• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: dle webu umí Ugandu, ale neumí Rwandu.

RATTKIN: nejspíše to tak dopadne, ale napadlo mě, jestli někdo nemá tip. Kdysi jsem měl "travel SIM" s lichtenštejnským číslem a ta měla velmi dobré pokrytí. Byla jediná, která měla příjem hovorů v Dominikánské republice (kam jsem dříve hodně jezdil) zdarma.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Když už se tu bavíme o "travel SIM" a podobných - nemáte někdo tip na datovou SIMku použitelnou ve Rwandě a Ugandě? Asi to nakonec dopadne nákupem místních SIM, ale náhoda je blbec, třeba bude mít někdo použitelný tip.
    DYNK
    DYNK --- ---
    NELDE: Muzu ti poslat link, diky kterymu by mela byt standardni karta zdarma. Aspon tak mi to nabizi aplikace, nezkousel jsem jak to funguje.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Výsledek testu - tu 3.co.uk předplacenou sim (roaming v 71 zemích, jak jsem tu o ní před časem psal) se mi povedlo z Revolutu nabít. Podmínka je ale změnit adresu uvedenou u Revolutu na anglickou - stejnou jako u 3.co.uk.

Je v současnosti nějaká akce na Revolut účet? Že bych si ho konečně založil?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Náhodou někdo zkušenosti s "bunq"?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ:
    asi jen android. Mám poslední na iPhone a nic nezmizelo... Každopádně díky za info...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: proto chce Revolut doklady totožnosti i když jde o Prepaid kartu. V ČR už předplacenky prakticky zmizely.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Pokud majitele dohledá - což u nějakých přednabitých karet nemusí být tak snadné.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DYNK: už je to opravené, už je tam taky mám zpět
    DYNK
    DYNK --- ---
    PATRIKCHRZ: Mam aktualizovano pred dvema dny a karta mi nezmizela.
    JPLABS
    JPLABS --- ---
    PATRIKCHRZ: to programoval nějaký junior programátor metodou "agilního vodopádového" programování. Tato programovací metoda je v poslední době velmi moderní.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Kdo máte Revolut, neaktualizujte na poslední verzi aplikace, zmizí vám všechny přidané karty. Na opravě se prý pracuje.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Ano, obchodník může požádat o stržení platby do určité doby, myslím, že jsou to 3 měsíce.

NELDE: platba lze strhnout i z již zrušené karty ke zrušenému účtu (banka to pak bude vymáhat)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    No mi nevadí zaplatit za to co jsem využil, ale proč mi blokují tisíce korun, aby mi to pak odblokovali a peníze si nakonec strhli kdo ví kdy... :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: To je důvod, proč chtějí kreditku (-; Ta se obvykle nedá tak rychle zrušit.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    To je ale relativně vtipná situace pak...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: ano mohou. Občas se to stane, že blokace vyexpiruje a požadavek na strhnutí přijde klidně i po půl roce.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Pokud již na kreditce vypršela rezervace mohou mi ještě nějak něco naúčtovat? Mě se nějak honí hlavou, že se mi již dříve stalo, že rezervace vypršela, ale později si ještě něco strhli...

Řeším bo jsem čekal na doúčtování auta v zahraničí a rezervace vypršela, ale vím, že mi ještě nanaúčtovali mýtné co jsem řešil přes jejich krabičku.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Ha, tak mi to dnes přišlo. Nebyl to někdo z vás? :) takže pohoda....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam