• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    BUNDA: Jen na odměnách nám kreditka ušetřila desetitisíce.

Rozveď to prosím.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: & PISTA1: / NELDE: / NAVARA: / BUNDA: / DONTRAGEDY: / CAMELLA:

Diky vsem za informace. Zauvazuju o tom. Jsem ted tedy danovy rezident v Nemecku, tak kouknu co se tady nabizi (mam Volksbank a N26). Kdybych uvazoval o CZ kreditce, vychazi mi nejlip co? FIO?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PETER_PAN: přesně jak už tu psali jiní. Jsou to peníze banky, které vracím v bezúročném období. Drtivá většina útraty naší domácnosti proteče přes kreditku, takže i lepší přehled. Naše peníze ji pak jednou za měsíc splatí. Jen na odměnách nám kreditka ušetřila desetitisíce. Na sazbu hypotéku to nemělo vliv, nabízel jsem případné snížení limitu, nebylo potřebné.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PETER_PAN: kreditka má 7.9% (spotřebák 4.9%) pokud to nezaplatím, prodlužuje mi záruku o rok (již úspěšně využito), půlrok pojištění poškození / krádeže, nějaké další služby (salónky,...), generuje mi to kreditní historii a v době vratek / vyšších úroků bylo zajímavé to někde otočit - tak proč ne, když mne to nic nestojí
    NELDE
    NELDE --- ---
    PETER_PAN: Já mám dvoje hlavní užití. Jednak to vydělává, jednak neplatím služební cesty ze svého.
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    vyhodu keditky vidim v bezpecnosti vlastnich penez prave pri cestovani. Kdyz ji ukradnou, staci ji zablokovat a zbytek je ti vlastne jedno, nejsou to tvoje penize. Doprovodne sluzby byvaji i lepsi nez kdyz si je poridis samostatne (např. cestovko)
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    v dnešní době je to jen prodejní kec bankéřů. Kreditní historie je jeden z několik set stejně drobných faktů.
    Dobrou sazbu dostane dneska už i člověk, co nikdy nic nikde neměl.

Existuje kreditka co nejde dle jejich KAMa do registru, paradoxne jedna z tech nejstarsich
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    PETER_PAN: Tak třeba právě kvuli hypo, pár let pozitivního záznamu v registrech mě pomohlo k lepší sazbě než kdybych vůbec nic nikde neměl.

Kreditkou platím úplně všechno všude, když přijde vejplata zaplatím kreditku, na účtu nechám cca 10 na platby a případnej výběr a zbytek jde na spořák.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PETER_PAN: určitě se započítává do dluhů, takže ano, může teoreticky snížit bonitu, ale na druhou stranu zase pokud člověk nemá kreditní historii u (jakékoliv) banky, tak to taky může být vnímáno jako negativum u žádosti o hypo. Jinak důvod proč mít kreditku je právě to půjčování aut, obecně cestování a taky správa financí - svoje peníze můžeš mit třeba někde na spořáku a jen splatíš KK v bezúročném období.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Abych se dovzdelal, povezte mi proc je vyhodne mit kreditku? Jako fakt resite nejaky nakup kartou s tim ze to tam pak vratite v nejakem bezurocnim casovem limitu? Nebo je to potreba pro pujcovani aut? Treba jak pise [ KOC256 @ Banky, bankovnictví, bankovní operace ] ?

Me to fakt zajima, protoze samotna pujcka se da sehnat levneji IMHO (opet rad se necham poucit ze je to jinak) a kreditka se pokud vim zapocitava do dluhu, takze pak muze cloveku vyjit treba hur bonita kdyz zada o hypoteku. Je to tak? Nebo mi neco unika? Mel jsem radu bankovnich i nebankovnich produktu, nejen v CR, ale kreditku nikdy a unika mi jeji pouzitelnost.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    K4N3C: RB dříve Citi
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: To mně ji dali prvně na asi 280k, pak ale už tolik nechtěli. Plus nad 100k to byla jen zlatá.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    K4N3C: dříve jsem měl u mBank (zlatou, na 150 tisíc), aktuálně mám těsně pod - 95 tisíc u Hello, ale dostal jsem se k tomu postupně, nejdříve 50, pak zvedli na 65 a nyní na 95
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    K4N3C: já mám teda HC Premia s limitem 80k, ale v jednom kuse mi nabízeli zvýšení, které by bylo imho 100k+...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    K4N3C: když sem refinancoval hypo u čsob a s účtem sem žádal i o kreditku, tak nabízeli 250 a divili se že chci jen 50 :D
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    K4N3C: Raifka
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    DYNK: Diky, u Raiffky mam Deluxe s takovym tim standardem 74k, tak je zkusim pumpnout a poslat novy priznani, diky :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    K4N3C: mBank, jak stará (VISA), tak nová (MC) kreditka
    DYNK
    DYNK --- ---
    K4N3C: U Raifky, ktera to odkoupila od Citi. Mel jsme puvodne 100k, ale zvysili mi to na 150k ani nevim proc.
    HILFIK
    HILFIK --- ---
    K4N3C: imho to neni uplne o bance ale o bonite drzitele. Z moji zkusenosti je urcite umi erste, mbank, a raiffka.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    K4N3C:
    Nějak jsem si přeformuloval větu a zapomněl na to... Já osobně ČS ERSTE PREMIER.
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    KOC256: Ano, diky, ptal jsem se ale u koho?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam