• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    QUIP: Reviult je v klidu ne? Muzes ovlivnit kolik mas na uctu
    QUIP
    QUIP --- ---
    Equa Banka:

Změna u limitů na kartě/Card limit period change
    06.12.2019 10:27:51

Dobrý den,
    pro pohodlné používaní karty měníme od 7. prosince 2019 období limitů u platební karty z týdenních na denní. Zkontrolujte si prosím v sekci karty, že máte limity nastaveny podle Vašich denních potřeb, jedná se o jeden z bezpečnostních parametrů Vaší karty.

Zrovna tu hudruju nad tim, ze limit na Revolutce je na mesic a ze je to uplne k nicemu, protoze na tak dlouhe obdobi musi byt limit tak velky, ze kdyz by nekdo udelal nejaky "fraud" na zacatku obdobi, tak to dost zaboli. Liboval jsem si, ze ten tydenni limit je tak akorat ... a Equa ho zkrati na denni limit. To je ironie zivota :)
    Na druhou stranu, muzu si aspon rikat, ze je to takhle bezpecnejsi a u Equa Banky ty limity jdou aspon dobre spravovat a pro jednotlive typy plateb je maji zvlast, coz se mi od zacatku hodne libi.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    programoval jsme ve firmě ČSOB komunikaci s terminálem. Pokud to má žrát stravenkové karty, musí se posílat dvě hodnoty platby, celková a food. Pokud je tam třeba pivo, ze stravenkové karty se strhne pouze jídlo a pivo zůstane nezaplacené, program to musí umět akceptovat a chtít doplatit zbytek. Stejně tak se může stát, že na stravenkce je jenom část potřebné sumy. Dá se u transakce nastavit parametr, že se buď vezme vše nebo nic, aby to měl program jednodušší na počítání.

může být že mají ví terminálů kvůli poplatkům, banky jsou schopný žrát i 6%

zkus nějaké gopay nebo tak něco webového (global ale často prudí, když máš moc plateb za malou hodnotu)

párkrát jsem platil do nějakých mplateb terminálů růnýh značek, (platím vždy bezkontaktně google pay)
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    STOURAL: to co.myslim ja ale akceptovalo i klasicke, nejen sodexo karty...

ale jak vidno tak nikdo moc nevi co to je a google taky moc neporadil... :/

budu patrat dal :)
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    STEMBUS: Včera jsem to viděl v restauraci také. Číšník v jedné ruce mPOS a v druhé mobil s apkou jen pro platby stravenkovými kartami.
    NELDE
    NELDE --- ---
    STEMBUS: A nebyly to jen EET terminály - ty se do mobilu dělají.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ZBYNEK: tam není o čem. Banka může vypovědět účet bez udání důvodu. Je to hodně neklientské, zejména když tam mám zřízeno i investování (o důvod víc si u banky nezřizovat dlouhodobé produkty, protože nevíš, kdy ti je vypoví), ale je to v mezích zákona. Můžu jim akorát udělat špatnou reklamu a varovat ostatní, kdo by snad uvažovali o investování přes ING.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    PATRIKCHRZ: A budeš se hádat i s ING? PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    STEMBUS: tak se zeptat, od koho to zařízení mají

CAMELLA: asi bych se měl vyjádřit přesněji - ten, kdo poskytuje službu (ať už to bude banka, nebo nějaká nebankovní společnost) obvykle chce mít kontrolu nad zařízením, na kterém ji poskytuje (aby mohl zaručit funkčnost a chránil se proti zneužití, např. aby dané zařízení neumožňovalo skimming a podobně). Zatím jsem nenarazil na společnost, která by umožňovala ke své službě používat zařízení, které si zákazník sám obstaral (třeba na aliexpressu), ale samozřejmě na to nemám patent, budu jen rád, pokud to nějaká společnost umožní, teoreticky by mohl fungovat i jakýkoliv mobil s NFC s potřebnou aplikací, zatím jsem to ale vždy viděl jako příslušenství k mobilu - naposledy v letadle, kde to vypadalo podobně jako "batoh" s externí baterií k Apple.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    OMNISLASH: mně zatím nic neúčtují. Pokud by naúčtovali, tak postup je jasný. Podat reklamaci, pokud v rozumné době (nechal bych jim 2 týdny) neodpoví, nebo reklamaci zamítnou, tak na finančního arbitra.

Mám už za sebou 3 spory se 3 různými bankami a všechny skončily vítězně.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PATRIKCHRZ: Jsou už řešení na bance nezávislá, třeba SumUp, terminály od Sazky atd. Banku potřebuješ jen pro vedení účtu, ale jinak se to chová jako klasické příchozí platby.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAM:
    Jak to zjisti?
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    PATRIKCHRZ: viděl sem to v praze v několika různých restauračních zařízeních...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    STEMBUS: a viděl jsi to v ČR, nebo v zahraničí? On není problém sehnat takové zařízení, ale české banky ti aktivují jen taková, která mají prověřená (tedy ve výsledku taková, která samy dodávají).
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    Měl bych dotaz,který se támatu týká jen okrajově, sorry za to, ale lepší klub sem nenašel.

viděl jsem už u pár obchodníku, že místo platebního terminálu používají normální mobilní telefon a akceptují "všechny" standardní platební karty. Když se snažim nějaký takový systém/řešení najít tak se mi nedaří, všude jen klasické POS,maximálně mPOS, ale to evidentně není to co oni používají.

Nevěděl by mě někdo nasměrovat správným směrem? Dik
    ADAM
    ADAM --- ---
    NELLAS: zatim ne, za tyhle tri predmetne mesice jsem tam prijal malo i pri zapocitani prevodu z vlastniho uctu. spis uvidime, jak to budou uplatnovat dal.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ADAM: Budeš jim to rozporovat?
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ADAM: dobra finta. jsem zvedav, jak se to vyvine, az si to nekdo (patrik? :D) nenecha libit a ohradi se, ze toto v podminkach neni a s tou platbou tedy rozhodne nesouhlasi
    ADAM
    ADAM --- ---
    KOC256:
    ad erste premier. bankerka pise: 
    Do příjmu se počítá pouze mzda/plat či příjem ze samostatně výdělečné činnosti, případně příjem z nájmu.

pritom v podminkach nic o tom, odkud mohou penize prijit, nepisi.

KOC256
    KOC256 --- ---
    WEWERKA:
    Omlouvam se pokud jsem netrefil pohlavi ;-)

Tu se resilo predevsim "nefunkcni" QR.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    KOC256: Draha slecno, mame nasi vlastni platebni branu a u SK plateb VS do popisu. QR neresim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam