (jedno jestli Android nebo Apple) 150 Kč. Taky jsem dostal.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Jsem ani netusil, ze mi meli neco dat...

ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    ANT_39: Určitě, spousta zemí nemá občanky.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    KOC256: Ja bych treba ocekaval, ze pas bude silnejsi ID, nez obcanka, a rozhodne nez ridicak.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CMLKA: no, vzhledem k tomu, že Hello má v ČR všeho všudy 2 pobočky, tak to asi musí jít i on-line. Já jednu zřizoval on-line, jednu na pobočce a třetí při nákupu v Alze
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    PATRIKCHRZ: jj na helllo jsem koukala..asi to tak nakonec dopadne...da se to zridit vsechno online?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CMLKA: dobré kurzy mají kreditní karty, které používají kurz karetní společnosti bez příplatku, aktuálně vím o kreditkách Hello (včetně cobrand Alza, Mototechna, Datart, Euronics) a Unicredit (pozor, pouze MC kreditky, např. Miles and More).

U Hello si lze vybrat druh bonusů - buď 1 % z plateb max. 500 Kč za měsíc nebo výběry v zahraniční (u částek nad 1000 Kč) zdarma. Mně se vyplatí první varianta (kreditky mám od Hello tři, takže měsíčně mi přinesou 1500 Kč na bonusech).
    Unicredit dává míle do bonusového programu Lufthansy, lze vyměnit za letenky nebo zboží z eShopu, ale omezili maximální limit sbírání mil (1500 Kč u stříbrné a 3000 u zlaté měsíčně), takže naspořit na něco je na roky (na druhou stranu v případě používání karty alespoň 1 x měsíčně míle nikdy nepropadají, což je velká výhoda proti jiným systémům).

Cobrandové karty od Hello mají ještě vlastní bonusy, třeba ta od Mototechny má bonus na pohonné hmoty (snad 4 %, nejsem si jist), Datart a Euronics bonus v obchodech těchto společností (myslím 5 %), u Alzy byl zvláštní bonus nedávno zrušen.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KOC256: no to delat nejdu....
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CMLKA: Da se to fejkovat...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KOC256: no ale to nesplnim podminky k Erste premier....
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CMLKA: Na smenu revolut (neni kreditka). Jinak pouzivam od Erste premier.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KOC256: no tak jasne, debetku mam normalne k uctu....

jo a nechci si pokud mozno zrizovat ucet nikde...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam